LIVE

Κορωνοϊός

Γεννηματά: Σταματήστε να δίνετε λεφτά στα ΜΜΕ χωρίς κριτήρια

genimata

«Για δεύτερη  φορά σε λίγους μήνες το Μαξίμου ζητά εν λευκώ εξουσιοδότηση, για χρηματοδότηση των μέσων ενημέρωσης, χωρίς κανόνες, κριτήρια, όρους και  προϋποθέσεις» τονίζει το ΚΙΝΑΛ

Το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή για τη θεσμοθέτηση συγκεκριμένων κριτηρίων και όρων διαφάνειας, δικαιοσύνης και αντικειμενικότητας, στο πρόγραμμα «ενημέρωσης». Το κείμενο υπογράφει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και η προεδρος, Φώφη Γεννηματά.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρεται μεταξύ άλλων πως, «η ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για την προστασία της δημόσιας υγείας, δεν μπορεί να αποτελεί το άλλοθι στις κυβερνητικές προσπάθειες ελέγχου και επιρροής των Μέσων Ενημέρωσης. Αυτό επιχειρεί με την πρόσφατη διάταξη που η ΝΔ, έφερε στη Βουλή».

Ενώ προσθέτουν πως «για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες το Μαξίμου ζητά εν λευκώ εξουσιοδότηση, για χρηματοδότηση των μέσων ενημέρωσης, χωρίς κανόνες, κριτήρια, όρους και προϋποθέσεις. Χωρίς διαφάνεια.

Με προφανή στόχο την άσκηση επιρροής στα μέσα τώρα που η φθορά της Κυβέρνησης από τις συντηρητικές πολιτικές και τα λάθη της, είναι ορατή.

Είναι απαράδεκτο, και προκλητικό, την ώρα που η ΝΔ δεν στηρίζει το ΕΣΥ, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες, τους εργαζομένους, να διαθέτει χρήματα για την προπαγάνδα της.

Τροπολογία που υπογράφουν όλοι οι βουλευτές και η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά.

Θα δώσουμε μάχη για την υιοθέτηση της».

Ακολουθεί το κείμενο της τροπολογίας

Στο σχέδιο νόμου «Επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις»

Θέμα: «Αντικειμενικά κριτήρια κατανομής χρηματοδότησης και διασφάλιση της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας της χρηματοδότησης για την ενημέρωση του κοινού για θέματα προστασίας της δημόσιας υγείας».

Αιτιολογική έκθεση

Με τις προτεινόμενες διατάξεις διορθώνεται η εξουσιοδοτική διάταξη του άρθρου 11 ώστε να διασφαλιστεί ότι η κοινή υπουργική απόφαση θεσπίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες ανάθεσης, παροχής και πληρωμής των υπηρεσιών και ενημέρωσης των πολιτών για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα εκδοθεί βάσει των αρχών της διαφάνειας, της δικαιοσύνης και της αντικειμενικότητας. Προβλέπεται ότι κριτήρια για την κατανομή της χρηματοδότησης είναι ο αριθμός εργαζομένων και η διατήρηση των θέσεων εργασίας, η τηλεθέαση, κυκλοφορία, ακροαματικότητα και επισκεψιμότητα, που συνθέτουν την αποτελεσματικότητα της ενημερωτικής εκστρατείας. Επιπλέον προσδιορίζεται ως κριτήριο η τήρηση της υποχρέωσης χρηματοδότησης τουλάχιστον 30% στα περιφερειακά και τοπικά μέσα όπως προβλέπεται από τον νόμο 2328/95. Την ως άνω απόφαση δύναται να περιληφθεί όποιο άλλο αντικειμενικό κριτήριο αποσκοπεί στην αποκατάσταση σοβαρών αστοχιών της ενημερωτικής καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι». Η κάθε δαπάνη καθώς και η συνολική κατανομή της χρηματοδότησης που πραγματοποιείται στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου αυτού αναρτάται στην Διαύγεια ενώ τα συνολικά στοιχεία γνωστοποιούνται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Τροπολογία – Προσθήκη

Στο σχέδιο νόμου «Επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» το δεύτερο εδάφιο του άρθρο 11 αντικαθίσταται ως εξής:

«Με κοινή απόφαση του Υπουργού στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, του Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις ανάθεσης και παροχής των υπηρεσιών, η διαδικασία διάθεσης των σχετικών πιστώσεων για την κάλυψη της προκαλούμενης δαπάνης και οι λοιπές αναγκαίες λεπτομέρειες για την εφαρμογή του παρόντος. Κριτήρια για την κατανομή της χρηματοδότησης αποτελούν η εφαρμογή των προβλεπόμενων στο άρθρο 9 του νόμου 2328/95, ο αριθμός εργαζομένων και η διατήρηση των θέσεων εργασίας στο κάθε μέσο, η τηλεθέαση, κυκλοφορία, ακροαματικότητα και επισκεψιμότητα των αντίστοιχων κατηγοριών μέσων. Στην ως άνω απόφαση δύναται να περιληφθεί όποιο άλλο αντικειμενικό κριτήριο αποσκοπεί στην αποκατάσταση σοβαρών αστοχιών της ενημερωτικής καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι». Κάθε ποσό που αφορά στην κατανομή της χρηματοδότησης του παρόντος άρθρου αναρτάται στη Διαύγεια. Το σύνολο των στοιχείων που αφορούν στην κατανομή της χρηματοδότησης, τα ποσά που διατέθηκαν και οι τίτλοι των μέσων επικοινωνίας που χρηματοδοτήθηκαν αναρτώνται επίσης στη Διαύγεια και γνωστοποιούνται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τραγωδία στον Βύρωνα: Γυναίκα έκανε βουτιά θανάτου από πολυκατοικία

Εγκλωβισμένοι κυνηγοί στη Ναύπακτο - Μεγάλα τα ύψη βροχής στα δυτικά και κεντρικά της χώρας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (30)

ZZ

Όνομα και πράγμα ,της Πόπης .

Κούλης Καρπαζούλης

Πρέπει να τα δώσουμε για να μας λιβανίζουν νυχθημερόν και το σάλι των ΜΜΕ να τρέχει ασταμάτητα.

Συριζοβλακας

Εσύ έφαγες πολλές καρπαζιές από τον Κούλη και δέν μπορείς να το ξεπεράσεις, περαστικά...

!!!!!!!!!!

Αυτοδυναμία ρε, έτσι πρέπει!!! Άμα κάθεσαι και ασχολείσαι με το κάθε τσόλι τώρα, τί θα πει η Φώφη και ο Τσίπρας!! Άσε μας τώρα, σε πειράζει η ενημέρωση του κόσμου... Δέ βλέπεις πόσα γίδια κυκλοφορούν????

Πειστικός λόγος

Πάντως, για να είναι πιο πειστικός ο λόγος του ΠΑΣΟΚ ως προς την ειλικρίνεια του, θα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό αν έστω και η τωρινή του ηγεσία έδινε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις των ελεγκτικών εταιρειών για τη διαχείριση των οικονομικών του. Όπως είχε ανακοινωθεί, τις έρευνες και εκθέσεις αυτές τις είχε παραγγείλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όταν ήταν στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά ακόμα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Πρόκειται για διαχείριση δημόσιου χρήματος και τραπεζικών δανείων που δεν έχουν ακόμα αποπληρωθεί, οπότε οι στοιχειώδεις υποχρεώσεις διαφάνειας και δημόσιας λογοδοσίας επιτάσσουν τη δημοσίευση των εκθέσεων. Αυτό θα ισχυροποιήσει και την απήχηση της κριτικής και προς άλλους χώρους για κακοδιαχείριση.

Ποιο ΠΑΣΟΚ κύριε;

Αυτό ήταν το παλιό ΑΦΜ, τώρα λεγόμαστε ΚΙΝΑΛ και δεν έχουμε πια χρέη, ούτε καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Σαν τον Μπέο με τον Νέο Πανιώνιο.

Ξέρεις φίλε μου

Να εφερε για έλεγχο ορκωτούς λογιστές κανένα κόμμα για τα οικονομικά του.Ε να μόνο?Μόνο του το Πασοκ.Κ αξ μάλιστα προχώρησε σε ρύθμιση των χρεών του και δεσμευσε στο καταστατικό του νέου κόμματος ,να συνεχίσει να πληρώνει τα χρέη του πάσοκ.

Γιατί δίνει λεφτά σε ιδιωτικά ΜΜΕ το κράτος;

Έχει τα πιο πολυδάπανα κανάλια στην χώρα, 350 εκατομμύρια ευρώ το έτος δίνουμε για την ΕΡΤ, πιο πολλά από ότι για την Πολεμική Αεροπορία. Αν δεν την βλέπει κανείς και χρειάζεται διαφήμιση στα ιδιωτικά, τότε να κλείσει η άχρηστη ΔΕΚΟ.

ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ

Πολύ καλά τα λέει!!!

Montazieros

Παιδιά εκεί στο ΚΙΝΑΛ δεν θέλω να σας στεναχωρήσω αλλά η Γεννηματά είναι ο Μεϊμαράκης του ΠΑΣΟΚ. Μια χαρά είναι η γυναίκα αλλά έως εκεί. Βρείτε έναν/μια ηγέτη από την νέα γενιά και προχωρήστε μπροστά. Με τα χάλια του Σύριζα έχετε πολλές πιθανότητες.

Δεν υπάρχουν κριτήρια στην εξαγορά

Όχι κρατικά λεφτά στα ΜΜΕ, τελεία.

Manos

Μια ακόμα, σωστή παρέμβαση!! Μπράβο!!!

Μ.πασοκ

Το να δίνεις τα χρήματα του λαού με διαφάνεια είναι αίσθηση δημοκρατίας.Αλλωστε το κόμμα που νομοθετήσε την διαύγεια μόνο αυτό θα έλεγε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης