Πολιτική διαμάχη στη Βουλή για μια…καθηγήτρια

Πολιτική διαμάχη στη Βουλή για μια…καθηγήτρια

Η απόσπαση μιας καθηγήτριας, στο γραφείο του αντιπροέδρου της Βουλής και υπεύθυνου των Μορφωτικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η αφορμή για να «ανάψουν τα αίματα».

Πολιτική διαμάχη στη Βουλή για μια…καθηγήτρια
Η απόσπαση μιας καθηγήτριας, στο γραφείο του αντιπροέδρου της Βουλής και υπεύθυνου των Μορφωτικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η αφορμή για να «ανάψουν τα αίματα» στη Βουλή.
Η διαφορετική ερμηνεία που έδωσαν στην ανάγκη άμεσης ικανοποίησης του αιτήματος απόσπασης της καθηγήτριας πυροδότησε την αντιπαράθεση της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου της Βουλής , Αναστάσιου Κουράκη. 

Με άλλα λόγια οι «αντιμαχόμενοι» άφησαν αρκετές αιχμές από την πλευρά του ο καθένας, για το εάν επρόκειτο για «ρουσφέτι», για «διευκόλυνση λόγω θεσμικής θέσης  ή για παρεμπόδιση λόγω κομματικής ταυτότητας» είτε απλώς για «επίλυση του ζητήματος, σύμφωνα με ότι προβλέπει ο νόμος»… 

«Πολιτική εμπάθεια» καταλόγισε στην υφυπουργό Παιδείας ο Αναστ. Κουράκης, καθώς δεν έγινε η απόσπαση παρ’ ότι την είχε ζητήσει για το γραφείο του από τον περασμένο Ιούνιο.
Κλείσιμο
Το γράμμα του νόμου, που καθορίζει ότι η οποιαδήποτε απόσπαση εκπαιδευτικού γίνεται μόνο όταν βρεθεί ο αντικαταστάτης του, επικαλέστηκε στην απάντησή της η Εύη Χρισρτοφιλοπούλου.  Η υφυπουργός Παιδείας διευκρίνισε μάλιστα ότι πράγματι υπήρξε δισταγμός του υπουργείου για τη συγκεκριμένη απόσπαση της εκπαιδευτικού, γιατί ο κ. Κουράκης τη ζητούσε με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Βουλής και ενώ ως βουλευτής είχε ήδη μία εκπαιδευτικό στο γραφείο του, έπειτα από απόσπαση.

"Δεν μπορώ να αυτοπυρποληθώ για να κάνω τη δουλειά μου..."
 
«Μιλάμε για 3.100 αποσπάσεις και αρνείστε μια απόσπαση στον υπεύθυνο Μορφωτικών Υποθέσεων ενός κοινοβουλευτικού κόμματος; Είμαστε σοβαροί; Αυτό δεν είναι εμπόδιο στο κοινοβουλευτικό έργο και πολιτική εμπάθεια γιατί δεν σας είμαστε αρεστοί;», αντέτεινε ο κ. Κουράκης  και πρόσθεσε με έμφαση: «Πραγματικά θα αναγκαστώ να απευθυνθώ στον πρωθυπουργό. Δεν έχω άλλο μέσο. Δεν μπορώ να αυτοπυρποληθώ για να κάνω τη δουλειά μου».

Ενώπιον της έμμεσης «απειλής» του αντιπροέδρου της Βουλής η Εύη Χριστοφιλοπούλου απάντησε: «Εφόσον κ. αντιπρόεδρε θέλετε και θεωρείτε ότι είναι τόσο αναγκαίο να φύγει η καθηγήτρια αυτή από την τάξη, θα φύγει από την τάξη. Θα κοιτάξω εν ευθέτω χρόνο και θα έρθω σε επικοινωνία μαζί σας για να δούμε πως θα λυθεί το θέμα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης