LIVE

Κορωνοϊός

ΣΥΡΙΖΑ: Χαμένοι στη «μετάφραση» των κειμένων - Νέες τάσεις και παράσταση νίκης προβληματίζουν την Κουμουνδούρου

syriza

«Αντί-κείμενα» κριτικής προκάλεσαν τα... μανιφέστα της «Ριζοσπαστικής Εναλλακτικής Ενότητας» (ΡΕΝΕ) και της «Ομπρέλας»

Σαββατοκύριακο… πολλαπλών αναγνώσεων ήταν αυτό που μόλις ολοκληρώθηκε για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα πρώτα «κείμενα αρχών» που εμφανίστηκαν στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας απασχόλησαν έντονα το στελεχιακό δυναμικό του κόμματος, αλλά και την εκλογική βάση της Κουμουνδούρου. Αφενός η αναμόχλευση της συνεδριακής διαδικασίας, στο όνομα της οποίας παρουσιάστηκαν τα «προγραμματικά» κείμενα, αφετέρου οι νέες ομαδοποιήσεις που αποκάλυψαν οι υπογραφές στις σελίδες τους έφεραν μοιραία στην επιφάνεια τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, αλλά και τις εσωκομματικές ανακατατάξεις που λάμβαναν χώρα παράλληλα με τα δύο κύματα πανδημίας στη χώρα, δημιουργώντας νέα δεδομένα στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκκινώντας από τη… ΡΕΝΕ, δηλαδή το νέο «ρεύμα ιδεών» υπό τον τίτλο «Ριζοσπαστική Εναλλακτική Ενότητα», αποτυπώθηκε και γραπτά η διάσταση απόψεων μεταξύ των «προεδρικών» στελεχών. Ορισμένα πρωτοκλασάτα στελέχη εξ’ αυτών, όπως ο Αντώνης Κοτσακάς, ο Νίκος Σκορίνης, ο πρώην Γραμματέας του κόμματος, Πάνος Ρήγας, αλλά και νεότερα μέλη όπως οι Δημήτρης Σακελλάρης, Διονύσης Τεμπονέρας κ.α. επέλεξαν -με όχημα τη ΡΕΝΕ- αυτόνομη εσωκομματική πορεία στο εξής, κάνοντας εμφανή την αποστασιοποίησή τους από πεπραγμένα και γραφόμενα άλλων «προεδρικών» στελεχών, τα οποία παρέμειναν στην τάση «Κίνηση Μελών». Στο ενδιάμεσο βρέθηκε μια μικρή όμαδα «προεδρικών» στελεχών (κυρίως της γενιάς των 40ρηδων) που πρόταξαν την παραμονή τους προσώρας στην «Κίνηση Μελών» από την ενδυνάμωση (σε τυχόν απομάκρυνσή τους από την τάση) άλλων εσωκομματικών στρατοπέδων.
temponeras

«Δεν βρισκόμαστε σε ιδανική κατάσταση»

Ακόμη και αν η «προεδρική» φρουρά φέρεται κατακερματισμένη από τις τελευταίες εξελίξεις, στη συντριπτική της πλειοψηφία της ομνύει υπέρ της διεύρυνσης, αμφίπλευρα και «χωρίς αστερίσκους». Στο πλαίσιο αυτό, «επιβεβλημένο» χαρακτήρισε το διάλογο με το Κίνημα Αλλαγής στην τελευταία συνέντευξή του ο βουλευτής Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, αποτυπώνοντας το ταραχώδες εσωκομματικό τοπίο. «Δεν μου είναι ευχάριστο, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν βρισκόμαστε σε ιδανική κατάσταση και οι αιτίες είναι γνωστές. Ενώ ξεκινήσαμε με ορμή τη διεύρυνση του κόμματος με δυνάμεις, που ως συλλογικότητες αλλά και κυρίως ως άτομα, θέλουν να συμβάλλουν στη μεγάλη αυτή προσπάθεια, ήρθε η υγειονομική κρίση και η πανδημία που ανέκοψε την πορεία» εξήγησε ο κ. Φλαμπουράρης και πρόσθεσε πως «αν αυτή η πραγματικότητα συνδυαστεί με το ότι χάσαμε τις εκλογές πριν προλάβουμε να ασκήσουμε την πολιτική μας επειδή έπρεπε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, μπορούμε να πούμε ότι οι συνθήκες αλλά και ίσως ο ίδιος μας ο εαυτός μας αδίκησαν».

Εντείνοντας τις εσωκομματικές διεργασίες, με ένα κείμενο αρχών και στόχο αυτό να «αποτελέσει μια ανοικτή πολιτική πρωτοβουλία διαλόγου, για την αντεπίθεση και τη νικηφόρα προοπτική απέναντι στη νεοφιλελεύθερη διακυβέρνηση» εμφανίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου η «Ομπρέλα», δηλαδή μια «κοινοπραξία» στελεχών του κόμματος, στην οποία πλέον μετέχουν οι «53» και η «ιστορική ηγεσία» του κόμματος (Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης). Στην ίδια «κοινοπραξία» έχουν ενταχθεί και στελέχη της «προεδρικής» τάσης με έντονη αναφορά στο Γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Τζανακόπουλο (όπως ο Δημήτρης Βίτσας, η Έφη Καλαμαρά), ενώ αμέτοχοι στις νέες ομαδοποιήσεις εμφανίζονται οι «40ρηδες» πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Καλογήρου.

Ανοίγοντας την «Ομπρέλα», από το κείμενο δεν έλειπαν και αιχμηρές αναφορές τόσο αναφορικά με τη διεύρυνση, όσο και για την εσωκομματική λειτουργία. «Επιβεβαιώνουμε την προσήλωση του κόμματος σε διαδικασίες ένταξης αντίθετες με τα στερεότυπα του παλαιοκομματισμού για «μεταγραφές» και συναλλαγές για αξιώματα που εύλογα δημιουργούν δυσμενείς εντυπώσεις στον κόσμο της Αριστεράς και ευρύτερα στην κοινή γνώμη» αναφέρουν οι συντάκτες του, ενώ κάνουν παράλληλα λόγο για «εμφάνιση αδυναμιών στη συλλογική λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με συνέπεια τη μη επαρκή ανάδειξη και ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών που να διαμορφώνουν την ατζέντα και να αποτυπώνουν τη θέληση μας για δημιουργία πολιτικών, κοινοβουλευτικών και κοινωνικών συμμαχιών», δείχνοντας προς το μέρος των Όλγας Γεροβασίλη και Θανάση Θεοχαρόπουλου. Ο τελευταίος χαρακτήρισε σε παρέμβασή του «αναγκαία» την «προοδευτική διακυβέρνηση για τη χώρα και την κοινωνία», ζητώντας πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση, συμπεραίνοντας πως «η συζήτηση έχει ανοίξει και αργά ή γρήγορα κανείς δεν θα μπορεί να την αποφύγει».

Αντι-κείμενα κριτικής

Στην κορύφωση, σχεδόν, του δεύτερου κύματος της πανδημίας στη χώρα, η σχεδόν ταυτόχρονη κατάθεση δύο «κειμένων αρχών», τα οποία απηχούν τις δύο κυρίαρχες «Σχολές Σκέψης» και ταυτόχρονα αποκλίνουσες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε πλήθος σχολίων και αναγνώσεων από στελέχη και φίλους του κόμματος. Στον πειρασμό να τοποθετηθεί επί των τάσεων μπήκε και ο πρώην επικεφαλής του Γραφείου Τύπου επί διακυβέρνησης Τσίπρα, Θανάσης Καρτερός. Σε άρθρο του στην «Αυγή», υπενθύμισε, μεταξύ άλλων, πως «οι τάσεις δεν είναι φράξιες. Δεν έχουν ξεχωριστή πειθαρχία ούτε βέβαια δίνουν μάχες με λίστες και άλλα κόλπα στα όργανα για την κατάληψη θέσεων. Συμμετέχουν τα μέλη τους ως μέλη του κόμματος στις διαδικασίες, χωρίς εκ των προτέρων αποφάσεις, δεσμεύσεις στήριξης των «δικών τους» ή συνεδριάσεις πριν από τις συνεδριάσεις των οργάνων. Όταν βρίσκονται, συζητούν μόνο για ιδέες. Δεν φαλκιδεύουν δηλαδή την εσωκομματική δημοκρατία δρώντας ως πειθαρχημένα υποσύνολα».

Αντιδράσεις από τις πρώτες κιόλας στιγμές δημοσιοποίησης των κειμένων κατατέθηκαν από επώνυμα στελέχη του κόμματος, καθώς το χορό της «ανάγνωσης» των κειμένων άνοιξε ο βουλευτής, Παύλος Πολάκης, διαπιστώνοντας, ωστόσο, … ελλείψεις, όπως ένα «ξεκάθαρο και διαφορετικό, ορατό και λαϊκά κατανοητό, υλοποιήσιμο με κοινωνική κίνηση πρόγραμμα, υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας».
polakis

Με κριτική μάλλον διάθεση αντιμετώπισε τις εσωκομματικές εξελίξεις και ο βουλευτής, Πέτρος Κωνσταντινέας, μπερδεύοντας την… ένταση του ηλεκτρικού ρεύματος. «Επειδή είναι επίκαιρες οι τάσεις στο #ΣΥΡΙΖΑ σας λέω και εγώ σε ποια τάση είμαι: Στην τάση 220 volt με 380 volt !Τον κόσμο τον απασχολεί πώς θα ξεπεράσει τα προβλήματα στα οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί η #ΝΔ σε οικονομία,πανδημία αλλα και σε εθνικά θέματα!Οι πολιτικοί γιάπηδες κάνουν πάρτυ στην χώρα μας και εμείς συζητάμε για τάσεις! Ο καθένας από εμάς πρέπει να εκτίθεται δημοσίως κάνοντας αντιπολίτευση στα προβλήματα που μας λέει ο λαός, και όχι να στρογγυλέυει τις γωνίες!» κατέληξε.
konstantineas

«Όχι στις κραυγές»

Τις «ανάγκες των καιρών» πρόταξε η πρώην βουλευτής, Αννέτα Καββαδία, αναρτώντας στα κοινωνικά δίκτυα το κείμενο της «Ομπρέλας». «Οι ανάγκες των καιρών άλλωστε, και οι καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης, δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Απαιτούν άμεση δράση με έμφαση στο πολιτικό και όχι στο μικροπολιτικό, στον τεκμηριωμένο λόγο και όχι στις κραυγές…» τονίζει η ίδια.
kavadia

Μάλλον απογοητευμένος εμφανίστηκε ο πρώην βουλευτής, Δημήτρης Βέττας απέναντι στην πρωτοβουλία των κειμένων, τουιτάροντας πως «Κείμενα..κείμενα..κείτονται δώθε κείθε...Ρεύματα κομμένα απ' την κολόνα...Υψηλές τάσεις απο "λιγνίτη" μιας άλλης εποχής...κι οχι απο ΑΠΕ.Κείμενα σούπες..copy paste.. που μυρίζουν εύκολη ζωή...γεμάτη εγγυήσεις...Αν η πολιτική δεν μυρίζει ζωή, ,δεν μυρίζει χάραμα, άστο φίλε!!»
vettas

«Πάρε Κεφάλια»

Με μια μακροσκελή ανάρτηση τον προβληματισμό του για την προτροπή (σ. σ. προς την ηγεσία) «Πάρε Κεφάλια» εμφανίστηκε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Πάνος Λάμπρου. «Με αφορμή τη δημοσιοποίηση κειμένων προβληματισμού, διαβάζω (και σε αυτή την περίπτωση δημόσια και ας το ξορκίζουν) διάφορα εμπρηστικά, διχαστικά και ανελεύθερα σχόλια, χωρίς να πουν το παραμικρό για την ουσία των κειμένων. Να το πω διαφορετικά, σχόλια παλαιάς κοπής, πολύ παλαιάς κοπής, σκουριασμένης κοπής. Το γράφουν έτσι, "όπως ο Αντρέας, Αλέξη πάρε κεφάλια τώρα, χθες....» σημείωσε ο κ. Λάμπρου και πρόσθεσε, ανάμεσα στα άλλα, πως «κάποιοι δεν αντέχουν το διάλογο, δεν κουβεντιάζουν. Επιλέγουν τον αφορισμό, ως νεοορθόδοξοι δογματικοί πατέρες, ως θρησκευτική σέχτα».
lambrou

«Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί το κείμενο που καταθέσαμε ως μια εξαιρετικά θετική συμβολή» γνωστοποίησε ο Ευρωβουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης, επιβεβαιώνοντας τη θετική διάθεση της ηγεσίας του κόμματος απέναντι στην κατεύθυνση προτάσεων ενόψει του προσυνεδριακού διαλόγου. «Οι δημοκρατικές συλλογικές λειτουργίες στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία είναι πλούτος. Δεν λειτουργούμε με τα πρότυπα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» περιέγραψε με φόντο το 3ο Συνέδριο ο κ. Παπαδημούλης, ενώ διευκρίνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως κόμμα της Αριστεράς έχει καταφέρει να στηρίζεται και από δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου. Και αυτό είναι συγκριτικό μας πλεονέκτημα».
papadimoulis

Παρότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε κατά πληροφορίες, καλοδεχούμενο το κείμενο της «Ομπρέλας» στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, οπότε και του το ενεχείρισαν οι κ. Καλαμαρά, Βίτσας, Παπαδημούλης, Τσακαλώτος και Σκουρλέτης, μια νέα κρίση εσωστρέφειας είναι η λιγότερο επιθυμητή εξέλιξη αυτή τη στιγμή για την Κουμουνδούρου, ακόμη και αν κάτω από την «Ομπρέλα» χώρεσε για πρώτη φορά με ενιαία έκφραση το σύνολο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, που παρατάχθηκε μετωπικά απέναντι στην «ομάδα Τσίπρα». Η τελευταία φέρεται αποφασισμένη να ωθήσει τα πράγματα προς τα εμπρός, όπως φάνηκε από την απόφαση που έλαβε το πολιτικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Παρασκευή, κρίνοντας ως «αναγκαία» τη «συνέχιση της προσπάθειας για την διεύρυνση και μαζικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που ανακόπηκε λόγω της πανδημίας και την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος με την ολοκλήρωση των νομαρχιακών συνδιασκέψεων». Ειδικότερα, οι συνδιασκέψεις θα ολοκληρωθούν εντός του αποφασισμένου ομόφωνα χρονοδιαγράμματος με τα μάτια στραμμένα στην κοινωνία, με την Κουμουνδούρου να κάνει λόγο για «διαδικασίες δημοκρατικής συζήτησης, απολογισμού αλλά και προγραμματισμού».

Οδικός χάρτης 4 μηνών

Εντείνοντας τις προετοιμασίες σε όλα τα επίπεδα, καθώς η πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ως ειλημμένη την απόφαση από μεριάς της κυβέρνησης για εκλογικό αιφνιδιασμό το 2021, το επόμενο τετράμηνο προβλέπεται μεστό σε διεργασίες σύμφωνα με τα όσα αποφάσισαν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Δηλαδή:

Εντός Ιανουαρίου: συζήτηση στο πολιτικό συμβούλιο για το πρόγραμμα ώστε να εκκινήσουν περιφερειακές επισκέψεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε πρωτεύουσες νομών για συνάντηση με τους κοινωνικούς φορείς – διαβούλευση και εκδηλώσεις παρουσίασης (Ιανουάριος – Φεβρουάριος – Μάρτιος).

Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου: ολοκλήρωση των νομαρχιακών συνδιασκέψεων, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την απρόσκοπτη συμμετοχή όλων των μελών του κόμματος παρά τους περιορισμούς της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό θα αξιοποιηθούν όλα τα τεχνικά μέσα για την ψηφιακή συμμετοχή των μελών στις διαδικασίες καθώς και όλα τα πρόσφορα μέσα για τη συμμετοχή των μελών στην εκλογή αντιπροσώπων και οργάνων, δεδομένων των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, προφανώς λαμβάνοντας όλες τις εγγυήσεις για την εξασφάλιση του αδιάβλητου των διαδικασιών.

Μάρτιος: Συνεδριάσεις τον Οργανώσεων Μελών για συζήτηση του Προγράμματος.

Απρίλιος: Διοργάνωση Ψηφιακής Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με τη συμμετοχή όλων των μελών των νέων νομαρχιακών επιτροπών, της κοινοβουλευτικής ομάδας και της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της ΚΕΑ (σώμα περίπου 1500 – 2000 ατόμων).

Ειδήσεις σήμερα: 

Δείτε βίντεο: Βόμβα σε αυτοκίνητο δημοσιογράφου έξω από τηλεοπτικό σταθμό

Σύψας: Δεν αποκλείεται παράταση του lockdown για 2 εβδομάδες λόγω του συνωστισμού το Σαββατοκύριακο

Κάμαλα… Μινχάουζεν: Είναι μυθομανής η Νέα Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ;
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (26)

εσείς που ψηφίζατε ΣΥΡΙΖΑ να ντρέπεστε

δείτε τι γελοίοι είναι, ούτε τα μπούτια τους δεν είναι ικανοί να ξεμπερδεψουν 😳

Παρατηρητής άνωθεν

Μου θύμισαν τον "θεό " τους τον ΜΆΡΞ, ο οποίος προς το τέλος της ζωής του είχε κουραστεί και ο ίδιος με την αποτυχία των θεωριών του και έκανε μια δήλωση («Δεν είμαι Μαρξιστής») που από τότε δεν έπαψε να ταλανίζει τους πιστούς κοπαδούς του.

insane

συντροφια τελειωσατε ουτε για να αλλάξετε μια λαμπα δεν είστε παρτε τα νταουλια σας και σε αλλη παραλια φτανει με το σχίσιμο μνημονίων και την καταστροφική διακυβέρνηση σουργελα φασιστερα στο 3% και γρήγορα ανθελληνες προδότες ...

Πετρογιάννης

Ξύπνα εσύ μαρξιστή, λενινιστή, τροτσκιστή, παντοπώλη, σιδερά, τραβεστί και οπαδέ του Καρά Τεπέ ξύπνα! Μια φορά ακόμη στην Κυβέρνηση και έγινε η Ελλάδα τρία-πέντα κομμάτια όχι πηγάδια. Μεγάλη Βουλγαρία, μεγάλα...Σκόπια, Πελοποννησιακή ...Συμμαχία, νησιά εδώ, Δωδεκάνησα τύπου Σκοπίων εκεί κλπ κλπ! Οι άνθρωποι αυτοί συγνώμη τα όντα αυτά σε κίνηση, έχουν ένα κοινό σημείο. Ποιό; Είναι τυχοδιώκτες, οι οποίοι θέλουν να μας απαλλάξουν από τους μεγαλοκαρχαρίες για να γίνουν οι ίδιοι τους...μεγαλοβοσκοτοπικιστές! Είναι σαν την συνωμοσία με τους παιδεραστές και τον κερασοφόρο! Είναι απλά και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, συνωμοσιολόγοι! Και δεν το λένε πλέον τα ΜΜΕ τόσο συχνά, οτι οι συνωμοσιολόγοι της ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-τρέλας, ήταν αγκαζέ με τους κερασοφόρους του Γλιτσαδιάρη στο Σύνταγμα επί δύο χρόνια...Και μόνο έτσι με την νέα βία και νοθεία κατάφεραν να μας καταστρέψουν στο διάστημα 2015-2019! Ο Ρωμανός αλήθεια σπουδάζει μέσα ή έξω; Ο Κουφοντίνας βλέπει την Σπανιόλα; Ο Κυρ Αλέκος και ο Σταθάκης ξεχνούν ακόμη τα εκατομμύρια προς δήλωση; Και γενικά ο θίασος δεν έχει όρια στην ...ανώμαλη προσέγγιση των θεσμών μας!! Μάλιστα η Αγγελοπούλου έχει αλλάξει προς τιμήν των αγώνων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (ποιός Θανάσης;) τον γνωστό Παιάνα σε "Ίτε παίδες ψεκασμένων Ελλήνων..."!! Άρα ο αγώνας τους δικαιώνεται!!

Μπλά μπλα...

Μπλά μπλα μπλα ... και στο τέλος μια μεγάλη κου...δα.

Φλα φλα τας.

ΦλάμπουροΦιλοσοφίες μόνο. Από λόγια ότι θες. Από πράξεις; Ευτυχώς μηδέν. Ένα μεγάλο τίποτα είστε. Ο μπάφος τα έχει καταστρέψει όλα. Ούτε εσείς δεν καταλαβαίνετε τι λέτε.

ΝΙΚΟΣ

Η αντίστροφη μέτρηση για τον κουράδα, έχει αρχίσει. Οι ΡΕΝΕ και οι "ομπρέλες" εκδίδουν μανιφέστα για το πως θα έπρεπε να κάνουν αντιπολίτευση. Για κυβέρνηση δεν το συζητάμε. Το έχουν "εμπεδώσει" και οι ίδιοι. Αριστερά τέλος για την Ελλάδα μετά τα ξεφτιλίκια και το ξεβράκωμα της συριζαικής διακυβέρνησης.

ea

Παρά τις....ρενε....και ομπρέλες....σκατίλα μόνο εκπέμπουν....

Δεν σας κάνει εντύπωση

Το κόμμα που ούρλιαζε το 2014 μέχρι και για την ημερομηνία στο φρέσκο γαλα δεν αμφισβήτησε επ ουδενι τα lockdown που διέλυσαν κοινωνία και οικονομία -κυρίως τους φτωχότερους. Σε αγαστή συνεργασία με τον Κούλη για την καταστροφή της χώρας.

SARS-CoV-2

Όχι

Nai kala...

KKE-MΛ, ΜΛ-ΚΚΕ, Μ-ΚΚΕ-Λ, Λ-ΚΚΕ-Μ, οπως ελεγε και ο Χαρρυ Κλιν! Θολοκουλτουρα και μπουρδολογια σε συνδιασμο με ανικανοτητα και τεμπελιά! Τραγικα ανεπαρκείς και επικινδυνοι το διάστημα που κυβέρνησαν. Ας καθονται να τρώγονται μεταξυ τους για το ποιος ειναι ο "καλυτερος" αριστερος και μακρυα απο εμας!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης