Έξαλλος ο Ερντογάν με τους Τουρκοκυπρίους

Έξαλλος ο Ερντογάν με τους Τουρκοκυπρίους

Στα άκρα η σύγκρουση των δύο πλευρών. Νέο συλλαλητήριο σήμερα στα κατεχόμενα…

Έξαλλος ο Ερντογάν με τους Τουρκοκυπρίους
Με συμβολική διαδήλωση διαμαρτυρίας δίνουν συνέχεια σήμερα οι Τουρκοκύπριοι στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η αντιπαράθεση που ξεκίνησε με τις αντιδράσεις των Τουρκοκυπρίων στην επιβολή οικονομικών μέτρων κορυφώθηκε το Σαββατοκύριακο με τον τούρκο πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις.

Μάλιστα, ο Ερντογάν φέρεται να είναι έξω φρενών με την κατάσταση στα κατεχόμενα και ζητάει την παραπομπή Τουρκοκυπρίων διαδηλωτών στη δικαιοσύνη, δηλώνοντας ότι η χώρα του «δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοια προσβολή εναντίον της». Μεταξύ άλλων ο κ. Ερντογάν ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι στο προηγούμενο συλλαλητήριο στα κατεχόμεναοι διαδηλωτές κρατούσαν κυπριακές σημαίες, αλλά όχι τουρκικές.

Ο τούρκος πρωθυπουργός μάλιστα κάλεσε στο τηλέφωνο τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, από τον οποίο ζήτησε να επιδείξει «την αναγκαία στάση».

Από την πλευρά του ο Αμπτουλάχ Κορκμαζχάν, στέλεχος του κόμματος «Ενωμένη Κύπρος» δήλωσε στα ΜΜΕ ότι οι διαδηλωτές είναι «αποφασισμένοι για νέες κινητοποιήσεις, νέες δραστηριότητες ώστε να καταλάβουν ότι η Κύπρος ανήκει στο λαό της, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Θέλουμε με αυτές τις κινητοποιήσεις να δείξουμε ότι επιθυμούμε να κυβερνούμε εμείς τον τόπο μας».
Κλείσιμο

Με δηλώσεις του στο ΡΙΚ και ο πρόεδρος της Συντεχνίας των Τουρκοκυπρίων δασκάλων Σενέρ Ελτζίλ διέψευσε ότι οι διαδηλώσεις γίνονται σε συνεργασία με τους Ελληνοκύπριους, κάτι το οποίο ισχυρίζεται ο Ερντογάν: «Εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις τις Τουρκίας προσπαθούν να ξεγελάσουν με ψέματα την τουρκοκυπριακή. Για την ενόχληση Ερντογάν από την παρουσία κυπριακών σημαιών στο προηγούμενο συλλαλητήριο, ο κ. Ελτζίλ είπε ότι αυτό δεν αφορά τον κύριο Ερντογάν, διευκρινίζοντας ότι αυτός που κρατούσε την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν απέκρυψε την ταυτότητα του. Χαρακτήρισε ακόμη αντιδημοκρατική την αξίωση Ερντογάν να οδηγηθούν διαδηλωτές ενώπιον δικαστηρίου.

Στη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας θα συμμετέχουν μη κυβερνητικές οργανώσεις και θα είναι συμβολική, αλλά προγραμματίζονται στο μέλλον μαζικές κινητοποιήσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης