Μέρκελ: Λυπηρές και αχρείαστες οι πρόσφατες μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας

Μέρκελ: Λυπηρές και αχρείαστες οι πρόσφατες μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας

Αυξάνουν την ένταση αντί να τη μειώνουν, επισήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος που παρέπεμψε στα Συμπεράσματα της προηγούμενης Συνόδου

merkel_ee
«Λυπηρές» και «αχρείαστες» χαρακτήρισε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τις «πρόσφατες μονομερείς ενέργειες» της Τουρκίας, οι οποίες, όπως είπε, προκαλούν και «αυξάνουν και πάλι την ένταση, αντί να την μειώνουν».

Παρέπεμψε στα Συμπεράσματα της προηγούμενης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τόνισε ότι η ανάπτυξη της σχέσης ΕΕ - Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών.

«Παραπέμψαμε για άλλη μία φορά στα Συμπεράσματα πριν από 14 μέρες. Αλλά ήμασταν σύμφωνοι ότι τα πρόσφατα μονομερή μέτρα της Τουρκίας, τα οποία βεβαίως και προκαλούν, αυξάνουν και πάλι την ένταση αντί να την μειώνουν- και το βρίσκω αυτό πολύ λυπηρό, αλλά και αχρείαστο», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου, στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι «πρέπει να εργαστούμε επί των θετικών πτυχών της ατζέντας μας».

«Μας είναι σημαντικό να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μαζί με την Τουρκία τον δρόμο που έχουμε σχεδιάσει, γιατί η περαιτέρω ανάπτυξη της σχέσης ΕΕ- Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών -και της ΕΕ, και θέλω αυτό να το υπογραμμίσω, αλλά και της Τουρκίας», κατέληξε η κ. Μέρκελ.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Pfizer θα ζητήσει έγκριση για το εμβόλιό της μέσα στον Νοέμβριο

Με παιδιά και... πρόβατα προσπαθούν να γλιτώσουν τη φυλακή οι Χρυσαυγίτες

«Δεν είστε ένας τρελός θείος για να αναπαράγετε ό,τι να 'ναι»: Τα άκουσε από δημοσιογράφο ο Τραμπ (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης