Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα σαμποτάρει Γερμανία και ΝΑΤΟ»

Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα σαμποτάρει Γερμανία και ΝΑΤΟ»

Τι γράφουν για το περιστατικό της νηοψίας

aksam3
Συνεχίζουν και σήμερα οι τουρκικές εφημερίδες να στοχοποιούν την Ελλάδα, για το περιστατικό που συνέβη την Δευτέρα με τη νηοψία που πραγματοποίησαν Γερμανοί στρατιώτες στο τουρκικό φορτηγό πλοίο «Ροζελίν Α», λόγω υποψιών ότι μετέφερε παρανόμως όπλα προς την Λιβύη, στο πλαίσιο της αποστολής «Ειρήνη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η πειρατική επιδρομή στο τουρκικό πλοίο στη Μεσόγειο πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία της Ελλάδας. Αυτή ήταν το τρίτη σαμποτάζ της Αθήνας προς τη Γερμανία και τις προσπάθειες διαμεσολάβησης του ΝΑΤΟ» αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα της εφημερίδας Ακσάμ, με τίτλο «Το τρίτο σαμποτάζ».

aksam1



Το δημοσίευμα υποστηρίζει προκλητικά ουσιαστικά, πως η Ελλάδα χρησιμοποιεί τη θαλάσσια διοίκηση της Επιχείρησης «Ειρήνη» στη Μεσόγειο, για να υποσκάψει τον διάλογο με την Τουρκία, χρησιμοποιώντας τη Γερμανία και το ΝΑΤΟ.

aksam2


Κλείσιμο
aksam3



«Μια γερμανική φρεγάτα από τον στόλο «Ειρήνη» της Ε.Ε. τη Μεσόγειο, υπό τη διοίκηση του Έλληνα διοικητή Θεόδωρου Μικρόπουλου, ξεκίνησε μια μη εξουσιοδοτημένη επιδρομή στο τουρκικό πλοίο που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβύη. Μόνο προμήθειες τροφίμων και βοήθειας βρέθηκαν στο πλοίο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία πρόκληση έγινε πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 10 Δεκεμβρίου, όπου θα συζητηθεί επίσης η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο» σημειώνει η Ακσάμ, παρουσιάζοντας και δηλώσεις του Τούρκου υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, σύμφωνα με τις οποίες η Άγκυρα «εργάζεται για τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την ασφάλεια των τουρκικών εμπορικών πλοίων».


Ειδήσεις σήμερα: 

450 νέες εισαγωγές σε λίγες ώρες - Το 5% όσων ασθενήσουν διασωληνώνεται

Έτσι θα γιορτάσουν τα κορωνο-Χριστούγεννα σε Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία - Τι ανακοίνωσε ο Μακρόν

Με «αντίποινα» για τη νηοψία, απειλεί ο Τσαβούσογλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης