Πιέσεις στον Τσίπρα να ξεκαθαρίσει η υπόθεση Καλογρίτσα - Παππά

pappas_kalogritsas

Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - Οι εργασίες ανοίγουν με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - «Υπάρχουν αποκαλύψεις πρωτοφανείς που πρέπει να απαντηθούν» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η ομοβροντία δηλώσεων εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου της χώρας, που καλούν ανοιχτά τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί για τα όσα αποκαλύπτονται αναφορικά με τη δραστηριότητα του πρώην υπουργού Επικρατείας, Νίκο Παππά, με το αίτημα να διαπερνά οριζόντια όλες τις πτέρυγες της Βουλής, μπροστά στις δυσώδεις καταστάσεις που αναδύονται με φόντο τα δικόγραφα του επιχειρηματία, Χρήστου Καλογρίτσα.

Με τη «White Porscha» να στοιχειώνει την αξιωματική αντιπολίτευση, συνεδριάζει σήμερα στις 5.30 το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, για να αποτιμήσει την υπόθεση και μαζί και τις δυνητικές πολιτικές προεκτάσεις της, ενώ οι εργασίες της συνεδρίασης θα ανοίξουν με ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Μπροστά στο σάλο των αποκαλύψεων, για τα πεπραγμένα Παππά ρωτήθηκε και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να διερευνηθούν από τη δικαιοσύνη και τις αρχές οι ύποπτες συναλλαγές σε σχέση με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, που αποκαλύπτονται από την αγωγή και την μήνυση Καλογρίτσα.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως «το 2016 επιχειρήθηκε μια προσπάθεια χειραγώγησης του μιντιακού τοπίου» και πρόσθεσε πως «υπάρχουν αποκαλύψεις πρωτοφανείς που πρέπει να απαντηθούν».

Μητσοτάκης για αποκαλύψεις Καλογρίτσα

Καραμανλής: «Ο ελληνικός λαός περιμένει πολιτικές απαντήσεις»

Με τη σκυτάλη διαλεύκανσης της υπόθεσης να περνά από το ένα στο άλλο σε πολιτικά στελέχη της χώρας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής έκανε λόγο για μία σκοτεινή υπόθεση, επισημαίνοντας ότι ένας κορυφαίος Υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης εμφανίζεται να έρχεται σε συναλλαγές με συγκεκριμένους επιχειρηματίες. Εκτίμησε ότι τα γεγονότα είναι συντριπτικά, αν και ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ευτυχής για τις εξελίξεις, για αυτό και ζητά από τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση, διότι η ύπαρξη εξωθεσμικών κέντρων, παράλληλα με την εκτελεστική εξουσία, είναι επιβλαβής για τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε επίσης ότι ο κ. Καλογρίτσας ιστορικά είχε σχέσεις με το ευρύτερο χώρο της αριστεράς, επομένως εκτίμησε ότι έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα αυτά που λέει και κάλεσε την αντιπολίτευση «κάποτε να πει την αλήθεια καθαρά στον ελληνικό λαό».

Βορίδης: Αν ο Καλογρίτσας λέει αλήθεια έχουν διαπραχθεί απάτες και παράβαση του νόμου για τις επενδύσεις

Για τις δικονομικές παρενέργειες της υπόθεσης μίλησε στο Θέμα 104,6 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, απαντώντας με τη δικηγορική του ιδιότητα πως «αν ο Καλογρίτσας λέει αλήθεια έχουν διαπραχθεί απάτες και παράβαση του νόμου για τις επενδύσεις». Ο κ. Βορίδης δεν έκρυψε πως «Εμένα εκείνο που μου προξενεί τεράστια εντύπωση είναι ότι ο κ. Παππάς δεν αντιδρά σε όλες αυτές τις υποθέσεις. Δεν αντιδρά καθόλου» και επισήμανε ότι «εάν προκύψει ότι αυτά τα χρήματα εν συνεχεία, σε κάποια χρονική στιγμή χάνονται, τότε προκύπτει ζήτημα ξεπλύματος».

Παράλληλα, η «εικονικότητα προϋποθέτει και ψευδή δήλωση, δηλαδή απάτη» υπενθύμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, εστιάζοντας στο γεγονός ότι «υπάρχουν μερικά κεφάλαια, τα οποία θα έπρεπε να τα εγγράψει κανείς στην προσπάθεια εγκατάστασης καθεστώτος», όπως η δίωξη αντικαθεστωτικών και η δημιουργία επικοινωνιακού μηχανισμού που θα βοηθούσε την εγκαθίδρυση του καθεστώτος. «Δεν είναι ζητήματα διαφθοράς. Εδώ ενδεχομένως να έχουμε και κερδοσκοπικούς στόχους, αλλά παραλλήλως έχουμε την οικοδόμηση μηχανισμού και καθεστώτος με αθέμιτα μέσα προκειμένου να εγκαθιδρυθεί ένα είδος πολιτικής ηγεμονίας, αυτό είναι πολύ πιο σοβαρό. Εδώ υπάρχουν ενδείξεις οικοδόμησης ενός αυταρχικού καθεστώτος» τόνισε ο κ. Βορίδης.

Γεωργιάδης: Η παραμονή Παππά απόδειξη για το ότι γνώριζε ο κ. Τσίπρας

«Η εικόνα της μπόχας, της δυσωδίας και της μαφίας που αναδύεται βλάπτει την Δημοκρατία και κλονίζει τους θεσμούς» εκτίμησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Για την υπόθεση Καλογρίτσα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «ο Παππάς θα έπρεπε να καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του επιχειρηματία, υπογραμμίζοντας πως «αντιθέτως κρύβεται καθώς δεν έχει εμφανιστεί εδώ και τέσσερις ημέρες». Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε πως «η στάση αυτή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά δείχνει ότι όσα λέει ο Καλογρίτσας είναι αλήθεια» και πρόσθεσε πως «θα πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας για την έκδοση των εικονικών τιμολογίων ώστε να πάρει χρήματα ο Καλογρίτσας».

Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι «ή ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να απομακρύνει τον Παππά ή ο Παππάς να κάνει μήνυση στον Καλογρίτσα» και κατέληξε λέγοντας ότι «η απόδειξη ότι ο κ. Τσίπρας τα γνώριζε όλα είναι ότι δεν έχει διώξει ακόμα τον πρώην υπουργό Επικρατείας».


Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήρθε έτοιμη να διαπλακεί

Τη σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε από πλευράς του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. Μετά την υπόθεση Μιωνή είναι η δεύτερη φορά που στοχοποιείται το Μαξίμου παρατήρησε ο ίδιος και επεσήμανε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνουν να θίγονται από τις αποκαλύψεις.

Φαίνεται ότι τελικά υπάρχει κάλυψη του κ. Παππά και διά της καλύψεως αυτής παίρνει και ο ΣΥΡΙΖΑ τις ευθύνες, είπε ο κ. Χατζηδάκης εξηγώντας πως αυτό προκύπτει επειδή επιμένει η άλλη πλευρά στις κατηγορίες της προς τον στενό συνεργάτη του κόμματος και ο ίδιος πέφτει σε αντιφάσεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία αντίδραση. «Σε όλα τα κόμματα υπάρχει υγιής πυρήνας και οι υγιείς πυρήνες έχουν πάντα μεγάλες ευθύνες. Αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει και στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου βλέπω μια σιωπή» τόνισε. Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης παρατήρησε ότι «τώρα φαίνεται ότι είχαν έναν απίστευτο κυνισμό. Ήρθαν έτοιμοι να διαπλακούν από την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησής τους και να κάνουν χειρότερα από αυτά που κατηγορούσαν τους άλλους.»

Ανδρουλάκης: Ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε

Αυτοί που έλεγαν ότι θα φέρουν το νέο, έφεραν το χειρότερο χθες» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καινούργια μέρα» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στις αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων.

Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε τα όσα έκανε ο Νίκος Παππάς ενώ επισήμανε ότι «η υπόθεση πρέπει να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης».Στον αντίποδα, τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, βάζει ευθέως στο στόχαστρο της αντιπαράθεσης για τα 3.000.000 του Καλογρίτσα, που η πλευρά του επιχειρηματία υποστηρίζει ότι κατέληξαν στο Documento, το μέλος της Κ.Ε. και πρώην αναπληρωτής υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, υποστηρίζοντας ο ότι ο κ. Λοβέρδος ως δικηγόρος του Καλογρίτσα «υπαγόρευσε» στον πελάτη του τους ισχυρισμούς για τη διάθεση των χρημάτων.
Ειδήσεις σήμερα: 

Μητσοτάκης: Δεν έχω πρόθεση για εκλογές, δεν είναι της στιγμής ο ανασχηματισμός

Folli Follie: Κλήθηκε σε απολογία η οικογένεια Κουτσολιούτσου και ακόμα 27 κατηγορούμενοι

Αμετανόητοι στον ΣΥΡΙΖΑ: Ξανά με «δημοσιογράφο» το σποτ για τον «ένα χρόνο ΝΔ»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (15)

Στέλλα βασιλειου

Οι Συριζοπροδοτες πουλισαν την !Μακεδονια δεν θα υτσεποναν τα 3000000 εκατομμύ ια; Ικανοί για ολα

exzaios

Νομίζω ότι αμέσως ο αρχηγός μας θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση και θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες εξηγώντας που πήγανε τα 3.000.000 ευρώ

ΕΓΩ

νομίζω ότι τον πιέζει ο Πολάκης

ARISTERH KATSARIDA

ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ AΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ .ΑΥΤΟΙ ΖΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΘΡΑΣΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ !

Montazieros

Αντε να δεχτούμε ότι ο Τσίπρας θέλει να ξεκαθαρίσει το θέμα. Δηλαδή πως θα το ξεκαθαρίσει το θέμα ο Αλέξαρος? Θα βγει να πει ποιος έβαλε τον Παππά να παίξει μπαλίτσα?

Αναποδεμος

Η χώρα έχει κυβέρνηση ,η χώρα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στην οικονομία ,ο τουρισμός είναι στα τάρταρα ,παλινωδίες με το άνοιγμα και κλείσιμο των συνόρων,οι προβλέψεις έπεσαν έξω,με την Τουρκία τα πράγματα είναι στο κόκκινο αλλά τα μίντια ασχολουνται με τον Σύριζα. Δεν θα έπρεπε ?Βεβαιως,και ο Παππάς να φύγει και ο Καλογριτσας να πει αυτά που ξέρει και τιμωρία να υπάρξει και όλα στο φως. Αυτή είναι όμως η διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε σύμφωνα με αυτά που λέγονται αλλά δεν έχουν αποδειχθεί 3εκ στο Documento. Η ΝΔ έδωσε πάνω από το 40% σε συγκεκριμένα ΜΜΕ Με αποδείξεις αυτα

Δημοσκόπος

Αναπόδεμε λες βλακείες 1 Να αναζητήσεις το πρωταθλητή της ύφεσης στην Ισπανία βλάκαααααααα 2. Το σποτ ανάποδα σας στοίχισε μόνο σήμερα 20 ψήφους Τσακίσου

ΤΕΛΑΜΩΝ

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ,ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕ ,ΜΕ ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΤΟΥ ΚΟΛΠΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΔΩΝΗ..

Φορολογούμενος

Αριστερή μαφία.

yolo

Έκανε τίποτε άλλο ο αμετακίνητος Παππάς επί 4 χρόνια, εκτός από συνωμοσίες, μηχανοραφίες, παραμάγαζα και υπηρεσίες διαστήματος; Αυτό που θα ομολογήσει στην δικαιοσύνη είναι τι έδωσε η κυβέρνηση για να πάρει αυτές τις διευκολύνσεις από το εξωτερικό. Εκεί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

Σχολιαστής Πρώτου Θέματος

Άλλο ένα άρθρο που αποδεικνύει ότι μόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πρέπει να κυβερνάει την χώρα. Παρέλαβε χάος με τον ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να φτιάξει ένα κανάλι για να τον αβανταρει. Τώρα όμως γυρίσαμε στην κανονικότητα και τα χρήματα δίνονται αξιοκρατικά στα ΜΜΕ. Πρέπει να στηρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη προς όφελος μας. Όλοι μαζί μπορούμε.

ΣΥΡΙΖΑ όλε

Έχω δεν έχω κανένα παράπονο.Ο σύντροφος Παππάς με διόρισε στην ελληνική υπηρεσία διαστήματος

Ilias

Είναι γελοίοι και απατεώνες !!!! Και ο τσιπρας όλα τα ξέρει !!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης