«Αντάρτικο» στον ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Mοίρασμα ομάδων και παρεών» το Συνέδριο - Όχι στην «αστική Αριστερά»

«Αντάρτικο» στον ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Mοίρασμα ομάδων και παρεών» το Συνέδριο - Όχι στην «αστική Αριστερά»

Την απόφασή του να μην συμμετάσχει στο Συνέδριο του κόμματος γνωστοποίησε ο Χρυσόστομος Βούζας

siriza
Εξέγερση μεσαίων στελεχών βρίσκεται προ των πυλών στον ΣΥΡΙΖΑ, αρχής γενομένης από τα Γιάννενα, όπου την απόφασή του να μην συμμετάσχει στο Συνέδριο του κόμματος γνωστοποίησε ο Χρυσόστομος Βούζας, μέλος της Προοδευτικής Συμμαχίας, το οποίο συμμετέχει στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων. Η βαρύτητα της άρνησης του συγκεκριμένου στελέχους να μετάσχει στο 3ο Συνέδριο του κόμματος, εκφράζοντας τις αντιρρήσεις του για σειρά κομματικών χειρισμών έγκειται και στο γεγονός ότι ο ίδιος έχει διατελέσει Γραμματέας της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων, διαθέτοντας δηλαδή ισχυρά πολιτικά ερείσματα στην τοπική κοινωνία.

Απαντώντας για την εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ, «αυτά δεν είναι ότι το καλύτερο για ένα κόμμα το οποίο πρέπει να συμπεριφέρεται ως κόμμα οργανωμένο με ενιαία έκφραση. Το κόμμα δεν είναι αγέλη να μπορεί να λέει ο καθένας ό,τι θέλει και όποτε θέλει. Δεν έχει σταματήσει αυτό το γαϊτανάκι. Θα πρέπει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερβεί τις εσωτερικές του νοοτροπίες. Εγώ δεν σιωπώ ποτέ αλλά δεν είμαι από αυτούς που θα ρίξουν λάδι στην φωτιά. Το είχα πει σε όλους τους τόνους ότι με τον τρόπο που λειτουργεί, με τις βιωματικές του αντιλήψεις που έχουν με τις ομάδες, με τις παρέες τους και όλα αυτά, δεν δίνουν την εικόνα ενός συντεταγμένου κόμματος που πάει να δημιουργήσει μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούζας και δεν έκρυψε το παράπονό του.

«Βρισκόμαστε εμείς στην Προοδευτική Συμμαχία να απολογούμαστε για τον τάδε και τον τάδε. Να υπάρχει ένα ρεύμα σκέψης, αλλά όχι με οργανωτική δομή στο εσωτερικό του… Πολύ φοβάμαι ότι αν πάνε έτσι με αυτόν τον τρόπο δεν θα έχεις ένα Συνέδριο, αν γίνει λόγω κορωνοϊού, αρχών και θέσεων αλλά ένα μοίρασμα ομάδων και παρεών. Εγώ σε ένα τέτοιο Συνέδριο δεν θα συμμετάσχω» ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Έχοντας μακρά πολιτική εμπειρία ο κ. Βούζας υποστήριξε πως «εγώ δεν είμαι σε αυτό τον χώρο για να εκφράσω την αστική αριστερά, είμαι για να εκφράσω την σοσιαλιστική αριστερά, τον λαό και όχι τους τραπεζίτες….Του Φ. Κουβέλη τι ήταν η ΔΗΜΑΡ, αστική αριστερά δεν ήταν; Εγώ δεν είμαι στο συγκεκριμένο κόμμα για να κάνω ούτε τον πρόσφυγα, ούτε τον μετανάστη. Κέρδισα στην ζωή μου πολιτικά το να λέω πάντα την άποψή μου».

Ερωτηθείς ακόμη για τις αποκαλύψεις του Σταύρου Κοντονή, ο κ. Βούζας ισχυρίστηκε πως «ο κύριος Κοντονής ήταν Υπουργός Δικαιοσύνης και Υφυπουργός Αθλητισμού, θεωρούνταν από τα κορυφαία στελέχη που είχε επιλέξει ο Τσίπρας να βάλει στις κυβερνήσεις του. Ζήτησε να πάει στο Πολιτικό Συμβούλιο, στην ΚΕ να πει τις απόψεις του; Ακούσατε ποτέ μια διαφωνία του κυρίου Κοντονή επί υπουργίας του για όλα αυτά; Γιατί δεν τα άλλαξε;» και δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

«Δεν μπορώ να περάσω έτσι αβρόχοις ποσί την κυβέρνηση Σαμαρά. Ήταν μαζί με τον Μπαλτάκο και προετοίμαζαν με τον Κασιδιάρη το έδαφος για συγκυβέρνηση με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Τον έδιωξαν τον Μπαλτάκο γιατί τους έδωσε ο Κασιδιάρης στεγνά», κατέληξε.


Ειδήσεις σήμερα:

Πάρτι «βόμβα» για τη δημόσια υγεία στο Βοτανικό: Κάλεσαν μέχρι και ζογκλέρ!

Βίντεο-σοκ: Επιτραπέζια θερμάστρα εκρήγνυται και σκοτώνει 19χρονο κορίτσι

Η χαμένη ζωή της Ελοίσα Φόντες και το μυστήριο της φαβέλας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης