Βουλή - Μητσοτάκης: Ζητάτε συγκυβέρνηση με αφορμή την πανδημία - Τσίπρας: Δεν θα σας σώσουμε εμείς

Βουλή - Μητσοτάκης: Ζητάτε συγκυβέρνηση με αφορμή την πανδημία - Τσίπρας: Δεν θα σας σώσουμε εμείς

Δείτε live: Σύγκρουση στη Βουλή για την πανδημία - Απέρριψε ο πρωθυπουργός τα περί υπουργού κοινής αποδοχής στην Υγεία, που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να είχαν ληφθεί νωρίτερα τα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη χρήση μάσκας  - Αντιπαράθεση για τις κλίνες ΜΕΘ στο Σωτηρία

mitsotakis_tsipras_main
Σε κλίμα έντασης μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των αρχηγών της αντιπολίτευσης διεξήχθη η συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η χώρα διέρχεται την κρισιμότερη φάση και απαιτείται από όλες τις πολιτικές δυνάμεις υπευθυνότητα και σοβαρότητα, προκειμένου να προστατευτεί η κοινωνία τουλάχιστον εως τον ερχόμενο Ιανουάριο, όταν και εκτιμάται ότι θα κυκλοφορήσει το νέο ελπιδοφόρο εμβόλιο.

Κλείσιμο
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κάνει «ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό», για να προστατέψει την υγεία των πολιτών και να ενισχύσει το εθνικό σύστημα υγείας. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι δεν «πολεμά», ενώ με έμμεσες αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν δικαιούται να κάνει κριτική περι επικοινωνιακής διαχείρισης της κρίσης, από την στιγμή που, την μεγάλη κρίση της δικής του θητείας με την τραγωδία στο Μάτι, την διαχειρίστηκε αποκλειστικά με επικοινωνιακά τρικ.

Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει επιβληθεί νωρίτερα η απαγόρευση των κέντρων διασκέδασης, επισημαίνοντας ότι ειδικά η συμπεριφορά των νέων λειτούργησε ως «πυροκροτητής» της πανδημίας.

Στη δευτερολογία του, ο κ. Μητσοτάκης ανέβασε τους τόνους και, αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα, σημείωσε ότι είναι εκπρόσωπος του «πολακισμού» στη Βουλή. Ειδικότερα, είπε: 

Επέλεξα στην πρωτολογία μου να είμαι όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένος να απαντήσω σε ερωτήματα που τέθηκαν από την αντιπολίτευση κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση να μην ανέβουν οι τόνοι και να εκπέμψουμε σε αυτή την αίθουσα εικόνα αν μη τη άλλο συνέσθησης της κρισιμότητας της κατάστασης

Ξεκινώ από τον τελευταίο ομιλητή. Δεν ήταν εικόνα και λεξιλόγιο κ. Βαρουφάκη αυτό που υιοθετήσατε. Αναλογιστείτε τις δικές σας ευθύνες για την κατάσταση που οδηγήσατε τις τράπεζες και δεν θυμάμαι να επιδείξατε ευαισθησία για τους έλληνες και τους συνταξιούχους όταν γυρίσατε σπίτι και είπατε στην σύζυγό σας «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες». Ας έχουμε αίσθηση των ιστορικών μας ευθυνών και ειδικά εσάς για το τρίτο μνημόνιο και το κλείσιμο τραπεζών σας βαρύνουν πολλές ευθύνες.

Προς Αλέξη Τσίπρα

Να απαντήσω σε ένα σχόλιο που μου έκανε εντύπωση. Πριν ανέβετε στο βήμα διανείματε την ομιλία σας στους δημοσιογράφους. Και ξεκινώντας την ομιλία σας είπατε πόσο αυτάρεσκος ήμουν. Αυτά τα είχατε γράψει πριν καν με ακούσετε. Μα είναι δυνατόν να τα κάνετε αυτά τα πράγματα;

Είπατε ότι λειτουργούν 9 μονάδες στο Σωτηρία. Η δική μας ενημέρωση από τον διοικητή νοσοκομείου είναι ότι λειτουργούν όλες και αυτό μετέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής. Τι έγινε μετά; Ο κ. Πολάκης με χυδαίο υβρελόγιο επιτέθηκε στον ΠτΒ με αχαρακτήριστες εκφράσεις λέγοντας ότι δεν λειτουργούν 50 κλίνες.

Εδώ δύο πράγματα συμβαίνουν. Ή εμείς έχουμε λάθος εικόνα και θα απομακρυνθεί ο διοικητής ή ο Πολάκης λέει ψέματα και πρέπει να τον απομακρύνετε.

Το πρόβλημα όμως είναι ο «πολακισμός». Ένα μίγμα αλαζονίας, ψευτομαγκιάς. Αυτό είναι ο «πολακισμός» και δεν μπορείτε ούτε εσείς να αποστείτε.

Ο κ. Πολάκης ήταν απών αλλά το πνεύμα του ήταν παρών και το εκπροσωπήσατε.

Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είστε ο φέρελπις νέος πολιτικός αλλά ο αποτυχημένος πρώην πρωθυπουργός.

Οσο πιο περίπλοκα είναι τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τόσο πιο ρηχό φαίνεται το επίπεδό σας.

Σας ζήτησα να μην χρησιμοποιήσουμε στατιστικά θανάτων.

Θέλω να καταθέσω: 82 στην Πορτογαλία, Βέλγιο 685, πάνω από 800 στην Ιταλία την ημέρα που στην Ελλάδα είχαμε 45.

Η στατιστική είναι αδυσώπητη και κάποια στιγμή μπορεί να το καταλάβετε. Αυτός είναι ο τραγικός δείκτης απολογισμού.

Υπάρχει κι άλλος δείκτης της επιπλέον θνησιμότητας. Πόσοι παραπανω άνθρωποι πεθαίνουν λόγω κάποιας ιδιαίτερης κρίσης. Αυτά είναι τα στοιχεία και είναι τα μόνα συγκρίσιμα και σταματήστε να σπεκουλάρετε πάνω σε αυτούς τους αριθμους.

Σας το έχω πει ότι έχετε δικαίωμα να έχετε την άποψή σας δεν έχετε δικαίωμα να αμφισβητείτε τα επίσημα στοιχεία.

Αυτό ισχύει και για τα τεστ. Η Ελλάδα είναι στην ίδια θέση με όλους. Προφανώς θα θέλαμε να κάνουμε περισσότερα τεστ.

Έχουμε παραγγείλει άλλα 2 εκατομμύρια τεστ για να παμε σε τυχαία δειγματοληψία.

Όταν οι ίδιοι οι εντατικολόγοι λένε ότι αυτά που έγιναν τους τελευταίους μήνες είναι όσα ζητούσαν επί χρόνια και δεν γίνονταν πιστεύεται ότι ο κόσμος θα πιστέψει εσας της αντιπολίτευσης και όχι τους γιατρούς.

Πράγματι μέσα στην κρίση κάναμε πράγματα που σε άλλες συνθήκες θα καθυστερούσαν.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι εντατικολόγοι σε συνεννόηση με οικογένειες και για να μην υποφέρει ο άνθρωπός τους αποφασίζουν να μην διασωληνωθεί όχι γιατί δεν υπάρχουν εντατικές αλλά γιατί αυτό επιλέγουν ως ορθό.

Για τα ΜΜΜ

Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να προσθέσουμε λεωφορεία στα μεγάλα αστικά κέντρα. Δεν χρειάζεται να περιγράψω την κατάσταση που μας παραδώσατε ειδικά με τον ΟΑΣΘ. Μας παρέδωσε ο πατήρ Παππάς έναν ΟΑΣΘ διαλυμένο. Προσθέσαμε λεωφορεία. Εσείς είχατε ετοιμάσει τσατρα-πάτρα έναν διαγωνισμό που δεν πατούσε πουθενά. Δεν νομίζω να περιμένατε να τον νομιμοποιήσουμε.

Υπάρχουν μελέτες που λένε ότι σε σχέση με άλλες εστίες πιθανής μετάδοσης μόλις το 1,2 τον κόβιντ κλάστερς συνδέονται με ΜΜΜ. Δεν λέμε ότι μας ικανοποιεί η εικόνα. Γι' αυτό και ενισχύουμε τα ΜΜΕ με οχήματα και προσωπικό. Αν πράγματι το έργο σας στις εντατικές και στα ΜΜΜ ήταν τόσο επιτυχημένο, θα το επιδεικνύατε.

Διαβάζουμε στον απολογισμό που έχετε κάνει για την κυβέρνηση την δική σας και δεν βρίσκουμε ούτε μια παράγραφο για τις εντατικές και τα ΜΜΜ, δεν λέτε τίποτα γιατί απλά δεν κάνατε τίποτα.

Πορεία Πολυτεχνείου

Αντιπαρέρχομαι τις σαχλαμάρες που είπε ο κ. Βαρουφάκης. Και στο Πολυτεχνείο υπήρχαν άνθρωπες από όλες τις παρατάξεις. Απλά κάποιοι το έκαναν επάγγελμα και έχτισαν καριέρα. Αντε να τελειώνουμε με αυτά τα ιδεολογικά άβατα. Δε είναι προνόμιο της Αριστεράς το Πολυτεχνείο.

Να τελειώνουμε με την δήθεν «υπεύθυνη ανυπακοή» κ. Βαρουφάκη δεν είστε ο Μαχάντμα Γκάντι.

Εδώ έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία και οι νόμοι ισχύουν για όλους. Ενημερώνω τον κ. Βαρουφάκη και τον κ. Κουτσούμπα πως ότι ισχύει για όλους τους Έλληνες πολίτες ισχύει και για τους ίδιους. Κανείς δεν εξαιρείται. 

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Μιλάτε ως γυμνασιάρχης

Ακουσα την ομιλία σας κ. Μητσοτάκη. Μιλήσατε ως γυμνασιάρχης αλλά εσείς δεν μπορέσατε να κρύψετε τον εκνευρισμό σας. Απευθυνθήκατε σε όλους τους πολιτικούς σας αντιπάλους με αυθάδεια ενώ θα περίμενε κανείς να έχετε συναισθανθεί πού βρισκόμαστε.

Ολοι οι πολιτικοί αρχηγοί κατέθεσαν εποικοδομητικές προτάσεις.

Μόνο εσείς εμφανίζεστε αυτάρεσκα να υπερηφανεύεστε.

Μια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών σε αυτή τη φάση θα ήταν χρήσιμη να ενημερωθούμε και να καταλάβετε και εσείς πού βρισκόμαστε.

Εσείς επιμένετε στηνλογική της απόρριψης κάθε πρότασης και επιμένετε να ρίχνετε την ευθύνη στην αντιπολίτευση.

Μόνο τις πέντε ώρες που είμαστε εδώ με βάση την στατιστική έχουν φύγει 20 άνθρωποι στις ΜΕΘ ή αβοήθητοι σπίτι τους.

Και έρχεστε εδώ και μας λέτε ναι αλλά στο Βέλγιο πεθαίνουν περισσότεροι.

Είναι λίγοι οι 20 νεκροί.

Μας είπατε τι θα κάνετε για να αντιμετωπιστεί η κρίση; Όχι.

Μας είπατε ευφυολογήματα.

Μας είπατε ότι και στο Πολυτεχνείο συμμετείχαν άνθρωποι από όλα τα κόμματα. Κανείς εδώ δεν το αμφισβητεί. Είναι θέματα που έχουν λυθεί. Όμως η κάθε παράταξη αποδεικνύει στην πράξη πόσο τιμά τον συμβολισμό της κάθε αντίστασης. Εσείς είστε η κυβέρνηση που έφερε νόμο απαγόρευσης συγκεντρώσεων. Εδώ τίθεται σοβαρό ζήτημα Δημοκρατίας.

Η καραντίνα είναι κατανοητή. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος εδώ που φτάσαμε.

Όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει τρόπος με τον οποίο η κοινωνία, τα κόμματα οι φορείς με ένα συμβολικό τρόπο να εκφράσουν τα πολιτικά τους μηνύματα.

Χρησιμοποιήσατε ένα ευφυολόγημα για ένα σχέδιο ομιλίας μου που έστειλα στους δημοσιογράφους. Εσείς τα στέλνετε μετά στα ΜΜΕ με σημειώσεις για το πώς θα το παίξουν όχι μόνο τη δική σας ομιλία αλλά και τη δική μου.

Εσείς βγαίνετε ο ψεύτης. Είπατε ότι δεν μας κατηγορήσατε για τους 40 νεκρούς της γρίπης. Ορίστε τα πρακτικά με όσα είπατε.

Μας καταγγέλλατε για τους 40 νεκρούς από τον ιό της γρίπης.

Διαρκώς αναφέρεστε στο κρίσιμο θέμα του lockdown. Μας ρωτήσατε κατά τη διάρκεια της πρωτολογίας αν είμαστε υπέρ ή κατά του lockdown.

Το θέμα είναι γιατί φτάσαμε ως εδώ. Κάθε ημέρα φέρνετε ένα επιπλέον μέτρο. Σήμερα μαθαίνουμε ότι ετοιμάζεστε για μέτρα στρατιωτικού τύπου. Αλλά μόνο με καταστολή δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα. Απαιτείται και πρόληψη.

Ανακοινώσατε ότι μόνο έχουν κατοικίδια θα μπορούν να βγαίνουν μετά τις 9. Όμως για τα άτομα που χρήζουν φροντίδας;

Μιλάμε αυτή τη στιγμή αλλά δεν μας είπατε τι θα γίνει στην Θεσσαλονίκη. Θα επιτάξετε ιδιωτικά θεραπευτήρια; Η Θεσσαλονίκη ασαφυκτιά αλλά το διαβαλκανικό κέντρο είναι άδειο. Τα δημόσια νοσοκομεία έχουν πληρότητα οριακή σχεδόν 100% αλλά το διαβαλκανικό είναι άδειο. Τα ιδιωτικά θεραπευτήρια θα δεχθούν περιστατικά κόβιντ. Θα ανοίξετε το 424; Θα δώσετε λύση στο εκρηκτικό πρόβλημα στη Β. Ελλάδα.

Πώς θα αξιοποιήσετε τον ιδιωτικό τομέα; Γίνεται με προνομιακούς όρους και διπλάσια κονδύλια;

Για τις κλίνες του Σωτηρία είπα ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ είναι 94.

Στο Σωτηρία υπάρχουν 3 ΜΕΘ. Σύνολο κρεβατιών 38 και όλα γεμάτα με covid. Από τα 50 κρεβάτια της Βουλής χρησιμοποιούνται 9 αλλά δεν ξέρω πόσα είναι σήμερα. Τα υπόλοιπα είναι λειτουργικά διότι ήρθαν άτομα -μεταφέρθηκαν γιατροί και νοσηλευτές- από μικρά νοσοκομεία. Προφανώς αυτό που κάνατε είναι να φέρετε προσωπικό από κρίσιμες υπηρεσίες μικρών νοσοκομείων στο Σωτηρία. Αποψιλώνετε τα χειρουργεία.

Αυτό επιδεινώνει το πρόβλημα.

Αρκεί η απόδειξη της αποτυχία σας.

Ολη η αντιπολίτευση μιλούσε επί μήνες για έλλειψη προσωπικού και εσείς μόλις προχθές καταθέσατε τροπολογία για 300 προσλήψεις.

Θα ήταν εξαιρετική ευκαιρία να συμφωνήσουμε σε σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ. Ανακοινώσατε 15 χιλ. προσλήψεις στο Στρατό και ορθώς. Στα νοσοκομεία όμως;

Όταν λέτε ότι έχουμε πόλεμο στη Υγεία γιατι δεν λέτε τίποτα για προσλήψεις; Γιατί έχετε ιδεολογική εμμονή και θέλετε να δώσετε δουλειά στους ιδιώτες.

Θέλετε να κρυφτείτε πίσω από συγκεκριμένους επιστήμονες.

Σας ρωτώ; Θα καταθέσετε εν γνώση κομμάτων τα πρακτικά της επιτροπής για να μάθουμε τι ακριβώς σας πρότειναν οι επιστήμονες και τι κάνατε εσείς. Αυτό που μας σκανδάλισε δεν ήταν ότι απαξιώσατε έναν επιστήμονα στον οποίο μιλούσατε στον ενικό . Αυτό που μας ενοχλεί είναι ότι επιρρίπτεται την ευθύνη των δικών σας αποφάσεων στους ειδικούς. Ηταν σύμφωνοι με το άνοιγμα του τουρισμού έτσι όπως το κάνατε, με το άνοιγμα των σχολείων και των γηπέδων;

Τι σας είπαν οι επιστήμονες για τα γηροκομεία; Για τους χώρους δουλειάς. Μας τα είπατε γθια τους νέους αλλά στα γηροκομεία τι έφταιξε; Τα πάρτι και εκεί;

Σχολεία: προτείνουμε να κάνετε μαζικά τεστ. Η κυρία Γεννηματά κατέθεσε συγκλονιστική μαρτυρία. Αφορά κρούσμα στην οικογένειά της.

Οσοι δεν έχουν οικονομική δυνατότητα δεν κάνουν τέστ και κολλά όλη η οικογένεια.

Δεύτερο θέμα είναι αυτό που έθεσε ο κ. Βαρουφάκης: έχετε την εντύπωση ότι κάθε οικογένεια έχει την δυνατότητα να έχει 3-4 υπολογιστές; Ο πρωθυπουργός Πορτογαλίας που είναι σοσιαλιστής εκπόνησε πρόγραμμα για 100.000 λάπτοπ στα σχολεία και να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ανισότητας.

Κλείνω με το κρίσιμο ζήτημα για κόσμο εργασίας.

Ανακοινώσατε ένα επίδομα ανεργίας για όσους όμως είναι στην ανεργία τους τελευταίους 12 μήνες. Οι υπόπλοιποι. Σας καλούμε έστω για μήνα Χριστουγέννων να προχωρήσετε σε εισοδηματική ενίσχυση ανάσα και να υιοθετήσετε την πρότασή μας για επίδομα 400 ευρώ για πρώτο παιδί και 200 ευρώ για 2ο κλπ. Το κράτος να αναλάβει πλήρη κάλυψη δώρου Χριστουγέννων στις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Η πρόταση για εισόδημα έκτακτης ανάγκης και δώρο Χριστουγέννων ανέρχεται σε 2,3 δισ. ευρώ.

Σας αφήσαμε 37 δισ. ευρώ μαξιλάρι και έχετε από την ΕΕ τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Αντιληφθείτε ότι ο κόσμος, η πλειοψηφία του λαού στενάζει καθώς είναι εξαρτημένοι από το μισθό που δεν έχουν. Είναι άνθρωποι στο χώρο του πολιτισμού και στενάζουν και εσείς θριαμβολογείτε. Μιλάτε για δισ. αλλά κανείς δεν τα έχει δει.

Ευθύνη δική μας έιναι να αναδείξουμε τις προτάσεις και να αγωνιστουμε για την σωτηρία της ανθρώπινης ζωής και της κοινωνίας.


Μας ζητάτε να συγκυβερνήσουμε

Στην πρωτολογία του και απαντώντας στην πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης περι τοποθέτησης υπουργού κοινής αποδοχής για την υλοποίηση μιας υγειονομικής πολιτικής που θα συναποφασιστεί από όλα τα κόμματα, ο πρωθυπουργός είπε: «Μας ζητάτε να συγκυβερνήσουμε. Μας λέγατε πολιτικούς απατεώνες και τώρα θέλετε να γίνετε εταίρος της κυβέρνησης. Ακούστε το καλά. Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση, σοβαρή αντιπολίτευση δεν έχει».

Τέλος, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει την υπονόμευση του έργου της επιτροπής των ειδικών και τις επιθέσεις στον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα σώσουμε εμείς την κυβέρνηση

«Δεν θα σας σώσουμε εμείς. Δεν μπορείτε να σωθείτε, όσο και αν σας στηρίζουν τα ΜΜΕ. Εμείς δεν σας λέμε φύγετε τώρα, γιατί πεθαίνουν άνθρωποι. Αυτό που σας λέμε, είναι αλλάξτε και ζητήστε την βοήθειά μας για ένα σχέδιο εξάμήνης διάρκειας με ενίσχυση μόνιμου προσωπικού» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι για το δεύτερο κύμα της πανδημίας ευθύνεται αποκλειστικά η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Βλέπει 11.000.000 ατομικές ευθύνες, αλλά καμία δική του» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, ζήτησε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να συμφωνηθεί ένα έκτακτο σχέδιο εξάμηνης διάρκειας για την ενίσχυση του ΕΣΥ και την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ έθεσε θέμα προσώπων, τόσο αναφορικά με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια όσο και για τον Σωτήρη Τσιόδρα.

«Έστω και τώρα να συμφωνήσουμε σε έναν υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, που δεν θα κάνει μικροπολιτική για να περισώσει το πολιτικό του κεφάλαιο εν μέσω πανδημίας. Δεν σας είπαμε να βάλετε δικό μας υπουργό, υπάρχουν επιστήμονες κοινής αποδοχής» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Εγώ θα σας πρότεινα την καθηγήτρια Αθηνά Λινού. Που ήταν παρούσα σε όλη την κρίση. Θέλετε κάποιον άλλο; Ας βρούμε κάποιον άλλο, υπάρχουν επιστήμονες. Αλλά αφήστε αυτή την ανοησία ότι εσείς είστε με την επιστήμη κι εμείς δεν είμαστε».

«Κρυφτήκατε πίσω από τον κ. Τσιόδρα που είναι εξαιρετικός, αλλά κάνει και λάθη. Δεν είναι ο μοναδικός επιστήμονας σε αυτή την χώρα» είπε σε άλλο σημείο.

Κ. Τασούλας προς Αλ. Τσίπρα: Λειτουργουν και οι 50 κλίνες ΜΕΘ του Σωτηρία, όχι μόνο οι 9

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσίπρας, στην κριτική του για τον ακριβή αριθμό των ΜΕΘ, είπε ότι από τις 50 κλίνες εντατικής που αποτελούν δωρεά της Βουλής προς το νοσοκομείο, λειτουργούν μόλις 9, καθώς δεν έχουν στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό.

Τις παρατηρήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης διόρθωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, εξηγώντας ότι και οι 50 κλίνες είναι στελεχωμένες. «Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 15 ασθενείς. Είχαμε εξιτήρια και απώλειες. Αυτό σημαίνει ότι αξιοποιούνται οι 2 πρώτοι θάλαμοι. Όλοι οι θάλαμοι όμως -και οι 4- είναι διαθέσιμοι. Μην μπερδεύουμε το πόσοι νοσηλεύονται με το πόσες κλίνες είναι διαθέσιμες. Σήμερα χρησιμοποιούνται 15 κλίνες και, αν απαιτηθεί, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι 50» είπε ο κ. Τασούλας.

Ειδήσεις σήμερα: 

FT: Στην αναμονή βάζει η Tui τους Έλληνες ξενοδόχους για την καταβολή των οφειλομένων

Σοκ στη Νάπολη: Ασθενής με κορωνοϊό πέθανε μέσα σε τουαλέτα νοσοκομείου

Κουτσούμπας: Πλέον δεν μετράμε κρούσματα, αλλά στεκόμαστε στους δεκάδες νεκρούς καθημερινά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης