LIVE

Κορωνοϊός

mitsotakis-vouli-arthro

Ανακοίνωσε επέκταση στα 12 μίλια για τα χωρικά ύδατα έως και το Ταίναρο - «Επιφυλασσόμαστε και για άλλες θαλάσσιες περιοχές» - Για ΣΥΡΙΖΑ: Η αποχή από την ψηφοφορία σημαίνει υπεκφυγή -Τα νησιά μας έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα - Εδωσε συγχαρητήρια στο Λιμενικό για το σημερινό επεισόδιο στη Χάλκη

Επέκταση στα 12 μίλια για τα χωρικά ύδατα στο Ιόνιο έως και το Ταίναρο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή στη συζήτηση των δύο συμφωνιών οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με Ιταλία και Αίγυπτο λέγοντας «Μεγαλώνουμε την Ελλάδα!».

«Έχουμε το αποτέλεσμα ενός νέου πατριωτισμού. Στο πλαίσιο ανακοινώνω σήμερα ότι άμεσα με νομοσχέδιο που καταθέτουμε στην Βουλή η Ελλάδα διευρύνει τα χωρικά της ύδατα προς Δυσμάς από τα έξι στα 12 μίλια! Η Ελλάδα Μεγαλώνει. Το έχουν πει και άλλοι αλλά εμείς το κάνουμε πράξη. Προβαίνουμε έτσι σε μια θαλάσσια περιοχή. Συγκεκριμένα στα Ιόνιο έως Ταίναρο σε επέκταση υδάτων. Ένα δικαίωμα που η χώρα μας επιφυλάσσεται να ασκήσει και σε άλλες περιοχές και έχουν ήδη ασκήσει οι γείτονές μας με σεβασμό στο Δίκαιο της Θάλασσας και τον κανόνα μέσης γραμμής εκεί που η απόσταση είναι μικρότερη των 6 ή 12 μιλίων. Ο υπουργός Εξωτερικών έχει ενημερώσει τους ομολόγους του Ιταλίας και Αλβανίας».

Αναφερόμενος στις δύο συμφωνίες μίλησε για «μείζον ιστορικό και πολιτικό βάρος» στις δύο συμφωνίες, υπογραμμίζοντας ότι «ο λόγος μας σήμερα πρέπει να είναι υπεύθυνος» για να μην υπονομευτεί η εθνική στρατηγική της χώρας.

Οι δύο συμφωνίες είναι διμερείς, έχουν «όμως οικουμενική ακτινοβολία ως φωτεινό παράδειγμα διακρατικής συνεννόησης». 

«Σε θάλασσες όπως η Μεσόγειος η έκταση της υφαλοκρηπίδας ταυτίζεται με την ΑΟΖ» σημείωσε λέγοντας πως τα νησιά μας, και το Καστελόριζο, έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. «Τίποτα δεν εμποδίζει την χώρα μας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια»  πρόσθεσε. «Η διευθέτηση των θαλάσσιων ζωνών με τις γειτονικές χώρες επαναφέρει το Διεθνές Δίκαιο και επιτρέψει την αξιοποίηση κοινών πόρων. Οι συνθήκες επαναθεμελιώνουν στην περιοχή ένα καθεστώς νομιμότητας».

Εκανε λόγο για ενεργή διπλωματία από μέρους της Αθήνας και πολιτική που ξεδιπλώνεται σταδιακά. «Η Ελλάδα διατηρεί ενεργά τα κυριαρχικά της δικαιώματα τόσο ανατολικά του 28ου μεσημβρινού όσο και δυτικά του 26ου» υπογράμμισε.

Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η αποχή από την ψηφοφορία σημαίνει υπεκφυγή» και ζήτησε να αλλάξουν στάση για την ονομαστική ψηφοφορία ώστε ο κ. Δένδιας να πάει στο Συμβούλιο Εξωτερικών στο Βερολίνο με ψηφισμένες τις συμφωνίες. «Θα είναι ευχής έργο να αναθεωρήσετε τη στάση σας για ονομαστική ψηφοφορία, ώστε η εθνική γραμμή να είναι σαφής, κοινή και ευθεία».

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στο Λιμενικό Σώμα για την αντίδρασή του στο σημερινό επεισόδιο στη Χάλκη. «Η επιχείρηση διάσωσης έγινε δυτικά τη Χάλκης κάτω από δύσκολες συνθήκες και σχεδόν 100 ζωές σώθηκαν. Είναι μια ακόμα τρανή απόδειξη ότι η δράση μας στις θάλασσες δεν είναι μόνο εθνική αλλά και ανθρωπιστική. Αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όσους επιμένουν να διαδίδουν φεικ νιουζ για δήθεν αδιαφορία της Ελλάδας».Δείτε live την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη 

Αναλυτικά όσα είπε ο πρωθυπουργός:


Δύο επίσημα κείμενο που οριοθετούν θαλάσσιες ζώνες και περιλαμβάνουν ρυθμίσεις καθοριστικές για τα εθνικά μας συμφέροντα. Έχουν μείζον πολιτικό και ιστορικό βάρος. Γι' αυτό και θέλω να επισημάνω ότι ο λόγος μας ειδικά σήμερα πρέπει να είναι μετρημένος και υπεύθυνος.

Γιατί τα όσα θα ακουστούν σε αυτή την αίθουσα αποτελούν εξ αντικειμένου τεκμήρια που ανα πάσα στιγμή θα θελήσουν ίσως να τα χρησιμοποιήσουν κάποιοι για να υπονομεύσουν την εθνική μας κυριαρχία μας. Γι' αυτό και ας είμαστε προσεκτικοί.

Οι δύο συμφωνίες υπογράφηκαν με διαφορά λίγων εβδομάδων επιλύοντας όμως εκκρεμότητες δεκαετιών. Εδράζονται στο διεθνές δίκαιο και αναγνωρίζουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα με επήρεια σε όλα τα νησιά μας και διεμβολίζουν παράνομες ενέργειες στην περιοχή. Νέα πραγματικότητα ειρήνης και ασφάλειας στις θάλασσές μας.

Οι δύο συμφωνίες σηματοδοτούν την επιστροφή της Ελλάδας που δικαιούται και οφείλει να δικαιώνει καθημερινά. Το ρόλο του εγγυητή συνόρων και Μεσογείου. Του πρεσβευτή του Διεθνούς Δικαίου, σταθερού βραχίονα διαλόγου.

Είναι ακριβώς ο λόγος που αναγνωρίζετε στην Ελλάδα, ο ρόλος αυτός το τελευταίο διάστημα όλο και πιο έντονα.

Ο Μακρόν μίλησε για Ευρωπαϊκή Κυριαρχία στην θάλασσά μας .

Και η καγκελάριος Μέρκελ μίλησε ανοικτά για δικαιώματα μελών της ΕΕ η αμφισβήτηση των οποίων δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Οι δηλώσεις παράγουν δεδομένα και πλαισιώνονται από δηλώσεις άλλων χωρών Ισραήλ και Αραβικού κόσμου.

Οι συμφωνίες Ελλάδος με Ιταλία και Αίγυπτο είναι διμερείς έχουν όμως ισχύ έναντι πάντων. Φωτεινό παράδειγμα διακρατικής συνεννόησης που βασίζεται στο Δίκαιο Θάλασσας και Διεθνές Δίκαιο και δείχνουν ότι μπορούν να ξεπεραστούν εμπόδια.

Γνωρίζετε ότι για κάθε εξέλιξη στα εθνικά μέτωπα ενημερώνω προσωπικά του πολιτικούς αρχηγούς. Αυτό συνέβη και πριν από την υπογραφή της Συνθήκης με την Αίγυπτο

Σήμερα θα περιοριστώ σε ορισμένα γεγονότα.

Η συμφωνία κατοχυρώνει ταύτιση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ. Η χώρα παραμένει αμετακίνητη στις πάγιες θέσεις για μέση γραμμή και για επήρεια νησιών ακόμα και όταν αυτά βρίσκονται απέναντι σε ηπειρωτικές περιοχές άλλης χώρας με μεγαλύτερη έκταση.

Η συνεννόηση με Ιταλία αποτέλεσε προπομπό. Το αναγκαίο προστάδιο για συμφωνία με Αίγυπτο. Στο ίδιο πνεύμα: οι άριστες μεταξύ μας σχέσεις να αναβαθμιστούν με οριοθέτηση ΑΟΖ. Με το ίδιο υπόβαθρο το Δίκαιο θάλασσας και ίδιο στόχο να ξεπεραστούν τα προβλήματα στην βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Τα κενά αυτά επιχείρησαν να τα καλύψουν τρίτοι παράγοντες με άκυρες ενέργειες. Η πρόθεσή μας ήταν τα κενά αυτά να καλυφθούν στην βάση Διεθνούς Δικαίου.

Η συμφωνία αναγνωρίζει επήρεια σε όλα τα νησιά. Η υφαλοκρηπίδα ισχύει εξ υπαρχής και αυτοδικαίως, Ασφαλώς τίποτα δεν μποδίζει την χώρα μας να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια όποτε το κρίνει απαραίτητο. Επιλέγει ο δρόμος μερικής οριοθέτησης. Η άμεση οριοθέτηση ήταν επείγουσα καθώς στην περιοχή εξελίσσεται η παράνομη δραστηριότητα της Τουρκίας να επιβληθεί εις βάρος άλλων χωρών. Μερική οριοθέτηση είχε προτείνει και η αξ αντιπολίτευση. Προχωρήσαμε σε μερική οριοθέτηση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των δυο χωρών

Η ελληνική ζώνη κυριαρχικών δικαιωμάτων αυξάνει σχεδόν κατά 38.000 τ. χιλιόμετρα. Η τελική γραμμή οριοθέτησης επιβεβαιώνει ότι τα ελληνικά νησιά διαθέτουν υφαλοκρηπίδα και επήρεια και το Καστελόριζο.

Η Ελλάδα κατοχυρώνει τα κυριαρχικά της δικαιώματα… Το Κάιρο απέρριψε δελεαστικές προτάσεις που θα του έδιναν περισσότερα. Εξουδετέρωσε στην πράξη τις μεθοδεύσεις Άγκυρας - Τρίπολης καταδεικνύοντας το ανυπόστατο των βλέψεών τους.

Το εθνικό φορτίο των Συμφωνιών είναι μεγαλύτερο από τις εκτάσεις που αναφέρονται. Οι οριοθετήσεις ΑΟΖ αίρουν εκκρεμότητες, επαναφέρουν το Διεθνές Δίκαιο εκπληρώνοντας όλα τα εθνικά μας ζητούμενα. Επιτρέπει την αξιοποίηση εθνικών μας πόρων. Πάνω από όλα οι συνθήκες με Ιταλία και Αίγυπτο επαναθεμελιώνουν καθεστώς νομιμότητας και περιθωριοποιούν παράνομες ενέργειες.

Όλα αυτά δεν προέκυψαν τυχαία. Εγιναν πολυμερείς διαδικασίες με Αίγυπτο, Κύπρο, Ισραήλ, Αραβικά Εμιράτα. Ενδυνάμωση ελληνοαμερικανικών σχέσεων και ενδυνάμωση δρόμου Βαλκανίων.

Η αναβλητικότητα δεν απέχει από την παθητικότητα. Οι σημερινοί ενδοιασμοί κινδυνεύουν να μετατραπούν σε αυριανούς οδυνηρούς συμβιβασμούς.

Η πατρίδα μας ακολουθεί ενεργή εθνική πολιτική. Σήμερα υπάρχουν δυνάμεις που σπεύδουν να καλύψουν κενά και καραδοκούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα αντιλαμβανόμενοι ότι η νομιμότητα συνιστά αμηχανία. Κάνουν λάθος. Εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση μιλά λίγο αλλά δρα πολύ. Δεν διστάζουμε να πάρουμε τολμηρές πρωτοβουλίες.

Αυτό το αποδείξαμε και στον Εβρο που αναγκάσαμε την Ευρώπη να μιλά για τα ανατολικά σύνορά της.

Έχουμε το αποτέλεσμα ενός νέου πατριωτισμού. Στο πλαίσιο ανακοινώνω σήμερα ότι άμεσα με νομοσχέδιο που καταθέτουμε στην Βουλή η Ελλάδα διευρύνει τα χωρικά της ύδατα προς Δυσμάς από τα έξι στα 12 μίλια! Η Ελλάδα Μεγαλώνει. Το έχουν πει και άλλοι αλλά εμείς το κάνουμε πράξη. Προβαίνουμε έτσι σε μια θαλάσσια περιοχή. Συγκεκριμένα στα Ιόνιο έως Ταίναρο σε επέκταση υδάτων. Ένα δικαίωμα που η χώρα μας επιφυλάσσεται να ασκήσει και σε άλλες περιοχές και έχουν ήδη ασκήσει οι γείτονές μας με σεβασμό στο Δίκαιο της Θάλασσας και τον κανόνα μέσης γραμμής εκεί που η απόσταση είναι μικρότερη των 6 ή 12 μιλίων. Ο υπουργός Εξωτερικών έχει ενημερώσει τους ομολόγους του Ιταλίας και Αλβανίας.

Ίσως δεν υπάρχει καλύτερη επιβεβαίωση για την ορθότητα των επιλογών μας από σπασμωδικές κινήσεις ηγεσίας Τουρκίας. Χρησιμοποιεί λόγια μόνο για να φωνασκεί και όχι να συζητά. Εγκλωβίζεται στα δίκτυα απομόνωσης. Τι άλλο από ολική αποτυχία μπορεί να σημαίνει η καταδίκη ενεργειών Άγκυρας από όλη την παγκόσμια κοινότητα. Παροξυσμός η ενέργεια μετατροπής σε τζαμί της Μονής τη Χώρας.

Όσο ισχυρή είναι η Ελλάδα στο πεδίο, τόσο ισχυρή αισθάνεται στο τραπέζι. Τα όπλα Διεθνούς Δικαίου είναι ακαταμάχητα. Έχουμε κάθε λόγο να οδηγήσουμε την Τουρκία στο στίβο νομιμότητας.

Επαναλαμβάνουμε ότι ο δρόμος της συνεννόησης για το ένα και μόνο θέμα υπό τον όρο να σταματήσει αμέσως τις προκλήσεις.

Οι Έλληνες πρώτοι καθιέρωσαν κλάδο ελαίας. Ξέρουν όλοι ότι αυτός δεν μπορεί να έχει αγκάθια. Εξι λέξεις δείχνουν την πρόθεση:

Σταματούν οι προκλήσεις ξεκινούν οι συζητήσεις.

Σήμερα σας μίλησα καθαρά και με εντιμότητα έχοντας επίγνωση της κρισιμότητας. Σε μια τέτοια συγκυρία η αποχή σημαίνει υπεκφυγή και το αμήχανο «παρών» ισούται με απών από την ιστορική ευθύνη.

Έχετε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία. Θα είναι πρώτη φορά στην αίθουσα που ζητά κάποιος ονομαστική για να δηλώσει «παρών». Με δική σας πρωτοβουλία γίνεται.

Επαναξιολογήστε το αίτημά σας για έναν πρακτικό λόγο. Ο υπουργός Εξωτερικών πρέπει να πάει αύριο στην Σύνοδο Υπουργών με ψηφισμένη την Συμφωνία και όχι για τακτικούς λόγους να καθυστερούμε μέχρι να λύσετε εσείς τις εσωκομματικές σας αντιθέσεις

Αναρωτιέμαι ν στο ζήτημα αυτό από μέρους σας θα υπάρχει κομματική πειθαρχία. Δεν μπορεί να υπάρχει κομματική πειθαρχία που να υπονομεύει την εθνική κυριαρχία. Ουκ ολίγοι βουλευτές σας έχουν εκφραστεί υπέρ της συμφωνίας

Θα ήταν ευχής έργο να αναθεωρήσετε. Η εθνική γραμμή πρέπει να είναι σαφής. Κοινή. Ευθεία.

Δεν πρέπει να είναι θαμπή και τεθλασμένη. Η υπερψήφιση της συμφωνίας από όλες τις πτέρυγες είναι επιβεβλημένη παρά τις επιμέρους ενστάσεις και επιφυλάξεις. Είναι σημαντικό όλοι μαζί να δώσουμε ενωμένοι πρόσθετη ισχύ στην εφαρμογή Διεθνούς Δικαίου και την κατοχύρωση εθνι9κών μας δικαιωμάτων. Να εκπέμψουμε προς φίλους και αντιπάλους ισχυρό σήμα ισχυρής και υπεύθυνης πολιτικής και παράδειγμα διπλωματίας που έχει σχέδιο. Που οδηγεί σε λύσεις συνύπαρξης. Οι δύο Συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο μπορούν να μετατραπούν σε δύο βήματα θετικής αμφισβήτησης του ιστορικού που έλεγε για την Μεσόγειο ότι η γεωγραφία επιβραδύνει την ιστορία. Κυρώνοντας σήμερα τις Συμφωνίες απαντάμε ότι είναι στο χέρι όλων μας να κάνουμε την κοινή μας θάλασσα έναν δημιουργικό επιταχυντή της ιστορίας.Ειδήσεις σήμερα: 

Ηχηρό μήνυμα ΗΠΑ: «Προκλητικές και μη βοηθητικές» οι κινήσεις της Τουρκίας στη Μεσόγειο

Κατέληξε 87χρονη στο ΑΧΕΠΑ - Στους 245 οι θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό στην Ελλάδα

«Επικίνδυνο» χαρακτηρίζει τον Ερντογάν διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος - Το σκίτσο με τις δύο πισίνες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (230)

Αλβανός

Εσύ πάρει εμένα 12 μίλια εγώ που να ψαρέψει καρκαλετσια?

100 χρόνια τον Κούλη και το σόι του τον θρέφει ο Ελληνικός λαός και αυτοί τον γλεντάνε

Koύλη, γιατί δεν το κάνεις και στο Αιγαίο;

Γιατί σκέφτεται

ν' αφήσει εσένα νά τό κάνεις, νά πάρεις καί όλη τή δόξα.

Γιατί σκέφτεται

νά αφήσει νά τό κάνεις εσύ, νά πάρεις καί τή δόξα.

πενηνταρακια

Επειδή κάποιοι γράφουν άσχετα σχόλια να σας εξηγήσω τη σημαίνει η επέκταση στο Ιόνιο. Είναι απλά ένα επιπλέον διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια μας για την ώρα που θα πάμε στη Χάγη η όπου άλλου πάμε. Δηλώνουμε την πρόθεση να επεκτείνουμε γενικώς στα 12 μίλια παντού και έτσι αν δεν το κάνουμε θά μπορούμε να ζητήσουμε κάτι άλλο διότι κάνουμε μια υποχώρηση όποτε κάντε και εσείς μια. Έτσι γίνονται οι διαπραγματεύσεις με υποχωρήσεις όποτε πρέπει να εχεις απαιτήσεις που θα υποχωρήσεις από αυτες για να κερδίσεις αυτές που σε καίνε. Και κάτι ακόμα,οι Έλληνες διπλωμάτες είναι σεβαστοί παγκόσμιος είναι δυνατών να πιστευεται ότι υποπίπτουν σε τόσο παιδαριώδη λάθη. Έχουμε δίπλα μας ένα μεγάλο κράτος που ειναι καθαρά εθνικιστικό όπως και ο λαός του και όσο έχουμε δημοκρατία δεν έχουν μπορέσει να μας κάνουν ουσιαστικά ΤΙΠΟΤΑ

New Yorker

Ευτυχώς που υπάρχουν και άτομα σαν και εσένα και έχουμε ελπίδα για την Ελλάδα του αύριο. Ένα 95% από τα σχόλια εδώ μέσα είναι από καφρους που προσβάλουν το όρο Έλληνας.

john

ωχ......παει και η αλλη μιση κυπρος...........,παμε για γκριζαρισματα καινουργια........,μακαρι να κανουν δουλεια οι κηδεμονες μας...........,αν οχι..........,την καναμε.......αφου ο τυπος την εχει ακουσει κανονικα,και εχει και τον αμερικανο και τον ρωσσο και την γερμανιδα,μιας και ειναι το καλυτερο πελατακι τους,πολεμικη συγκρουση δεν μας συμφερει με τιποτα.........,ειναι πολλα τα λεφτα οι τουρκοι να κανουν πισω.......,και αν οι κηδεμονες μας κοψουν περα.....?τι γινεται?ξερω ειμαστε απογονοι του μεγα αλεξανδρου,αχιλλεα,λεωνιδα, ραμπο και τετοια διαφορα.........αντε και τρωμε τα μουστακια μας..........,και ο μογγολος οπως ηδη .....εχει ξεκινησει τον πυρηνικο εξοπλισμο απο ρωσσια τι γινεται ρε παιδια?σημερα δεν πολεμαμε με γιαταγανια,πρεπει να καταλαβουμε οτι μονο τα πυρηνικα,μας δινουν τα συνορα μας,υπο τον φοβο των οπλων..........αρχιπαραδειγμα το ισραηλ.......,αν ειχαμε πυρηνικα θα εκανε αυτα που κανει δεκαετιες τωρα?δεν νομιζω.....?δεν βλεπω να την βγαινει με κοκκινο κανενα κρατος απεναντι σε αλλο που διαθετουν πυρηνικα.......στανταρ συνορα,και οχι παραβιασεις και μαγκιες.......,ψευτομαγκιες ισως,αλλα μεχρι εκει.......αλλιως σε σοβαρο ντου.....κοκκινο κουμπι.........παλαιστινη πχ καπουτ..........φευγουν λεφτα πεταμενα απο την τσεπη μας σε κορβετες,αεροπλανα κτλ..............πιο λιγα απο αυτα........,πιο πολλα πυρηνικα..........αν αν θελουμε να κρατησουμε την ελλαδα μας ολοκληρη,και με ειρηνη..........

ΜΙΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ....

τωρα ειναι η ευκαιρια για 12 μιλια παντου....ο τουρκος εχει σχεδιο και οτι ειναι να κανει θα το κανει,απλα εμεις πρεπει να πιασουμε την ευκαιρια ουτως ωστε αν θα μας κατσουν στο τραπεζι να εχουμε κατι να δωσουμε για να κατσουν ησυχα για 50-100 χρονια..... Κυριακο, αερα θελει ο καυγας,οποιος φοβαται να πεθανει μια φορα πεθαινει καθε μερα.

Mike K.

Δευτερολογώ. Έχεις απόλυτο δίκηο. Ο βρεγμένος από βροχή δέν φοβάται. Τι θά κάνουν ? Θά μάς κηρύξουν τόν πόλεμο ... δυό φορές ?

η ΑΟΖ για να οριστεί απαιτεί πρώτα ορισμό των χωρικών υδάτων

Χωρίς να οριστούν τα χωρικά ύδατα δεν μπορεί να οριστεί ΑΟΖ Απόσπασμα από την Wikipedia: Σύμφωνα με τη Διεθνή Συνθήκη του ΟΗΕ περί Δικαίου της Θάλασσας (1982), η αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) θεωρείται η θαλάσσια έκταση, εντός της οποίας ένα κράτος έχει δικαίωμα έρευνας ή άλλης εκμετάλλευσης των θαλασσίων πόρων, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ενέργειας από το νερό και τον άνεμο[1]. Εκτείνεται πέραν των χωρικών υδάτων μιας χώρας (συνήθως 12 ναυτικά μίλια) στα 200 ναυτικά μίλια από την ακτογραμμή.

Άχρηστη κυβέρνηση

Έδωσε γη και ύδωρ στην Ιταλία για την ΑΟΖ , αλλά δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει ο Κούλης ούτε καν την συμμαχία της Ιταλίας. Οι Ιταλοί κάνουν αεροναυτικές ασκήσεις με την Τουρκία ενώ στην ΕΕ όχι μόνο δεν υποστηρίζουν τις ελληνικές θέσεις αλλά είναι υπέρ της Τουρκίας.

tr

Δώσε μας ένα παράδειγμα τουρκικής θέσης που υποστηρίχτηκε από την Ιταλία. Αντίθετα η Ιταλία καταδίκασε και τις έρευνες και επιδοκίμασε με ανακοίνωση την συμφωνία με την Αίγυπτο. Αναμένουμε

θεσπρωτος

Μεγαλη !!! επιτυχια του Κουλη !!! μας ειπε , πως τα δικα μας , ειναι δικα μας !!!!

Mpa?

Και οι αλλοι πιο μπροστα γιατι δεν το εκαναν?

Ναι ναι

Οι προηγούμενοι για δεν το κάναν;

@16.57 TO IΔΙΟ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟ ΡΑΜΑ

.

comment

Μπράβο Πρόεδρε. Απίστευτη διπλωματική κινητικότητα που είχαμε να δούμε για δεκαετίες. Συμμαχίες και διπλωματικές νίκες με αποκορύφωμα τις κυρώσεις στη Τουρκία για πρώτη φορά στην ιστορία τέτοιου μεγέθους. Με υπομονή και σχέδιο στριμώχνεται η Τουρκία διεθνώς. Άξιος πρωθυπουργός!

Από το 1974 οι Τούρκο έχουν να δείξουν τέτοια κινητικότητα

Στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και σήμερα το oruc Reis. Ο Κούλης έχει δώσει το δικαίωμα στους Τούρκους να κάνουν ότι δεν έκαναν εδώ και 46 χρόνια.

κοινος νους

μονο που δεν εκλαιγε στην δευτερολογια του ο μωυσης....βοηθεια μας(κυριολεκτικα και μεταφορικα)

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης