Καιρός - Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Παγετός και χιονοπτώσεις - Στα λευκά η Πάρνηθα

Καιρός - Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Παγετός και χιονοπτώσεις - Στα λευκά η Πάρνηθα

Δείτε εικόνες από την επέλαση του «Λεάνδρου» στη βόρεια Ελλάδα  - Την Κυριακή η μέγιστη θερμοκρασία στην Αττική θα φτάσει τους πέντε με έξι βαθμούς Κελσίου - Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες των δήμων

parnitha
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψυχρή εισβολή στη χώρα, με τα βόρεια ηπειρωτικά να καταγράφουν το πρωί της Πέμπτης κατά τόπους ελάχιστες θερμοκρασίες αρκετά κάτω από το μηδέν, ενώ έπεσαν και τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα.

Χιονοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται από την κακοκαιρία «Λέανδρος» από το απόγευμα της Πέμπτης  έως το πρωί της Παρασκευής 15/1, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν από τη Μακεδονία και Θράκη και στη συνέχεια θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά Ελλάδα. Παράλληλα, βροχές αναμένονται στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο. Παγετός θα επικρατήσει στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και στα πεδινά της Μακεδονίας και της Θράκης από τις πρώτες ώρες έως το πρωί της Παρασκευής 15/1.



Κλείσιμο
Ο συνδυασμός των χιονοπτώσεων με τις αρνητικές θερμοκρασίες θα διαμορφώσουν κατά τόπους επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης. Για τον λόγο αυτό σας προτρέπουμε να συμβουλεύεστε την υπηρεσία μας «ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ» στο σχεδιασμό των οδικών σας μετακινήσεων.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι συνθήκες που αναμένονται κατά τις πρώτες ώρες της Παρασκευής 15/1. Με μωβ χρώμα φαίνονται τα σημεία του δικτύου όπου αναμένονται χιονοπτώσεις και με ανοικτό γαλάζιο τα σημεία όπου αναμένεται χιονόνερο.
kakokairia_leandros_photo


Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

- Βροχές και καταιγίδες στα νότια θαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ακόμη και σε πεδινά

-Πρόσκαιρη ύφεση από το απόγευμα της Παρασκευής, νέα ένταση το Σάββατο
- Η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά κατά 10 με 12 βαθμούς και ως το τέλος της εβδομάδος

H κακοκαιρία «Λέανδρος» έφτασε στη χώρα μας φέρνοντας ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και χιόνια που ξεκίνησαν ήδη να πέφτουν στην Αττική και στην Πάρνηθα.

H live κάμερα που βρίσκεται στο καταφύγιο Μπάφι καταγράφει τις πρώτες νιφάδες χιονιού που πέφτουν στο βουνό από τα ξημερώματα ενώ η χιονόπτωση αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.


Βίντεο καιρού: Η πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό




Πού έχει χιονίσει - Στα λευκά ξύπνησε η Φλώρινα. Δείτε Live εικόνα

❄❄❄ Χιονισμένες Καλημέρες από την Φλώρινα, Νεραιδοχώρι Τρικάλων, Μηλιά μετσόβου, Νυμφαίο, Πισοδέρι, Σαμαρίνα γρεβενών,...

Posted by Forecast Weather Greece on Wednesday, January 13, 2021



Όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί και παρουσιάζει τους οκτώ σταθμούς του δικτύου  αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr η θερμοκρασία έπεσε στους -8.3 βαθμούς στη Βλάστη Κοζάνης. Σημειώνεται ότι σε σταθμούς σε χιονοδρομικά κέντρα και ορεινά καταφύγια (δεν συμπεριλαμβάνονται στον πίνακα), καταγράφηκαν ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες, όπως πχ στο Λαϊλιά Σερρών (-10.4 βαθμοί).
kairos_leandros
Σήμερα Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά και τα βόρεια ημιορεινά χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα βόρεια θα ενταθούν, οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές, ενώ από νωρίς το βράδυ θα χιονίσει και στα πεδινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα δυτικά και νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν πρόσκαιρα σε νοτίων διευθύνσεων. Τη νύχτα στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν και πάλι βόρειοι άνεμοι 6 με 8 μποφόρ.

kakokairia_leandros_emy

Ειδήσεις σήμερα: 

Ανησυχία για την Αττική και την αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικίες 35-54 ετών

Ηλίας Μόσιαλος: Καλά νέα για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

«Χρυσά διαβατήρια» στην Κύπρο: Οι βολές για διαφθορά κατά Αναστασιάδη και η παραίτηση του διευθυντή της «Καθημερινής»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης