Βορίδης (ΘΕΜΑ 104,6): Αν ο Καλογρίτσας λέει αλήθεια έχουν διαπραχθεί απάτες και παράβαση του νόμου για τις επενδύσεις

Βορίδης (ΘΕΜΑ 104,6): Αν ο Καλογρίτσας λέει αλήθεια έχουν διαπραχθεί απάτες και παράβαση του νόμου για τις επενδύσεις

«Εάν προκύψει ότι αυτά τα χρήματα εν συνεχεία, σε κάποια χρονική στιγμή χάνονται, τότε προκύπτει ζήτημα ξεπλύματος» είπε ο  υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

makis-voridis
Για τις δικονομικές ερμηνείες της υπόθεσης Καλογρίτσα μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης στον ΘΕΜΑ 104,6 και τους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη υπάρχουν δύο εκδοχές, με την πρώτη να θέλει, αν η CCC λέει αλήθεια, ο κ. Καλογρίτσας να της οφείλει 3 εκατομμύρια ευρώ ως εργολαβικό αντάλλαγμα. Αντίθετα, «αν αποδειχθεί ότι αυτό που λέει ο κ. Καλογρίτσας είναι αληθές, τότε είναι προφανές ότι έχουν διαπραχθεί απάτες και παράβαση του νόμου για τις επενδύσεις».

Ως προς τα πολιτικό σκέλος, «έχει πρόβλημα η CCC και ο κ. Παππάς αν γνώριζε την υπόθεση» υποστήριξε ο κ. Βορίδης, προσθέτοντας πως «αν αποδειχθούν αληθή (.όλα αυτά) ο Παππάς έχει μια ηθική αυτουργία», καθώς τότε «ήξερε την εικονικότητα της συναλλαγής. Ήξερε ότι τα χρήματα αυτά δεν δίνονται ως εργολαβικό αντάλλαγμα, αλλά για να γίνει το ΣΥΡΙΖΑ channel».

Ερωτηθείς για τα επόμενα βήματα, ο κ. Βορίδης υπέθεσε πως θα υπάρξει έλεγχος της κίνησης των χρημάτων. Μετά ο κ. Καλογρίτσας θα προσκομίσει μια σειρά ανταλλαγέντων ηλεκτρονικών μηνυμάτων προς επίρρωση των ισχυρισμών του εξήγησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος δεν έκρυψε την έκπληξή του για τη στάση του Νίκου Παππά.

«Εμένα εκείνο που μου προξενεί τεράστια εντύπωση είναι ότι ο κ. Παππάς δεν αντιδρά σε όλες αυτές τις υποθέσεις. Δεν αντιδρά καθόλου» ανέφερε ο κ. Βορίδης. Ο ίδιος επισήμανε ότι «εάν προκύψει ότι αυτά τα χρήματα εν συνεχεία, σε κάποια χρονική στιγμή χάνονται, τότε προκύπτει ζήτημα ξεπλύματος».

Παράλληλα, η «εικονικότητα προϋποθέτει και ψευδή δήλωση, δηλαδή απάτη» υπενθύμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, εστιάζοντας στο γεγονός ότι «υπάρχουν μερικά κεφάλαια, τα οποία θα έπρεπε να τα εγγράψει κανείς στην προσπάθεια εγκατάστασης καθεστώτος», όπως η δίωξη αντικαθεστωτικών και η δημιουργία επικοινωνιακού μηχανισμού που θα βοηθούσε την εγκαθίδρυση του καθεστώτος.

Κλείσιμο
«Δεν είναι ζητήματα διαφθοράς. Εδώ ενδεχομένως να έχουμε και κερδοσκοπικούς στόχους, αλλά παραλλήλως έχουμε την οικοδόμηση μηχανισμού και καθεστώτος με αθέμιτα μέσα προκειμένου να εγκαθιδρυθεί ένα είδος πολιτικής ηγεμονίας, αυτό είναι πολύ πιο σοβαρό. Εδώ υπάρχουν ενδείξεις οικοδόμησης ενός αυταρχικού καθεστώτος» τόνισε ο κ. Βορίδης.

Διαφορετικά, «γιατί όλα αυτά στο τέλος τέλος;» διερωτήθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και πρόσθεσε πως «ο ισχυρισμός Καλογρίτσα περί εικονικότητας θα μπορούσε να σταθεί και χωρίς τον κ. Παππά».

Ερωτηθείς για την συμπλήρωση ενός χρόνου από την εκλογική νίκη της ΝΔ, «το θέμα δεν είναι αν είμαστε εμείς ικανοποιημένοι. Το θέμα είναι αν ο λαός είναι ικανοποιημένος» σχολίασε ο κ. Βορίδης, υπογραμμίζοντας ότι «βρέθηκαν δύο πολύ μεγάλες δυσκολίες μπροστά μας. Επειδή αυτά έχουν πάει καλά και δεν ήταν καθόλου αυτονόητο ότι θα πάνε καλά».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε παράλληλα πως «χθες είναι η πρώτη φορά από το 2011 που δόθηκαν 25 εκατομμύρια ευρώ για γεωργικές ασφαλίσεις ΕΛΓΑ πράγμα που επιτρέπει να πληρώσουμε όλα τα υπόλοιπα αποζημιώσεων αγροτών στις αρχές Αυγούστου».







Ειδήσεις σήμερα:

Εκτροχιασμός συρμού του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά - Οκτώ τραυματίες

ESM: Εκταμιεύονται 644,42 εκατ. ευρω για την Ελλάδα και μηδενίζεται το επιτόκιο για παλαιότερα δάνεια

Ανησυχία των ειδικών για τα πανηγύρια - «Αν συνεχιστούν θα έχουμε σίγουρο ατύχημα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης