ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά να παίζουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί υποχρεωτικά 40% ελληνικά τραγούδια

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά να παίζουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί υποχρεωτικά 40% ελληνικά τραγούδια

Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των Ελλήνων καλλιτεχνών - Κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή

theatro_radio
Ποσοστό μετάδοσης ελληνικών τραγουδιών τουλάχιστον 40% από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία που κατέθεσε στην Βουλή προκειμένου να υπάρξει ενίσχυση των καλλιτεχνών από την αύξηση των πόρων του συλλογικού φορέα διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως οι ραδιοφωνικοί σταθμοί (ενημερωτικοί και μη) οφείλουν να μεταδίδουν ελληνικά μουσικά έργα με ελάχιστη ποσόστωση επί του συνόλου των μουσικών έργων που μεταδίδουν στη διάρκεια του προγράμματός τους. Οι ενημερωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, ανεξαρτήτως ιδιοκτησιακού καθεστώτος, και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί των επιχειρήσεων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανεξαρτήτως του χαρακτήρα του προγράμματός τους, οφείλουν να μεταδίδουν ελληνικά μουσικά έργα σε ποσοστό τουλάχιστον 40%. Οι μη ενημερωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί που δεν ανήκουν σε επιχειρήσεις των ΟΤΑ οφείλουν να μεταδίδουν ελληνικά μουσικά έργα σε ποσοστό τουλάχιστον 40%, το οποίο μπορεί να οριστεί μεταξύ 40% και 25% ανάλογα με τη θεματολογία του ειδικού προσανατολισμού του σταθμού με αιτιολογημένη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κατόπιν τεκμηριωμένου αιτήματος του σταθμού.

Να σημειωθεί ότι η ρύθμιση κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα χωρίς ωστόσο να γίνει αποδεκτή από την υπουργό Λίνα Μενδώνη. Η υπουργός επισήμανε ότι εγείρονται νομικά ζητήματα από την επίμαχη ρύθμιση, ωστόσο τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες αναζητούν τους κατάλληλους τρόπους για την στήριξη των καλλιτεχνών και του ελληνόφωνου τραγουδιού.

Την τροπολογία υπέγραψαν οι: Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία), Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος), Αμανατίδης Ιωάννης, Βαγενά-Κηλαηδόνη Άννα, Βασιλικός Βασίλειος (Βασίλης), Βερναρδάκης Χριστόφορος, Βέττα Καλλιόπη, Μάλαμα Κυριακή, Μάρκου Κωνσταντίνος (Κώστας), Μωραΐτης Αθανάσιος (Θάνος), Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος), Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ), Τζούφη Μερόπη και Χρηστίδου Ραλλία.

Ειδήσεις σήμερα: 

Γεωργιάδης για δοκιμή παπουτσιών στον δρόμο: Μην παραβιάζετε τα μέτρα, θα σταματήσουμε το Click away

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής το Oruc Reis απέπλευσε από το λιμάνι της Αττάλειας

Ελληνική «dream-team» στη βιοφαρμακευτική στήνει το Μαξίμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης