Βερολίνο: Ελλάδα και Γερμανία θα παραμείνουν ισχυροί εταίροι και χωρίς την φετινή ΔΕΘ

Βερολίνο: Ελλάδα και Γερμανία θα παραμείνουν ισχυροί εταίροι και χωρίς την φετινή ΔΕΘ

Η Γερμανία θα ήταν τιμώμενη χώρα στην 85η ΔΕΘ που ματαιώθηκε λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη

ΔΕΘ-ΓΕΝΙΚΗ-ΠΥΡΓΟΣ-ΟΤΕ
Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα και η Γερμανία θα παραμείνουν ισχυροί εταίροι στην κρίση, εκφράζει το Βερολίνο με αφορμή την ανακοίνωση ακύρωσης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στην οποία η Γερμανία θα ήταν τιμώμενη χώρα.

Όπως αναφέρει η πρεσβεία της Γερμανίας στην Ελλάδα “Η Γερμανία εκφράζει τον σεβασμό της στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ματαιώσει την 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Όλες οι προετοιμασίες για τη συμμετοχή της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας στη ΔΕΘ είχαν δρομολογηθεί, ώστε μαζί με την Ελλάδα να δοθεί το σήμα για την επιστροφή στην ανάπτυξη μετά τον γενικό περιορισμό της οικονομικής δραστηριότητας λόγω του κορωνοϊού. Παρά τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας, πάνω από 60 εκθέτες, όπως νεοφυείς επιχειρήσεις, μεγάλοι όμιλοι εγγεγραμμένοι στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, εξειδικευμένα ερευνητικά ινστιτούτα και οι αδελφοποιημένοι με τη Θεσσαλονίκη Δήμοι της Κολωνίας και της Λειψίας ήταν έτοιμοι να συμμετάσχουν στη ΔΕΘ με επίκεντρο τα μεγάλα θέματα του μέλλοντος όπως είναι η πράσινη ανάπτυξη, η ψηφιακή οικονομία, η ηλεκτροκίνηση ή οι σύγχρονες μορφές επικοινωνίας.

Ακόμα και χωρίς τη φετινή ΔΕΘ, για τη Γερμανία είναι σαφές ότι η ελληνογερμανική συνεργασία, είτε σε πολιτικό, οικονομικό, επιστημονικό ή πολιτιστικό επίπεδο είναι επωφελής και για τις δυο πλευρές, σημαντική για την Ευρώπη, και ενέχει ευκαιρίες για το μέλλον. Εντελώς μέσα στο πνεύμα του συνθήματος της γερμανικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ: Όλοι μαζί. Να ξανακάνουμε την Ευρώπη ισχυρή!

Κλείσιμο
Καλημέρα Θεσσαλονίκη! Θα τα ξαναπούμε σύντομα!

Germany and Greece: Strong partners. Together for Europe's recovery.


Ειδήσεις σήμερα:

Βλάβη στον καταπέλτη πλοίου στο λιμάνι της Νάξου

«Ήταν ένα αγρίμι, δεν μπορούσαμε να τον απομακρύνουμε» λέει στο protothema.gr αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης στην Καλλιθέα

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται ακατάλληλα σαλάμια λόγω κρουσμάτων Listeria
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης