Κορωνοϊός: «Να μείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι τα Χριστούγεννα» ζητούν Ζέρβας – Τζιτζικώστας

Κορωνοϊός: «Να μείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι τα Χριστούγεννα» ζητούν Ζέρβας – Τζιτζικώστας

Συναγερμός στη Βόρεια Ελλάδα για την πορεία της πανδημίας – Τι συζήτησαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη 

zervas_tzitzikostas
Υπέρ του να μείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων μέχρι τα Χριστούγεννα τάχθηκαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια συνάντησής τους με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη. Κάτι τέτοιο σημαίνει τη διατήρηση της τηλεκπαίδευσης και το άνοιγμα των σχολείων από τον Ιανουάριο.




Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, η σταδιακή άρση των μέτρων έχει ως πρώτο βήμα τα δημοτικά σχολεία. Ωστόσο το ζήτημα παραμένει υπό συζήτηση και με βάση τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων. Λίγο νωρίτερα, ο καθηγητής επιδημιολογίας Νίκος Σύψας πρότεινε την παράταση του lockdown μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι η πρώτη φάση της επανεκκίνησης δεν περιλαμβάνει τα σχολεία.

Σήμερα είχαμε μια σημαντική συνάντηση και συζήτηση με τον Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis σε μια δύσκολη στιγμή για τη...

Δημοσιεύτηκε από Κωνσταντίνος Ζέρβας στις Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020


Εξαιρετικά μεγάλος προβληματισμός υπάρχει για την εστίαση, που θεωρείται ως τομέας υπερμετάδοσης του κορωνοϊού και το άνοιγμά της θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο κατά την περίοδο των εορτών. Με βάση τον προγραμματισμό, πρώτα θα ανοίξουν τα σχολεία -κάτι που προφανώς θα εξαρτηθεί από την ημερομηνία - καθώς και το λιανεμπόριο, από τα μικρότερα καταστήματα.


Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά, πολύ πιο μαζεμένα, γιατί πολύ απλά, έτσι πρέπει να γίνει» ήταν το κεντρικό μήνυμα, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.


Ειδήσεις σήμερα:

Κέρκυρα: Υπεραιωνόβια 102 ετών νίκησε τον κορωνοϊό και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο


Ο καλός καιρός έβαλε «φωτιά» στη «μετακίνηση 6» - Δείτε φωτογραφίες


Απίστευτος διάλογος Γεωργούλη με παρουσιαστή: «Αν δεν βγάζω 25.000 ευρώ να χάσεις τη δουλειά σου» - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης