Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στις 20 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Πόσοι δηλώνουν ότι ο κορωνοϊός δεν υπάρχει – Τι λένε για το άνοιγμα των σχολείων– Φοβούνται οι πολίτες ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία; - Δείτε τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών

galop
Τη διατήρηση της πολιτικής κυριαρχίας της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα καταγράφει η νέα έρευνα της opinion poll. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας η ΝΔ έχει προβάδισμα 20 μονάδων έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευση, ενώ η κυβέρνηση απολαμβάνει της ευρύτατης αποδοχής από την κοινή γνώμη για τους χειρισμούς της στο μέτωπο του κορωνοϊού και των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, ενώ το 48% εγκρίνει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας

Στα αξιοσημείωτα της έρευνας και το ότι το 17% πιστεύει ότι ο κορωνοιός δεν  υπάρχει! Διχασμένη είναι η κοινωνία για το εάν η κυβέρνηση έχει σχέδιο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.
 
sinomosies
 
Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας 

-Η Κυβέρνηση δείχνει να συγκεντρώνει σημαντική στήριξη από την κοινή γνώμη. Οι χειρισμοί της και στα τρία «προβλήματα φωτιά» γίνονται αποδεκτές από σημαντικές πλειοψηφίες. Τους συνολικούς χειρισμούς της στα Ελληνοτουρκικά αποδέχεται το 67 %, στην περίπτωση του κορωνοιού το 70% και στην διαχείριση της οικονομικής κρίσης το 48%. Τα ποσοστά αυτά διαμορφώνονται, αφού πέραν των ψηφοφόρων της Ν.Δ σημαντικά τμήματα ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται θετικά για τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης.
Κλείσιμο
 
ellinotourkika
koronoios_kyvernis
oikonomiki_krisi
 
-  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυριαρχεί απόλυτα στο πολιτικό σκηνικό αφού διαθέτει το 67.7% των θετικών απόψεων των πολιτών, ενώ  το 70% τον κρίνει θετικά ως Πρωθυπουργό. Μάλιστα τα ποσοστά αυτά αυξάνονται. Δείχνει να διαθέτει ένα διακομματικό ακροατήριο που τον αντιμετωπίζει θετικά και βασικά με εμπιστοσύνη.
 
dimotikotita_mits
 
-           Το σκηνικό αυτό διαμορφώνεται και λόγω των χαμηλών ποσοστών υιοθέτησης της αντιπολιτευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, της μη εμφάνισης αυτή την χρονική συγκυρία αποδεκτών  εναλλακτικών λύσεων. Στο ερώτημα αν θα τα κατάφερνε καλύτερα μια Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα που αφορούν στα Ελληνοτουρκικά, στην αντιμετώπιση της πανδημίας και της οικονομικής ΝΑΙ και Μάλλον ναι απαντούν το 19%, το 15% και το 18%.
 
-          Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να χάνει στην σύγκριση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα διάφορα συγκριτικά ερωτήματα. Θετικά κρίνουν την συνολική παρουσία του ως αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το 28% ( 61.7% ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ) , ενώ θετική άποψη έχει το 28.4% με την Φώφη Γεννηματά να τον περνάει με 31.8%.
 
-          Στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 52.7% των προτιμήσεων έναντι ενός 23.9%  του ΚΑΝΕΝΑ και 19.4% του Αλέξη Τσίπρα.

- Καταγράφεται επικράτηση και της Ν.Δ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με  40.3% ( 41.2% τον Ιούλιο ) έναντι 19.5% ( 20.7% τον Ιούλιο). Έτσι η διαφορά Ν.Δ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου  γίνεται 20.8% έναντι 20.5% τον Ιούλιο. Το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ διατηρούν τις επιδόσεις τους που εμφάνιζαν τον Ιούλιο με 5.8% και 5% αντίστοιχα. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και το ΜΕΡΑ 25 εμφανίζουν μείωση με ποσοστά 3% και 2.2% έναντι 3.5% και 2.2% που εμφάνιζαν τον Ιούλιο.
 
prothesi_psi
 
-   Υπάρχει μια έντονη ανησυχία λόγω της Τουρκικής επιθετικότητας. Το 61% θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος θερμού επεισοδίου.
 
thermos

-    Το 17% θεωρεί σωστές τις απόψεις περί μη ύπαρξης του κορωνοιού και ύπαρξης διεθνούς συνωμοσίας. Ωστόσο, το ποσοστό αυτών που δεν τηρούν τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί( μάσκες κ.λ.π ) πέφτει στο 9%, ποσοστό μη υποτιμητέο βεβαίως . Εκφράζεται πάντως μια αισιοδοξία για την αντιμετώπιση της πανδημίας με τα μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση από το 72%.
 
-  Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη στο αν η Κυβέρνηση έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με βάση το οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία με τρόπο ασφαλή. Το 45% απαντά ότι υπάρχει τέτοιο σχέδιο, το 43% έχει αντίθετη άποψη και το 12% δεν απαντά ή αποφεύγει να διατυπώσει άποψη.
 
-  Το 59% απαντά ότι έχουν αισθανθεί συμπίεση των προσωπικών και οικονομικών τους στο διάστημα από την εμφάνιση της πανδημίας μέχρι σήμερα, ενώ μόνο το 27% δηλώνει αισιόδοξο για την συγκράτηση της ύφεσης, της ανεργίας και της επιβίωσης Επιχειρήσεων στο επόμενο διάστημα.

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση εδώ

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Η «οργή» του Γούντγουορντ «γονατίζει» τον Τραμπ: «Δεν είπα ψέματα για την πανδημία...»

Ανησυχητική έρευνα: Μόνο για ένα μήνα διατηρούνται τα αντισώματα κορωνοϊού

Φεστιβάλ Βενετίας: Ένα γαλλικό φιλί άναψε τα αίματα στο κόκκινο χαλί - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης