Βούτσης: Ανάγκη για «εναλλακτική λύση» και «διαφορετική διακυβέρνηση»

Βούτσης: Ανάγκη για «εναλλακτική λύση» και «διαφορετική διακυβέρνηση»

Ζήτημα εκλογών επιχείρησε να ανοίξει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής αν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέσει μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο θέμα στη ρητορική του

voutsis_main_again
Το ζήτημα των εκλογών επιχείρησε να ανοίξει για την αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Νίκος Βούτσης μιλώντας για ζήτημα «εναλλακτικής λύσης» και «διαφορετικής διακυβέρνησης» λόγω των συνεπειών της πανδημίας.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής με παρέμβασή του στην συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό υποστήριξε πως «Εξελίσσεται μία ισχυρή και τεκμηριωμένη πολιτική αντιπαράθεση και πολιτική σύγκρουση για τον προϋπολογισμό όπως είναι εύλογο. Εκ των πραγμάτων μπαίνει και το ζήτημα της ανάγκης εναλλακτικής λύσης και διαφορετικής διακυβέρνησης για τη χώρα».

Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την σφοδρή κριτική που επιχειρεί να ασκήσει στην κυβέρνηση για τους νεκρούς της πανδημίας, τις κλίνες ΜΕΘ και την οικονομία δεν έχει εντάξει εως σήμερα το αίτημα των εκλογών στην ρητορική του. Υπενθυμίζεται πως και ο Αλέξης Τσίπρας όταν ερωτήθηκε σχετικά τον περασμένο Σεπτέμβριο στην ΔΕΘ απάντησε πως «Όταν ο πολίτης βιώνει ανασφάλεια για τη ζωή του (κρούσματα, κρεβάτια ΜΕΘ) πώς μπορώ να ζητήσω εκλογές;».

Πέραν αυτού, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι «η ελληνική κοινωνία ζει μια τραγωδία. Υπομένει, αντέχει και μαζί πενθεί. Και πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι για να είναι όσο λιγότερο αυτό το πένθος. Η συλλογική αλληλεγγύη και αντίσταση πρέπει να υπάρξει διότι βοηθάει την ατομική ευθύνη και αντίσταση σε ότι συμβαίνει» για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε φάση κόπωσης, φόβου κατάθλιψης. Θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε και πρώτα η κυβέρνηση. Με τους εμβολιασμούς και πριν από αυτά με τις εγκεκριμένες θεραπείες και παράλληλα με την ισχυρή ενίσχυση του ΕΣΥ να σμικρυνθεί αυτή η τραγωδία ποσοτικά, ποιοτικά, χρονικά».

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να διαμορφώσει «μαγική εικόνα» προκειμένου να αντιστρέψει τη «δυστοπική κατάσταση».

Ο ίδιος υποστήριξε δε, πως οι σημερινές συνθήκες με την πανδημία είναι ευνοϊκότερες από εκείνες που αντιμετώπισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-19. «Αυτή η εικόνα που φιλοτεχνείται εμπεριέχει και ένα μεγάλο ατόπημα από πλευράς πολιτικής επιχειρηματολογίας. Κάνετε συγκρίσεις με πέρυσι ή με την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ. Αφήνετε δηλαδή στην άκρη ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες για ρευστότητα, την άρση του δημοσιονομικού συμφώνου κ.ο.κ.. που σας έδωσαν πολύ περισσότερα εργαλέια να αντιμετωπίσετε διαφορετικά την πανδημία. Τι συγκρίσεις λοιπόν κάνετε; Συγκρίσεις ενώ είχατε ευρύτερες ευκαιρίες και δεν αξιοποιήσατε» είπε.

Τέλος, σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης αποτελεί κοινωνικό συμβόλαιο μόνο με αυτούς που βρίσκονται ήδη στην αφετηρία και επηρεάζουν και την πολιτική κατάσταση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό ή την κλιματική μετάβαση. Τομείς πάνω στους οποίους αναπτύσσονται πολύ διαφορετικές στρατηγικές που οι πολιτικές δυνάμεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Brexit: Φον ντερ Λάιεν και Τζόνσον αποφασίζουν σήμερα αν θα συνεχισθούν οι συνομιλίες

Click away: Πρεμιέρα σήμερα για το λιανεμπόριο - Ανησυχούν οι επιστήμονες για αύξηση των κρουσμάτων

«Βελτιωμένη πρόταση» από την κυβέρνηση περιμένει η Εκκλησία για Χριστούγεννα και Φώτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης