Απλουστεύονται και ψηφιοποιούνται οι διαδικασίες που αφορούν στην Ελληνική Ιθαγένεια

Απλουστεύονται και ψηφιοποιούνται οι διαδικασίες που αφορούν στην Ελληνική Ιθαγένεια

Οι Γενικοί Γραμματείς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος και Ιθαγένειας Αθανάσιος Μπαλέρμπας, υπέγραψαν σήμερα μνημόνιο συνεργασίας

ipouesoterikon
Με στόχο τον ψηφιακό και διοικητικό μετασχηματισμό της χώρας, τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών συνεργάζονται για τον εκσυγχρονισμό και την επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν στην Ελληνική Ιθαγένεια.

Προς την κατεύθυνση της απλούστευσης και της ψηφιοποίηση των σχετικών διαδικασιών, οι Γενικοί Γραμματείς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος και Ιθαγένειας Αθανάσιος Μπαλέρμπας, υπέγραψαν σήμερα μνημόνιο συνεργασίας, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών.


Κοινός στόχος είναι οι υπηρεσίες που αφορούν στην κτήση της Ελληνικής Ιθαγένειας, να παρέχονται κατά το μέτρο του εφικτού ηλεκτρονικά και με απλό τρόπο, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία των πολιτών. Η απλούστευση και ψηφιοποίηση διαδικασιών, θα συνδράμει ουσιαστικά στη διαφάνεια και στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, στον εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών υποδομών, στη μείωση του διοικητικού φόρτου και στην εξοικονόμηση χρόνου, αλλά και κόστους.

Έργο της ομάδας εργασίας που συστήνεται με το μνημόνιο συνεργασίας, θα είναι, μεταξύ άλλων, η ταχεία και αποτελεσματική εξέλιξη των καθορισμένων δράσεων, η ανάδειξη κατάλληλων πληροφοριακών εφαρμογών για την υλοποίησή τους, αλλά και η ανάδειξη επιπλέον έργων ωρίμανσης, τα οποία κρίνονται απαραίτητα για τη διευκόλυνση και την επιτάχυνση των προς υλοποίηση διαδικασιών.


Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στη Δημόσια Διοίκηση διαδραματίζει κομβικό ρόλο για την ανάπτυξη της Χώρας, καθώς αναβαθμίζει σημαντικά την εύρυθμη λειτουργία του Κράτους, την ενίσχυση της οικονομίας και την προάσπιση της εμπιστοσύνης κάθε συναλλασσόμενου προς το Κράτος.

Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση Καλογρίτσα: Ένας κυπριακός «αριθμός» εμπλέκει ευθέως White House και White Porscha

Μπαλάφας (ΘΕΜΑ 104,6): Ό,τι είναι για τα δικαστήρια να πάει στα δικαστήρια

«Ανάχωμα» Τσίπρα για τον Παππά, σκληρό πρέσινγκ από την κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης