LIVE

Κορωνοϊός

Ρωσία: Είμαστε υπέρ των 12 μιλίων και της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου σε στενότερες θάλασσες

zacharova_sfd

«Η ηγεσία της Ελληνικής Δημοκρατίας γνωρίζει καλά τη γνώμη της Ρωσίας σχετικά με αυτό το θέμα» αναφέρει η δήλωση της Μαρίας Ζαχάροβα, εκπροσώπου τύπου του υπουργείου Εξωτερικών

Την επίσημη θέση της Μόσχας για τα χωρικά ύδατα εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα, την οποία δημοσίευσε η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα στην επίσημη σελίδα της.

Η Ζαχάροβα υπενθυμίζει ότι η Ρωσία υπέγραψε τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, το άρθρο 3 του οποίου προβλέπει ότι «κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να καθορίζει το εύρος των χωρικών του υδάτων έως όριο που δεν υπερβαίνει τα 12 ναυτικά μίλια».

Ωστόσο, αναφέρει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου « σε ορισμένες περιπτώσεις, χώρες, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, καθορίζουν μια στενότερη χωρική θάλασσα», ενώ όταν μια χωρική θάλασσα πρέπει να οριοθετηθεί μεταξύ γειτονικών κρατών, αυτό το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Μάλιστα, η Ζαχάροβα αναφέρει ότι «η ηγεσία της Ελληνικής Δημοκρατίας γνωρίζει καλά τη γνώμη της Ρωσίας σχετικά με αυτό το θέμα».

Russia's Foreign Ministry Spokeswoman Maria Zakharova: Russia has signed the UN Convention on the Law of the Sea and...

Δημοσιεύτηκε από Russian Embassy in Greece στις Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2020


Αναλυτικά, η Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε:

«Η Ρωσία υπέγραψε τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας και η θέση της βασίζεται σε διεθνή νομικά πρότυπα που περιλαμβάνονται σε αυτό το έγγραφο. Συγκεκριμένα, το άρθρο 3 της Σύμβασης προβλέπει ότι κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να καθορίζει το εύρος των χωρικών του υδάτων έως όριο που δεν υπερβαίνει τα 12 ναυτικά μίλια, μετρούμενο από γραμμές βάσης που καθορίζονται σύμφωνα με την παρούσα σύμβαση.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, χώρες, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, καθορίζουν μια στενότερη χωρική θάλασσα. Προχωρούμε με την υπόθεση ότι σε αυτό το ζήτημα τα κράτη καθοδηγούνται από την κοινή λογική και λαμβάνουν υπόψη τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες μιας περιοχής. Σε περιπτώσεις όπου μια χωρική θάλασσα πρέπει να οριοθετηθεί μεταξύ γειτονικών κρατών, αυτό το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Η ηγεσία της Ελληνικής Δημοκρατίας γνωρίζει καλά τη γνώμη της Ρωσίας σχετικά με αυτό το θέμα. Όταν πρόκειται για καταστάσεις όπου επηρεάζονται άμεσα τα ρωσικά συμφέροντα, θα το αντιμετωπίσουμε κατά περίπτωση. Μέχρι στιγμής όμως, δεν βλέπουμε να υπάρχει λόγος για αυτό».

Ειδήσεις σήμερα:

Νέες πολεμικές απειλές Ερντογάν: Αν δεν το καταλάβουν πολιτικά, θα το βιώσουν στο πεδίο της μάχης

Εθελοντικές αιμοδοσίες στον Δήμο Αθηναίων από 7 έως 24 Σεπτεμβρίου


Επίσκεψη Κικίλια στο «Σωτηρία» για επίβλεψη του έργου κατασκευής 50 κλινών ΜΕΘ  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (68)

ZZ

Όπου οι αποστάσεις είναι λιγότερες από 24 μίλια εκεί γίνεται μοιρασιά 50/50 μεταξύ παράκτιων χωρών , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξένα πλεούμενα δεν μπορούν να χρησιμοποιούν ιδικούς διαδρόμους για πλεύση , για αυτό ισχύουν διεθνώς αποδεκτή κανόνες . ΠΧ , μεταξύ Ίμβρου και Λήμνου η απόσταση είναι 13+μιλια - μεταξύ Ίμβρου και Σαμοθράκης 16 μίλια , και στην μια περίπτωση και στην δεύτερη η μοιρασιά γίνεται στην μέση , αυτό δεν σημαίνει ότι ξένα πλοία δεν μπορούν να πλεύσουν από εκεί ασχέτως εάν είναι πολιτικά η πολεμικά ,αυτό ίσχυε πάντα κάθε πλοίο ξένης χώρας όταν ήταν να περάσει από στενά δηλοποιούσε την χώρα από τα νερά της οποίας θα περνούσε ΚΑΙ ΠΟΤΕ ,Η Ρωσσία πάντα τηρούσε τους κανόνες και ειδοποιούσε την Ελλάδα αυτά είναι καταγεγραμμένα , εκεί που τα νερά είναι πέραν από 24 μίλια εκεί είναι διεθνή ύδατα και δεν είναι υποχρεωμένη να ζητά διέλευση . Αυτό εννοούσε η Μαρία Ζαχάροβα όταν έλεγε ότι μέχρι σήμερα η Ελλάδα δεν δημιούργησε πρόβλημα στην Ρωσσία , αυτό σημαίνει ότι εάν η Ελλάδα παρασυρθεί από κάποιους και το κάνει θα έχει συνέπιες , όχι κατά ανάγκη στρατιωτικού χαρακτήρα ,υπάρχουν τα Ηνωμένα Έθνη όπου κάθε ψήφος μόνιμου μέλους έχει τεράστια αξία ,υπάρχει το εμπόριο ,υπάρχει η ασφάλεια ,κτλ,κτλ .

...

Δεν είπε αυτό που αφήνει να εννοηθεί ο τίτλος. Διαβάστε το άρθρο.

Φώτης

Ποιος φωστήρας εμπνεύστηκε τον παραπλανητικό τίτλο του άρθρου; Η κυρία κάπου αναφέρει και ένα ωστόσο. Είναι πολύ λογικό η Ρωσία να μην δεχθεί ποτέ επέκταση στο Αιγαίο στα 12νμ. Όπως και άλλες δυνάμεις πχ ΗΠΑ. Για τον απλούστατο λόγο της συρρίκνωσης των διαδρόμων για το ναυτικό τους. Η πλέον σοφή κίνηση από εμάς είναι να καλέσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους ήτοι μεγάλες δυνάμεις (και Τουρκία η οποία δεν θα προσέλθει) και να συμφωνήσουμε επέκταση στα 8-10 νμ

Σαμιώτης

Η θάλασσα του Μαρμαρά δεν συρικνώνει τους διαδρόμους ναυσιπλποΐας των Ρώσων;;

Ελένη

Όπως τα φορτηγά από την Τουρκία που πηγαινοέρχονται μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη συνέχιζαν μέσω κορωνοϊού και συνεχίζουν μέσω πολεμικών απειλών, έτσι θα πηγαινοέρχονται και μέσω των χωρικών υδάτων μας όσα Ρωσικά πλοία θέλουν. Η Ελλάδα δεν πρόκειται ν'απαγορεύσει σε καμιά χώρα τη διέλευση. Εκτός αν γίνει πόλεμος, που τότε δεν θα έχει σημασία αν θα είναι τα χωρικά μας ύδατα ή διεθνή ύδατα διότι κι η Ιταλία το Έλλη το βύθισε μέσα στο λιμάνι της Τήνου κι όχι στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου.

ΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

.......................ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΦΕΛΕΙΣ................ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ...........ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΑΙΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ !....................ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ........ΑΜΕΣΑ Η ΕΜΜΕΣΑ..........ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ ! Η ΡΩΣΣΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΛΗΣΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ... ΑΦΟΥ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !! ΟΙ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ !! Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ !! Η ΜΟΝΗ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ....... ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥΝ ΕΝΤΟΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ......... ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΣ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ !! ΕΙΔΩΜΕΝ !!

Φατσέας

Αυτη η Ταμίλα με τα 12 μήλα ειναι υπέρ της νέας τάσησ, ειναι υπερτασική

Αδέκαστος Μπάρας

Όταν δεν έχεις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις πάντα ακούς το "Ναι μεν αλλά".

Μερακλης

Ζαχαροβα εισαι τρελο μωρο σε θελω κοριτσαρα μου

ΖΩΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ

Πούτιν, Λουκασένκο, Αλίγιεφ, Ερντογάν, απλά αν μας δίνουν πετρέλαιο και γκάζι είναι καλοί, αλλοιώς είναι κακοί

κωστας

Χωρις πολλα λογια: Επεκταση στα 12 μιλια αυριο, κλεισιμο της τουρκικης πρεσβειας και ανακληση του προεδρου. Και αν τσινισουν οι Γερμανοι, κλεισιμο και της δικιας τους πρεσβειας. Στην εφαρμογη μπορουμε να κανουμε τα ιδια τσαλιμακια (τουρκικα) που κανουμε και σημερα με τις υπερπτησεις. Αλλα την αλλη μερα οι Γερμανοι θα ειναι μπροστα στο διλημμα, αν θα υποστηριξουν την συμμαχο στην ΕΕ, η αν πανε με την τριτη χωρα των σκλαβων για τις βιομηχανιες τους και των πελατων για τα οπλα τους. Οσο αφηνουμε λασκα τους Γερμανους, τοσο θα αφορμιζει η κατασταση.

ελ

Αυτή η πάστα πολιτικών Πούτιν και Ερντογάν είναι ακριβώς τα ίδια σκατα. μοιάζουν και οι 2 αυταρχικοί 20 χρόνια στην εξουσία , προσπαθούν να επιβάλουν ολοκληρωτικό καθεστώς .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης