LIVE

Κορωνοϊός

Χρήστος Παππάς: Θρίλερ με την εξαφάνισή του - Η αστυνομία κάνει ό,τι χρειάζεται για να συλληφθεί

pappas5454

Η τελευταία φορά που αστυνομικοί είδαν τον Χρήστο Παππά ήταν τρεις ημέρες μετά την απόφαση ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση - Το βούλευμα του 2015 και η «χαλάρωση» στους περιοριστικούς όρους που του είχαν αρχικά επιβληθεί - Η  Αστυνομία κάνει ό,τι πρέπει για τον φυγόποινο,  το έχει κάνει πολλές φορές και με επιτυχία, λέει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, ο οποίος μαζί με τον Γιάννη Λαγό είναι ο ένας από τους δύο καταδικασθέντες της ΧΑ που δεν έχει παραδοθεί ή συλληφθεί μετά την απόφαση του δικαστηρίου που στέλνει στη φυλακή συνολικά 39 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η τελευταία φορά που αστυνομικοί ειδαν τον Χρήστο Παππά ήταν στις 10 Οκτωβρίου όταν βγήκε για έξοδο και επέστρεψε στη συνέχεια στο σπίτι του στου Παπάγου. Ο ίδιος είχε δώσει το παρών στο τμήμα του Παπάγου την 1η Οκτωβρίου, ως όφειλε σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλακισή του το 2015.  Σημειώνεται ότι η 10η Οκτωβρίου ήταν τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Η «εξαφάνιση» του Παππά προκάλεσε και αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που με ανακοίνωσή του τονίζει ότι  η αστυνομία κάνει ό,τι πρέπει για να εντοπίσει και να οδηγήσει στη φυλακή τον φυγόποινο υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, όπως έχει κάνει με επιτυχία για αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν. Στην ίδια ανακοίνωση πάντως, τονίζεται ότι η ΕΛΑΣ  θα παρανομούσε αν τον είχε θέσει σε παρακολούθηση πριν την απόφαση του δικαστηρίου.  Νωρίτερα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Χρήστος Σπίρτζης,  είχαν υποστηρίξει  ότι «η εξαφάνιση του Χρήστου Παππά και το γεγονός ότι διαμηνύει ότι δεν επιθυμεί να παραδοθεί αποδεικνύει την πλήρη ανετοιμότητα των Αρχών, γελοιοποιεί τους θεσμούς, τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη». 

Στην ανακοίνωση 11 σημείων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημειώνεται αφενός ότι οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον Παππά «χαλάρωσαν» σημαντικά έξι μήνες μετά την αποφυλάκισή του, το 2015 και εκείνος τους εφάρμοζε. Αφετέρου επιβεβαιώνεται ότι η ΕΛΑΣ «είδε» τον Παππά για τελευταία φορά την 1η Οκτωβρίου, ενώ αν τον παρακολουθούσε με οποιοδήποτε τρόπο θα παρανομούσε.  Μάλιστα απαντώντας στον Χρήστο Σπίρτζη πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχολίαζαν ότι «προφανώς είναι καινούργιος στον χώρο της Αστυνομίας και δεν γνωρίζει από προστασία μαρτύρων και κράτος δικαίου. Οταν είναι σε εξέλιξη η δίκη οι κατηγορούμενοι επιτηρούνται για λόγους ασφαλείας από ακτιβιστικές ενέργειες». 

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ακολουθεί: 

Περί σύλληψης Χ. Παππά, καταδικασθέντος ηγετικού στελέχους της Χ.Α. και περί άστοχης πάλι δήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα:

1. Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στις 27/8/2015, ήρθησαν περιοριστικοί όροι που ίσχυαν για τον αποφυλακισθέντα τον Μάρτιο 2015 Χ. Παππά: Είχε υποχρέωση να εμφανίζεται μόνο μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό τμήμα (την 1η κάθε μήνα), αντί για τρείς που ίσχυαν προηγουμένως και δεν ήταν πια υποχρεωμένος να διανυκτερεύει σπίτι του, στου Παπάγου.

2. Δηλαδή οι όροι έγιναν κατά πολύ επιεικέστεροι. Τους αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών, δεν κυβερνούσε η Ν. Δημοκρατία, ήταν υποχρεωμένη να τους εφαρμόσει η Αστυνομία.

3. Ο Χ. Παππάς με άνεση εφήρμοζε τους νέους όρους. Τελευταία φορά εμφανίσθηκε στο Τμήμα την 1η Οκτωβρίου 2020, ως όφειλε. Και η Αστυνομία το κατέγραψε και ενημέρωσε, ως όφειλε.

4. Έκτοτε δεν έχει εμφανισθεί. Δεν είχε καμιά τέτοια υποχρέωση, δεδομένου του προαναφερθέντος βουλεύματος.

5. Εάν η Αστυνομία παρακολουθούσε με οποιοδήποτε τρόπο τον Χρ. Παππά θα παρανομούσε διπλά. Απέναντι σε ένα πολίτη και απέναντι σε ένα κατηγορούμενο.

6. Στη σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη να το δηλώσει καθαρά!

7. Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγες μέρες εγκαλούσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γιατί δεν συνέλαβε τον ευρωβουλευτή Λαγό. Τώρα εγκαλεί γιατί δεν παρακολουθούσαμε τον πολίτη-κατηγορούμενο Παππά.

8. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή καλεί το Υπουργείο και την Αστυνομία να παρανομήσουν. Και στον Λαγό και στον Παππά. Να μην εφαρμόσουν τη νομιμότητα, αλλά να ερμηνεύσουν το κράτος δικαίου α λα καρτ. Η ταραγμένη μετεμφυλιακή πολιτική μας ιστορία θα έπρεπε να είναι μάθημα για αυτές τις επικίνδυνες σκέψεις.

9. Στο όνομα λοιπόν της ομόθυμης λαϊκής καταδίκης της Χ.Α. ο ΣΥΡΙΖΑ πλειοδοτεί, πάει να κάνει το συναίσθημα παρανομία. Πιο σταλινικό, πιο ολοκληρωτικό, πιο λαϊκιστικό, πιο επικίνδυνο δεν γίνεται!

10. Ας γίνει λοιπόν απολύτως ξεκάθαρο στους κάθε είδους νοσταλγούς: Στην σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα!

11. Για τον φυγόποινο Χ. Παππά η Αστυνομία ενεργεί τα δέοντα. Το έχει κάνει πολλές φορές και με επιτυχία.


Τι λέει ο δικηγόρος του

Μιλώντας για την απόφαση του Παππά να παραμένει άφαντος ο δικηγόρος του, Περικλής Σταυριανάκης, δήλωσε τον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής ότι «έκανε την εξής σκέψη για την οποία δεν ξέρω αν θα αναθεωρηθεί αύριο ή μεθαύριο: είναι σωστό για μένα να εκτίσω ολόκληρη την πρωτοβάθμια ποινή μέχρι το Εφετειό όπου μπορεί να μειωθεί ή να απαλλαγώ; Τον χρονο που θα έχω εκτίσει πώς θα τον πάρω πίσω;».

Ο ίδιος δήλωσε πως γνωρίζει ότι ο υπαρχηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου «είχε αυτό τον προβληματισμό από καιρό». Ερωτηθείς αν γνωρίζει πού βρίσκεται ο πελάτης του και αν έχει φύγει στο εξωτερικό ο δικηγόρoς απάντησε «δεν θα ήθελα να πω περισσότερα».

Παραδέχθηκε, δε, ότι ο Χρήστος Παππάς «ήταν υπό επιτήρηση και ας το πούμε έτσι, κατάφερε να μην συλληφθεί». Κατά τον ίδιο, πάντως, «δεν ήταν κάτι οργανωμένο, ήταν μια σκέψη που κάποια στιγμή υλοποιήθηκε».

Ειδήσεις σήμερα:

Mαρία Μπακάλοβα: Ποια είναι η 24χρονη Βουλγάρα που εξέθεσε τον Ρούντι Τζουλιάνι

Europa League: Σπουδαία ματς και εκπλήξεις - Δείτε όλα τα γκολ της πρεμιέρας

Euroleague, Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε 82-68: Με ηγέτη Νέντοβιτς «έπνιξε» τους Τούρκους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (27)

Είπον....

Δεν είδα τέτοια κινητοποίηση για να συλληφθεί ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ. Α, ξέχασα ήταν χορηγός του Μητσοτακέικου και απαλλάσσεται …… Καρναβαλλιστάν Κυνοβουλευτικής Βολεψοκρατίας.

Δεν συνελήφθη γιατί έχει... προστάτη

Αυτός ο κατρούλης δεν είναι που κατουρουσε δημοσίως???

Κωνσταντινος

Ανεγκέφαλοι λένε ότι εκτέθηκε η εισαγγελέας. Η Αδαμαντία Οικονόμου είπε όμως, ότι αν πάρουν αναστολή δεν θα την κοπανήσουν κι όχι αν καταδικαστούν με προειλημμένη απόφαση που ήξερε ο Παπάς και γι' αυτό την κοπάνησε.

dj.

θέλαν και αναστολή... τώρα τι λέει η κυρία εισαγγελέας??? εκτέθηκε ανεπανόρθωτα ή όχι???

Μουσταφα Πακι - Κορυδαλλος ενταυθα

Για καμ του δωθε...

καλά κρασιά

Με τόση κωλυσιεργία του κράτους μόνο οι συναινούντες χρυσαυγίτες συνελήφθησαν-παραδώθηκαν.

Φοβούνται ορέ τα παλικάρια τη φυλακή;

Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, που είναι ο Παππάς; Μιχαλάκη ψάξε, ψάξε δεν θα τον βρεις...

ο άλλος

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ είναι ακόμα στην θέση του ; Μας είχατε πρήξει οτι τους παρακολουθείτε και το ένα λαμόγιο σας ξέφυγε .

ελλαδιστανος με iq ΑΜΟΙΒΑΔΑΣ

γιατι σε ολα τα καθεστωτικα παραμαγαζα βλεπω μονο φωτογραφιες χρυσαυγιτων σε περιεργες φασεις, αγριεμενοι, με στραβα στοματα, ανοιχτα με μορφασμους που τους μειωνουν και δεν βλεπω ΚΑΜΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ... ποσο δικιο εχουν που θεωρους τους αναγνωσστες τους συνονοματους

@.

Τετοιος κανιβαλισμος απο τα ΜΜΕ δεν εγινε ουτε για τους κομουνιστες της πηγαδας του Μελιγαλα. Το ξεφτιλισαν τελειως!...

Που είναι ο ΠΑΠΠΑΣ κ. Κλουζώ

Παλιά η φωτογραφία, την άλλη με το μούσι να βάλετε. Αυτή με το μούσι, εκεί που μοιάζει με καλόγηρο.

Δημήτρης

Του πατρός ημών ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης