LIVE

Κορωνοϊός

Παππάς για «μαγαζί»: Μιλούσα για τα λεφτά του Μιωνή, ισχυρίσθηκε ο πρώην υπουργός - Στον εισαγγελέα η συνομιλία

pappassynenteuksi

Ο  πρώην υπουργός ισχυρίσθηκε ότι όταν έλεγε στον επιχειρηματία ότι «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά» αναφερόταν στα λεφτά του... Μιωνή, χωρίς να εξηγήσει γιατί δεν μιλούσε στο πρώτο πρόσωπο - Ο κ. Παππάς μόνο για ένα πράγμα έπεισε: για την ενοχή του, σχολίασε η ΝΔ  

«Είναι η δική μου φωνή στις συνομιλίες» παραδέχθηκε ξεκινώντας τη συνέντευξή του στο mega ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, προσθέτοντας όμως, ότι υπάρχουν κι άλλα σημεία. «Εννοούσα μόνο τις δικές του επιχειρηματικές δραστηριότητες, είχε πολλές εκκρεμότητες ο κ.Μιωνή». «Τα 2,6 εκατ. με ένα έμβασμα είναι πολλά λεφτά. Γιατί δεν ζητούν συνδρομή από τον Παναμά; Αναφερόμουν στα λεφτά του Μιωνή»

Γιατί δεν του είπατε «βγάζεις λεφτά», αντί «για βγάζουν λεφτά», ρωτήθηκε στη συνέχεια ο κ.Παππάς. Αποφεύγοντας να απαντήσει ευθέως, είπε ότι αναφερόταν στα λεφτά του Μιωνή και «το μαγαζί του Μιωνή». 


Συνέντευξη Νίκου Παππά


«Εχουμε κάνει πεντακάθαρο ότι η μόνη μας εμπλοκή ήταν για το κράτος του Ισραήλ», είπε ο κ.Παππάς και υποστήριξε ότι ο μόνος λόγος που σ' αυτή την υπόθεση προσπαθήσαμε να βρούμε λύση, ήταν η παρέμβαση του κράτους του Ισραήλ- ήθελε να γίνει πρεσβευτής ο κ.Μιωνή». «Είχατε λάβει εντολές για να κάνετε αυτές τις συναντήσεις;», ρωτήθηκε στη συνέχεια από την κ.Δώρα Αναγνωστοπούλου. «Ο λόγος της συνάντησης ήταν αυτός, το προξενείο του Ισραήλ. Ο μόνος λόγος της δικής μας ενασχόλησης ήταν η παρέμβαση του κράτους του Ισραήλ». 

«Αυτό που δεν έγινε ήταν να μπλεχτούμε για τα επιχειρηματικά του Μιωνή, του Παπασταύρου και του Σαμαρά», είπε. 

«Είχατε αποστολή από τον πρωθυπουργό για να συναντηθείτε με τον κ.Μιωνή;» ρωτήθηκε εκ νέου ο κ.Παππάς. 

«Τέτοιες παρεμβάσεις εμείς δεν κάναμε, δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουμε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη για να προστατεύσουμε τα επιχειρηματικά συμφέροντα του  κ.Μιωνή», αντέτεινε ο κ.Παππάς, αποφεύγοντας να απαντήσει στην ουσία της ερώτησης. «Θεσμικό ατόπημα δεν είναι να έρχεται κάποιος και να σου λέει ότι υπάρχει κλίμα αντισημιτισμού στην ελληνική δικαιοσύνη, είναι θεσμικός ρόλος να παρέμβεις», υποστήριξε. 

Ερωτηθείς για την αναφορά στο όνομα της κυρίας Μητσοτάκης, ο κ.Παππάς, συνέχισε στην τακτική να μην απαντά ευθέως. «Σας είπα ότι ο μόνος λόγος που κάναμε παρέμβαση ήταν γιατί ζητήθηκε από άλλη κυβέρνηση, πατάνε τα κορδόνια τους όσοι επιχειρούν να εμπλέξουν τον Τσίπρα και την προηγούμενη κυβέρνηση. Ρωτήθηκα, ο κ.Τσίπρας δεν ήξερε για τη συνάντηση. Εγινε με πρωτοβουλία του κ.Μιωνή για να στήσει την ηχογράφηση. Όπως είπε είχε συναντήσει τον κ.Μιωνή στο Μαξίμου.  

-«Αν η δικογραφία έρθει στη βουλή, και ζητηθεί άρση, τί θα κάνετε;», ρωτήθηκε.

-«Να έρθει η δικογραφία, έχουν και την πλειοψηφία και να προχωρήσουν. Ο κ.Σαμαράς είπε θα μας πάει μέχρι τέλους, τίποτα δεν έχει κάνει. Η υπόθεση έχει εκκρεμότητες, να μας πει τι έχει γίνει με την κ.Ράικου και με τα 2,6 εκατ. Η ΝΔ έχει το μαχαίρι και το πεπόνι, της έχουμε πετάξει το γάντι».

Παππάς στο Kontra: Καμία απάντηση και επίθεση σε Σαμαρά

Αργότερα, ο Νίκος Παππάς μίλησε και στο Kontra, όπου παραδέχθηκε πως είναι η φωνή του στη μαγνητοφωνημένη συνομιλία με τον κ. Μιωνή, απέφυγε ωστόσο να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και εξαπέλυσε επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Πιο συγκεκριμένα, για το ηχητικό ντοκουμέντο είπε: «Είναι η φωνή μου. Η συνομιλία αυτή έχει κομμάτια πριν και μετά. Έχει και κάποιες φράσεις που δεν ακούγονται. Είναι προφανώς η φωνή μου. Να δω τι θα πουν άλλοι. Είναι εμφανές ότι λείπουν κομμάτια. Ο κ. Μιωνή επικαλείται το όνομα του πρώην πρωθυπουργού. Η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος ο Σαμαράς πίεσε εκδότες να μην γράφουν για την υπόθεση, λέγοντας ότι τα παιδιά μας έχουν βοηθήσει. Και σκάει η υπόθεση από Ελβετία και ο Παπασταύρου. Η παρέμβαση Σαμαρά είχε σκοπό να συγκαλύψει. Μου έκανε εντύπωση που αυτή η υπόθεση δεν πήγε αμελητί στη Βουλή. Φαίνεται ότι πατάνε τα κορδόνια τους. Τα 2,6 εκατ. πήγαν από εταιρεία του Μιωνή σε εταιρεία του Παπασταύρου».

Για Παπαγγελόπουλο: «Δεν έχουν περάσει από τα δελτία ειδήσεων και ζητάει από μένα να τον διορίσω πρόξενο στο Ισραήλ. Ο Μιωνή μου ζήτησε να παρέμβω στην ελληνική δικαιοσύνη. Καμία παρέμβαση δεν θα μπορούσε να γίνει στην ελληνική δικαιοσύνη».

Για επιδίωξη να βγάλει κάτι για Σαμαρά, ή Μαρέβα Μητσοτάκη: «Ο κ. Μιωνή, τη σχέση του με την Μαρέβα, την κόμιζε ως περιουσία. Ως διαβατήριο. Και τη σχέση του με τον Σαμαρά το ίδιο. Αυτός λέει και στη συνομιλία, ότι είναι τόσο ισχυροί οι σύνδεσμοι του Παπασταύρου με τη Μαρέβα. Είπε ότι πιέζεται. Υπάρχουν και άλλες συζητήσεις με τον Μιωνή. Και πριν και μετά που διορίστηκε στη θέση στο Ισραήλ. Δεν εκβίασα ποτέ για να βγάλω κάτι για τη Μαρέβα. Η ΝΔ προσπαθεί να κάνει αντιπερισπασμό, γιατί έχει μπροστά της ένα μεγάλο αδιέξοδο. Το οικονομικό. Να υπενθυμίσω κάτι. Αυτή η επιτροπή ξεκίνησε για τη Novartis. Δεν έχει κλείσει, γιατί υπάρχουν ακόμα υπόλογοι. Αλλάζουν την ατζέντα και κατασκευάζουν αυτή την ιστορία.

Για το ποιοι βγάζουν λεφτά: «Είναι προφανές ότι η συζήτηση γίνεται για την ατζέντα του κ. Μιωνή. Ο κ. Μιωνής θα μπορούσε να κάνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, αρκεί να μην προσέκρουαν σε εθνικά συμφέροντα».

Για ατζέντα Παπαγγελόπουλου: «Δεν υπάρχει ατζέντα κανενός υπουργού. Δείγμα γελοιότητας και μαφίας η υπόθεση».

Για την οικειότητα με Μιωνή: «Είναι φανερό ότι είναι ταραγμένος ο άνθρωπος. Λίγους μήνες μετά έκανε μήνυση στα δικαστήρια του Ισραήλ, στον κύριο Βορίδη. Δεν έγινε ποτέ δικαστήριο, διότι εκεί υπάρχει επιτροπή που εκτιμά αν πρέπει μία υπόθεση να πάει σε δίκη ή όχι. Υπάρχει ο Σαμαράς που είπε θα μας πάει μέχρι τέλους. Μάλλον εννοούσε ότι θα κρύβεται μέχρι τέλους. Υπάρχουν αυτά τα 2,6 εκατ.. Δεν πάει στην επιτροπή να καταθέσει. Μήπως ο Μιωνής έχει καταγράψει συνομιλίες και με άλλους;».

Για Novartis: «Στο σκάνδαλο Novartis κάναμε το χρέος μας. Είναι αστείο να πει κανείς ότι σε όλον τον κόσμο υπάρχει σκάνδαλο και εδώ στην Ελλάδα μία σκευωρία. Η πολιτική δειλία έχει ονοματεπώνυμο. Αντώνης Σαμαράς. Το θα μας πάει μέχει τέλους είναι εκφράσεις πολιτικών θρασύδειλων. Εάν έχει τη στοιχειώδη πολιτική γενναιότητα, προλαβαίνει να πάει στην Επιτροπή και να καταθέσει».

Για συνάντηση με πρέσβη Ισραήλ: «Συζητήσαμε και το πως πήγαν οι συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη στο Ισραήλ και τις προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών. Εμείς τα ζήτημα που άπτονται των εθνικών συμφερόντων, τα διαχειριζόμαστε σαν κόμμα που θα ξανακυβερνήσει. Δεν πετάμε στρακαστρούκες».

Για στήριξη από Τσίπρα: «Βεβαίως και έχουμε μιλήσει με τον κ. Τσίπρα για όλα αυτά. Έκανε εξαιρετικές δηλώσεις από το Μεσολόγγι. Και έβγαλε το κόμμα μία ανακοίνωση που πετάει το γάντι στην κυβέρνηση. Ο κ. Πέτσας ζήτησε τη διαγραφή μου».

Για άρση ασυλίας: «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Θα χαρώ πολύ να δω και τον κ. Σαμαρά, που κάθεται στα ορεινά και κρύβεται πίσω από κάτι κολόνες. Ο Μιωνή δεν έκανε με εμένα μπίζνες, μπορεί όμως να έκανε με κάποιους άλλους και να τους έχει καταγράψει. Υπάρχουν εμβάσματα που έφτασαν στον κ. Παπασταύρου. Υπάρχει η κυρία Ράικου, που έχει πάρει χρήματα ο σύζυγός της από τη Novartis και πολλούς μήνες μετά, ξαφνικά, συζητάμε για τις συνομιλίες με Μιωνή. Με την παρέμβαση Σαμαρά μπορούσαν να κάνουν άνετα τις δουλειές τους ο Παπασταύρου και ο Μιωνή. Πόσο ακόμα θα κρύβεται ο κ. Σαμαράς;».

Στον εισαγγελέα  η ηχογραφημένη συνομιλία Παππά- Μιωνή


Φάκελο στον οποίο περιλαμβάνεται η ηχογραφημένη συνομιλία Παππά-Μιωνή διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγ. Ιωαννίδη η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της Novartis.

Η διαβίβαση του φακέλου έγινε σύμφωνα με το άρθρο 38 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Το συγκεκριμένο άρθρο ορίζει:

«Οι ανακριτικοί υπάλληλοι οφείλουν να ανακοινώσουν χωρίς χρονοτριβή στον αρμόδιο εισαγγελέα ο,τιδήποτε πληροφορούνται με κάθε τρόπο για αξιόποινη πράξη που διώκεται αυτεπαγγέλτως». Η ανακοίνωση γίνεται γραπτώς και πρέπει να περιέχει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν και αφορούν την αξιόποινη πράξη, τους δράστες και τις αποδείξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ενδεχομένως να αποφασίσει και αύριο το τι ακριβώς θα πράξει.

Να σημειωθεί τέλος πως στον φάκελο με τα στοιχεία που έφτασε στον εισαγγελέα, εκτός από το αντίγραφο της ηχογραφημένης συνομιλίας, περιλαμβάνεται το συνοδευτικό έγγραφο του κ. Μιωνή, τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης της προανακριτικής επιτροπής, τα πρακτικά της κατάθεσης του Νίκου Παππά τον περασμένο Μάρτιο και η χθεσινή κατάθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σφίγγει ο κλοιός για τον Παππά, τα «λεφτά» και το «μαγαζί»

Έτσι λοιπόν σφίγγει ο κλοιός για τον Νίκο Παππά με την κυβέρνηση να ζητά δια του κυβερνητικού εκπροσώπου τη διαγραφή του πρώην υπουργού Επικρατείας από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«24 ώρες μετά την αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά. Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα. Γνώριζε την ύπραξη παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι τι έκανε γι αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη; Σε κάθε περίπτωση ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό» αναφέρεται στη δήλωση του Στέλιου Πέτσα.

Διαγραφή Παππά ζητά ο Πέτσας


Την ίδια ώρα πολλαπλά ερωτήματα, βαθύ προβληματισμό και ισχυρές δόσεις έκπληξης έχει προκαλέσει στον πολιτικό κόσμο το ηχητικό ντοκουμέντο των συνομιλιών του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, με το ένα μετά το άλλο κορυφαία πολιτικά στελέχη από όλες τις πτέρυγες της Βουλής να σχολιάζουν -με φόντο τις συνομιλίες Παππά - Μιωνή - ότι υπερβαίνουν ακόμη και τα πλέον ευφάνταστα σενάρια κινηματογραφικής ταινίας.

Οι συγκλονιστικοί διάλογοι εγείρουν μείζον θεσμικό ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εμφανίζουν τον πρώην υπουργό Επικρατείας και δεξί χέρι του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, να παραδέχεται πως το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε τις παράλληλες δραστηριότητες -outsourcing- του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου -ενδεχομένως και άλλων υπουργών- από τις οποίες «κάποιοι έβγαζαν πολλά λεφτά».

Με ωμό τρόπο ομολογεί στον συνομιλητή του πως η ηγεσία της τότε κυβέρνησης δείχνει ανοχή στις παραθεσμικές μεθόδους πλουτισμού των υπουργών της αρκεί οι «εξωτερικές αναθέσεις» που αναλαμβάνουν να μην εμποδίζουν «την ατζέντα» του «δικού της μαγαζιού». Με εξίσου κυνικό τρόπο εμφανίζεται να ζητά απο τον κ. Μιωνή να κατασκευαστούν καταγγελίες για την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακούστε το απόσπασμα της συνομιλίας Μιωνή και Παππά για Παπαγγελόπουλο:

Συνομιλία για ΠαπαγγελόπουλοΔιαβάστε την απομαγνητοφώνηση του αποσπάσματος της συνομιλίας για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο:


απομαγνητοφωνηση-12


Ακούστε το απόσπασμα για Μαρέβα Γκραμπόφσκι:

Συνομιλία για Μαρέβα Γκραμπόφσκι


Διαβάστε την απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι:

απομαγνητοφωνηση-15


Ακούστε ολόκληρο το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας:


Ολόκληρο το ηχητικό


«Δεν είναι εικόνα χώρας αυτή»

Το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του πολιτικού κόσμου αποτυπώνει πλήρως η αποστροφή του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδης, ο οποίος σχολίασε στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι «ούτε στις ταινίες τα βλέπεις αυτά και στις ταινίες να τα δεις, δεν τα πιστεύεις», προσθέτοντας πως «αυτά που αναδύονται τις τελευταίες μέρες προκαλούν εμετό. Δεν είναι η εικόνα χώρας αυτή».

Για το… κάδρο της υπόθεσης τοποθετήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Αναφερόμενος στο θέμα της συνομιλίας Μιωνή – Παππά, ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε «πρωτοφανές» το γεγονός και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί, αφού «οι στενοί του συνεργάτες τον βάζουν στο κάδρο».

Σοκαρισμένη δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. «Προσωπικά θεωρώ μεγάλο σοκ όχι μόνο την ύπαρξη παραδικαστικού που είχε οικονομικές δοσοληψίες, όχι μόνο τη διακίνηση ποινικών δικογραφιών στα υπουργικά γραφεία και τις δοσοληψίες με εισαγγελείς αλλά θεωρώ μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα πώς στοχοποιούνταν αθώοι άνθρωποι και πώς υπήρχε πολιτκή στόχευση να πληγεί η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη προκειμένου να πληγεί ο ίδιος» σημείωσε η κυρία Πελώνη.

Η ίδια έκανε λόγο για «έντονη οσμή παρακράτους και παράκεντρου» και διερωτήθηκε δημόσια «ποιο είναι το κεντρικό μαγαζί; Για τι μαγαζιά μιλάμε; Ήταν κεντρικό μαγαζί η κυβέρνηση; Αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας αν γνώριζε» καταλήγοντας ότι «θα πρέπει να τοποθετηθεί ο κ. Τσίπρας γιατί ο κ. Παππάς ήταν στενός του συνεργάτης. Ήταν κεντρικό πρόσωπο της διακύβερνησης ΣΥΡΙΖΑ και προκύπτει αβίαστα το ερώτημα».

Εστιάζοντας και στο δικαστικό σκέλος της υπόθεσης, σε «ένα παρακράτος στο οποίο συμμετείχαν κυβερνητικά στελέχη χρησιμοποιώντας διοικητικούς μηχανισμούς όπως η αστυνομία, χρησιμοποιούσαν προσκείμενα μέσα ενημέρωσης προκειμένου να υπάρξει εξόντωση πολιτικών εκδοτών πολιτών που δεν ήταν αρεστοί στο καθεστώς» αναφέρθηκε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

Ο ίδιος περιέγραψε ένα «πολυπλόκαμο» κύκλωμα εξηγώντας ότι «εδώ δεν μιλάμε για μια πολιτική αντιδικία. Εδώ μιλάμε για στοχοποίηση Βγενόπουλου, Μαρινάκη, Κουρτάκη, Ράικου κ.α.», σημειώνοντας ότι «ένα ζήτημα είναι η πολιτική αντιδικία που πρέπει να έχει όρια. Όταν όμως φτάνω επειδή δεν μπορώ να υπερασπιστώ τις ιδέες ο τρόπος που θέλω να ηγεμονεύσω είναι να εξοντώνεται και να δολοφονείται ποινικά, πολιτικά ηθικά και οικονομικά ο οποιοσδήποτε είναι άλλο πράγμα». Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης χαρακτήρισε ως «άμυνα» τη στάση του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για τις αποκαλύψεις, στάση που σύμφωνα με τον κ. Βορίδη δείχνει μεγαλύτερη ενοχή.


Δείτε τα έγγραφα της απομαγνητοφώνησης της συνομιλίας Μιωνή-Παππά που κατατέθηκαν στην προανακριτική Επιτροπή:


απομαγνητοφωνηση-01
απομαγνητοφωνηση-02
απομαγνητοφωνηση-03
απομαγνητοφωνηση-04
απομαγνητοφωνηση-05
απομαγνητοφωνηση-06
απομαγνητοφωνηση-07
απομαγνητοφωνηση-08
απομαγνητοφωνηση-09
απομαγνητοφωνηση-10
απομαγνητοφωνηση-11
απομαγνητοφωνηση-12
απομαγνητοφωνηση-13
απομαγνητοφωνηση-14
απομαγνητοφωνηση-15Έκπληκτη η κοινωνία

Η κοινωνία παρακολουθεί από χθες έκπληκτη τις αποκαλύψεις για τον Νίκο Παππά περιέγραψε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o βουλευτής της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Παππάς «δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο, αλλά το δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα, το alter ego του τέως πρωθυπουργού». Ο Βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ακόμη ότι ο κ. Παππάς παραδέχθηκε ότι γνώριζε την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με τη συμμετοχή του κ. Παπαγγελόπουλου και αναφερόμενος στον κ. Παπαγγελόπουλο είπε ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά». «Ερμηνεύοντας» τις αποκαλύψεις, ο κ. Λαζαρίδης παρατήρησε ότι υπήρχε ένα «παρακράτος που ήθελε να χτυπήσει τον Κ. Μητσοτάκη», και αναφέρθηκε ειδικότερα στην προτροπή του Ν. Παππά «να βγει να μιλήσει ο Στ. Παπασταύρου εναντίον της Μαρέβας Μητσοτάκη». «Θα τα δούμε όλα» σχολίασε ο βουλευτής ΝΔ σιβυλλικά για το ενδεχόμενο να προκύπτουν και ποινικές ευθύνες.

Φοβερή οικειότητα

Στη «φοβερή οικειότητα» μεταξύ των κ. Παππά και Μιωνή εστίασε ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης στα Παραπολιτικά FM. Ο ίδιος αποτίμησε ως «φοβερό στοιχείο» από τους διαλόγους το γεγονός ότι «ο κ. Παππάς αναφέρεται σε μια φοβερή οικειότητα με την κα Τουλουπάκη. Αν είναι δυνατόν να εξευτελίζουν την ίδια την Εισαγγελέα Διαφθοράς να λένε η «τύπισσα» που θα έρθει και θα της πει ο Παππάς "κορίτσι μου ξέρεις τι κάνεις"».

«Για μένα μια μεγάλη ουσία, που προφανώς θα αξιολογηθεί, είναι ότι περιγράφει ο κ.Μιωνής τι είχε γίνει στην περίφημη συνάντηση στο Μαξίμου και λέει ότι μου ζήτησε το ένα, είπε το ένα το άλλο και ο κ. Παππάς δεν αντιδρά που ήταν στη συνάντηση. Δηλαδή όταν λέει ο κ. Μιωνής ήμασταν εκεί μέσα και μου ζήτησε λεφτά και να κρατήσω τις μηνύσεις, ο κ. Παππάς εκεί δεν θα έπρεπε να πει «μα και εγώ εκεί ήμουνα , τι είναι αυτά που λες; Πότε σου είπα αυτά τα πράγματα;» Αντιθέτως τον βλέπω μια χαρά να τα συνομολογεί ουσιαστικά», υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης, ενώ παρατήρησε ότι «στους τρεις-τέσσερις μήνες που έχει γίνει πρόεδρος της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης συζητάνε για το πώς θα εμπλέξουν τη σύζυγό του. Είδατε μετά σε όλη αυτή η διάρκεια την κυρία Γκραμπόφσκι να την εμπλέκουν σε 100 διαδικασίες, βλέπετε ότι ο χρόνος είναι 21/5/16 ο κ. Μητσοτάκης είχε γίνει πρόεδρος τον Ιανουάριο του ’16 άρα υπήρχε σχεδιασμός από τότε. Αυτό είναι τελείως ανέντιμο στην πολιτική».

Τι είπαν Ζαχαριάδης-Βούτσης στον ΘΕΜΑ 104,6

«Δεν είναι ειδυλλιακή η εικόνα» από τις συνομιλίες Παππά-Μιωνή δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης. Ο ίδιος εξέφρασε επιφυλάξεις για το πώς «προϊόντα υποκλοπής» εντάσσονται στο δημόσιο διάλογο, επικαλούμενος παράλληλα και τη δήλωση του κ. Παππά περί «κοπτοραπτικής». Απαντώντας σχετικά, «βεβαίως είναι πολιτικό ζήτημα. Αυτά μένουν να συζητηθούν και να και να εξακριβωθούν» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «χτυπάνε με ένα τρόπο πάρα πολύ άσχημο στα δημόσια πράγματα στη χώρα» σημείωσε για τις αιτιάσεις περί «παρακράτους» ο κ. Ζαχαριάδης.

«Η δυσκολία έγκειται σε όλους τους πολιτικούς σε αυτή τη φάση, σε ένα διαφαινόμενο κάθε μέρα πιο οξύ πολιτικό κλίμα, που αν το συνδέσει κανείς με τη δυσπραγία με την οικονομία, δημιουργεί καταστάσεις που δημιουργούν πολύ μεγάλους προβληματισμούς» σημείωσε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης στον ΘΕΜΑ 104,6. «Εγώ σημειώνω σε σχέση με τα τελευταία, αυτά που είπε ο Νίκος Παππάς, ότι πρόκειται για επιλεκτική απομαγνητοφώνηση παράνομης, ιδιωτικής συνομιλίας και ότι δεν γνώριζε ο κ. Πρωθυπουργός» απάντησε σχετικά ο κ. Βούτσης, ενώ παρατήρησε ότι «δίνεται μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με τη διαρροή της δικογραφίας εν συνόλω να εκκαθαριστεί μια πολύ νοσηρή κατάσταση» αναφορικά με την έρευνα στην ΕΛΑΣ.

Νέες αποκαλύψεις

Από πλευράς του Κινήματος Αλλαγής, «το κουβάρι των αποκαλύψεων άρχισε να ξετυλίγεται για παρακράτος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης. Ο ίδιος υποστήριξε πως αποδεικνύεται ότι υπήρχε μια «φαμίλια» που επιχείρησε να διοικήσει τη χώρα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Μίλησε δε ξεκάθαρα για «μεθόδους που σχετίζονται με μαφιόζικες αντιλήψεις».

Θα υπάρξουν νέες αποκαλύψεις για την τότε κυβέρνηση με επίκεντρο τους κ. Παππαγγελόπουλο και Καμμένο προανήγγειλε και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Βλάχος, επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είχε στήσει ένα παρακράτος, από τη μία προσπαθούσε να εξοντώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους από την άλλη με δικαστικές εκκρεμότητες εκβίαζε κόσμο».

Ειδήσεις σημερα:

Εφυγε στα 81 του χρόνια ο Νίκος Αλέφαντος - Τον «πρόδωσε» η καρδιά του

Στον εισαγγελέα η ηχογραφημένη συνομιλία Παππά-Μιωνή

Ρωσία: Γιατί ο Πούτιν στέλνει τη Ζαχάροβα στην Αθήνα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (67)

Μπαρμπαγιάννης

Ακόμα και στις συνωμοσίες άχρηστοι! Μάθετε μπαλίτσα ρε χαβαλέδες! Μια φορά λιγούρης για πάντα λιγούρης...

Ο Σύριζας είναι ένας απέραντος βόθρος.

Έχω πλέον πεισθεί απολύτως ότι ο Σύριζας είναι ένας απέραντος βόθρος. Σε ότι αφορά τον Παππά ομολόγησε την ενοχή του.

ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Αααααααα, έτσι ντε! Είπα και 'γω. Για μια στιγμή, νομισα ότι τα παίρναμε...

Frank

Σε μια άλλη εφημερίδα γράφεται πος: "το Καστελόριζο αποχαιρετά την ΑΟΖ του" και πος η κυβέρνηση σκοπεύει να διαπραγματευτεί με την Τουρκία πος το Καστελόριζο θα έχει 0% ΑΟΖ, η Ρόδος 1% ΑΟΖ, η Κάρπαθος 10%, και η Κρήτη 20% ΑΟΖ. Και πος με τον χρόνο σκοπεύουν να αλλάξουν την ελληνική γνώμη να το αποδεχθεί. Έτσι θα δώσει η κυβέρνηση ένα μέρος της Ελλάδας στην Τουρκία και θα χάσουμε το κοινό σύνορο με την Κύπρο. Αυτό δεν πρέπει να το αποδεχθεί ο λαός. Είναι προδοσία άμα το πράξει η κυβέρνηση.

Από Γαλαξία Ανδρομέδας

Αυτός ο Γκαιμπελίσκος επειδή διετέλεσε και Υπουργός Διαστήματος έχει χάσει προφανώς την επαφή με τα γήινα και έχει την εντύπωση ότι απευθύνεται σε αμοιβαδικό κοινό του γειτονικού μας Γαλαξία. Μόλις προσγειωθεί κατευθείαν μέσα.

Pikus

Διάλεξε ρε αγόρι μου! Γιατί μίλαγες; Αποφάσισε για τι μίλαγες και πες μας για να καταλάβουμε και εμείς γιατί έχεις αλλάξει το κείμενο 10 φορές!

Καθάρματα σταλινοφασιστες

Θα πείτε το δεσπότη Παναγιώτη.

Εδώ Παππάς εκεί Παππάς

μας έπεισε

1235

Μην κανείς το παπά κυριε Πάπα.

xesmenos

...μέχρι το λαιμό!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης