Πρετεντέρης-Κεγκέρογλου στον ΘΕΜΑ 104,6: Ο επικός διάλογος για τη Φώφη και τον ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΙΣ-ΚΕΚΕΡΟΓΛΟΘ

Αφορμή τα όσα είπε ο Γιάννης Πρετεντέρης για την απουσία της Φώφης Γεννηματά από την ψηφοφορία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

Η πρώτη κίνηση για τη… συμφιλίωση (ξανά) ανάμεσα στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και τον Γιάννη Πρετεντέρη έγινε το πρωί της Παρασκευής, εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν όλα, στο ΘΕΜΑ 104.6, μέσα από τη συχνότητα του οποίου ο κορυφαίος δημοσιογράφος σχολίασε την απουσία της Φώφης Γεννηματά από την ψηφοφορία για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στη Βουλή, με τρόπο που, η Χαριλάου Τρικούπη θεώρησε τουλάχιστον ατυχή και γι’ αυτό υπήρξαν έντονες αντιδράσεις τόσο από την ίδια την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, όσο και από στελέχη του χώρου.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης φιλοξένησε τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου και η συζήτηση πήγε κυρίως στο συγκεκριμένο θέμα, με το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής να καλεί τον δημοσιογράφο να ζητήσει μία «δημόσια συγνώμη, όταν νιώσετε έτοιμος», όπως είπε.

Ο δημοσιογράφος και παραγωγός του ΘΕΜΑ 104.6 ξεκαθάρισε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να θίξει την κυρία Γεννηματά και εξέφρασε μάλλον έκπληξη για τις αντιδράσεις που υπήρξαν από το ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι νιώθει αδικία έτσι όπως αντιμετωπίστηκε. Ο κ. Κεγκέρογλου ανέλυσε σε ιδιαίτερα συναισθηματικό τόνο, γιατί η Χαριλάου Τρικούπη αντέδρασε με αυτό τον τρόπο.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Κεγκέρογλου: Το τελευταίο διάστημα με βάση την ιστορία Παπαγγελόπουλου -είναι κάτι που αφορά τούτην τη περίοδο- το Κίνημα Αλλαγής που έχει μια ξεκάθαρη στάση στο θέμα αυτό, έχει δεχθεί επιθέσεις.

Ένα κομμάτι λοιπόν της Δεξιάς με τον Παπαγγελόπουλο και όχι μόνο -που συνέπραξε- ο Παπαγγελόπουλος ήταν υπουργός Δικαιοσύνης. Από εκεί και πέρα ήταν ο Καμμένος, ήταν διάφορες δυνάμεις, οι οποίες εμφανίστηκαν ή και άλλες που δεν εμφανίστηκαν, συνέπραξαν με το ΣΥΡΙΖΑ και έκαναν αυτό το ανοσιούργημα, καθένας για τους δικούς του λόγους. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ για να χτυπήσει το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Παράταξη, να πάρει τον κόσμο του και οι υπόλοιποι για να αθωωθούν για τον εκτροχιασμό του 2009.

Αυτή η δουλειά λοιπόν συνδέεται με τη σκευωρία που στήσανε στη συνέχεια. Στήσανε μια σκευωρία, για να χτυπήσουν τους πολιτικούς αντιπάλους και να εξυπηρετήσουν το σκοπό της επανεκλογής τους. Ερχόταν εκλογές…

Είπα ότι δεχόμαστε επιθέσεις από διάφορες πλευρές, αλλά είναι από πλευρές που περιμένουμε και για αυτό και για τη δικιά σας στάση για την ψηφοφορία προχθές είχαμε αυτήν τη σύγκρουση, η οποία είναι πάνω σε ηθική βάση.

Προσέξτε, δεν είναι σε σχέση με την πολιτική αντίληψη για την προανακριτική, διότι εκεί καταλαβαίνουμε ότι ο Φιλιππάκης, ο Α, ο Β λόγω συμφερόντων μας χτυπάει. Καταλαβαίνουμε λόγω ιδεολογικών καταβολών ότι – στην “Καθημερινή” παραδείγματος χάρη εχθές είχαμε στη δεύτερη σελίδα ένα άρθρο το οποίο αναφερόταν για τη στάση μας στην προανακριτική και στην τρίτη σελίδα ένα άρθρο που τα έλεγε αντικειμενικά, στην ίδια σελίδα.

Δεν μπορούμε όμως να δεχθούμε επίθεση στο Κίνημα Αλλαγής με εισαγωγικά, χωρίς εισαγωγικά να είναι πολιτική ή μη πολιτική, όταν δεν στηρίζεται σε πραγματικά περιστατικά. Δεν γίνεται και για αυτό είναι ανεξήγητη και η δική σας στάση.

Πρετεντέρης: Εγώ είπα με καλύπτει η δήλωση της κ. Γεννημάτα. Τελείωσε. Θα είχαμε μείνει εκεί. Έκανε μια δήλωση ότι ήταν σε καραντίνα. Το δέχομαι απολύτως. Δεν έχω καμία αντίρρηση και θα είχαμε μείνει εντελώς εκεί. Τελείωσε.

Κεγκέρογλου: Όχι. Η κ. Γεννηματά, ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Καστανίδης στο πολιτικό κομμάτι, η κ. Γεννηματά από τη Δευτέρα το πρωί έκανε τη δήλωση για την παράταξη.

Πρετεντέρης: Το ανέφερα.

Κεγκέρογλου: Δεν είμαστε σκορποχώρι! Θέλω να σας πω ότι λειτουργούμε απόλυτα συντονισμένα. Δεν είναι κανείς καλός ή κανείς κακός. Μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά έχουμε και συλλογικές αποφάσεις. Έχουμε, λοιπόν, μια συλλογική απόφαση, η οποία λέει: όλοι δίνουμε τη μάχη της παράταξης για εμάς το θέμα του Παπαγγελόπουλου.

Πρετεντέρης: Χαίρομαι που το ακούω. Δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Κεγκέρογλου: Δεν είναι θέμα ούτε του Αντώνη Σαμαρά, ούτε του Άδωνι Γεωργιάδη, ούτε του Ανδρέα Λοβέρδου. Ούτε του Βαγγέλη Βενιζέλου και του Γιώργου Κουτρουμάνη. Να βάλω δηλαδή ανθρώπους που τους είχανε στήσει στον τοίχο με τους 10.

Είναι και του Πικραμμένου, είναι όλων των προσώπων, αλλά είναι και της παράταξης. Διότι η ανηθικότητα πάνω στην οποία στηρίχθηκε η επίθεση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στη δημοκρατική παράταξη, σε απόλυτη σύμπνοια με τις σκοτεινότερες δυνάμεις της Δεξιάς, πρέπει να χτυπηθεί και να αποκαλυφθεί. Και εμείς που κατηγορούμαστε ότι στα δύσκολα δήθεν κάναμε πολιτική συνεργασία, κάναμε μια συνεργασία στη βάση της πολιτικής που αποφασίσαμε το 2010, δηλαδή ότι η χώρα δεν πρέπει να πάει στον γκρεμό και στα βράχια. Εκεί, λοιπόν, επειδή εσείς είστε και έξυπνος άνθρωπος και έχετε χιούμορ και έχετε σταθεί στα ζητήματα τα κεντρικά της χώρας, δεν πρέπει να πέφτετε στο λάθος να υπονομεύετε ευθέως -είναι υπονόμευση ευθεία- του μικρού μεν Κινήματος Αλλαγής, αλλά με ένα μεγάλο ιστορικό βάρος και με μια μεγάλη προσπάθεια που κάνει τούτη την ώρα. Διότι ο κόσμος τα παίρνει διαφορετικά, λέει ότι ο Πρετεντέρης που ήταν υποστηρικτής της δημοκρατικής παράταξης τώρα μιλάει για κομμωτήρια;

Πρετεντέρης: Για να μιλήσει και ο Πρετεντέρης.

Κεγκέρογλου: Θέλω να καταλάβετε ότι εσείς μπορεί να κάνετε μια καρδάρα γάλα που λέμε στο χωριό μου για μια κατσίκα. Άμα το χύσει μετά, είναι άχρηστο. Δεν είναι μόνο αυτό. Επειδή ακριβώς είσαστε αυτό που είσαστε, μα και ο Πρετεντέρης το λέει; Άρα, άχρηστοι είναι αυτοί εκεί πέρα.Ε,δεν είμαστε άχρηστοι κύριε Πρετεντέρη. Δεν είμαστε!

Πρετεντέρης: Δεν είπα τέτοιο πράγμα!Αντιδρώ!

Κεγκέρογλου: Δεν είμαστε άχρηστοι! Δεν θέλουμε αυτήν την απαξίωση που μας κάνετε!

Πρετεντέρης: Εγώ κύριε Κεγκέρογλου;

Κεγκέρογλου: Η απαξίωση που κάνετε στην Πρόεδρο είναι και απαξίωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Πρετεντέρης: Ωραία. Λοιπόν, να μιλήσω και εγώ:

Κεγκέρογλου: Βεβαίως!

Πρετεντέρης: Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος στην Ελλάδα ο οποίος θα μπορέσει να του προσάψει κάποιος ότι έχω την παραμικρή εχθρική στάση απέναντι στο ΚΙΝΑΛ και την Πρόεδρο.

Είναι αστείο δηλαδή και να μου το προσάψουν. Θα γελάνε και οι ακροατές! Σε μένανε! Σε μένανε!

Μα σε εμένα μιλάτε τώρα!

Τώρα είναι δυνατόν να μου προσάψει ο οιοσδήποτε άνθρωπος στην Ελλάδα ότι έχω αρνητική στάση απέναντι στο ΚΙΝΑΛ και στην κ. Γεννηματά ή στον κ. Κεγκέρογλου ή στον κ. Λοβέρδο ή στον κ. οποιοδήποτε;

Μα τώρα τι λέμε; Αυτό είναι το ένα. Άρα είναι λίγο άδικη αυτή η κριτική. Ειλικρινά το λέω, αισθάνθηκα και μία αδικία. Αυτό είναι το ένα. Το δεύτερο πράγμα που θέλω να πω, αν είναι κάποιος που έχει γράψει χιλιάδες λέξεις για την αυτονομία του ΚΙΝΑΛ, για την ανάγκη αυτονομίας του Κέντρου, είμαι εγώ!

Κεγκέρογλου: Συμφωνώ και σας το είπα!

Πρετεντέρης: Χιλιάδες λέξεις, δηλαδή καθημερινά! Αν είναι δυνατόν!

Κεγκέρογλου: Σας το είπα! Συμφωνώ! Και μην το λέτε ΚΙΝΑΛ, το όνομά μας είναι Κίνημα Αλλαγής!

Πρετεντέρης: Συγγνώμη. Το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ αν θέλετε, όπως θέλετε! Είναι δυνατόν;

Κεγκέρογλου: Συμφωνώ και σας το ‘πα! Αλλά όταν χύσεις την καρδάρα ,το γάλα που κάνεις, δεν γίνεται!

Πρετεντέρης: Καλά, τώρα να πάμε λίγο αλλού τη συζήτηση; Λοιπόν, είπε ο καθένας την άποψή του. Νομίζω μας καταλάβανε οι ακροατές, όποιος θέλει μου προσάπτει ό,τι θέλει.

Κεγκέρογλου: Εσείς οφείλετε μια δημόσια συγγνώμη στην Πρόεδρο.

Πρετεντέρης: Δεν έκανα κάτι κακό, για να κάνω συγγνώμη. Εάν …

Κεγκέρογλου: Να το κάνετε όποτε μπορείτε!

Πρετεντέρης: Όχι, Το κάνω τώρα! Κύριε Κεγκέρογλου, δεν έχω πρόβλημα, Δεν είχα καμία, την παραμικρή πρόθεση να θίξω την Γεννηματά, την οποία τη θεωρούσα φίλη μου ως τώρα. Ουδέποτε έχω πει κάτι κακό ή καλό, πολιτική κριτική κάνουμε και προφανώς δεν έχω καμία διάθεση να τη θίξω.

Κεγκέρογλου: Και λέω κιόλας! Άλλη είναι η επίθεση που δεχόμαστε από την Εστία, η οποία έχει να κάνει με συμφέροντα και τέτοια και άλλο είναι η ζημιά που μας γίνεται από φίλιες δυνάμεις! Δεν γίνεται! Δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα και τις φίλιες δυνάμεις και τις εχθρικές ! Δεν γίνεται! Στον απλό κόσμο της δημοκρατικής παράταξης μετράει πιο πολύ αυτό!

Πρετεντέρης: Το ξέρω!

Κεγκέρογλου: Όταν είδαν αυτό στην Εστία, καλά η Εστία είναι η ακροδεξιά Εστία, όταν όμως διαβάζουνε τη μια κουβέντα τη δικιά σας, η οποία είναι απαξιωτική όπως και να το κάνεις, τότε κάνει πιο μεγάλη ζημιά!

Πρετεντέρης: Την κατάλαβα την άποψή σας!

Κεγκέρογλου: Άλλο είναι το χιούμορ και άλλο η απαξίωση. Το προχθεσινό ήταν απαξίωση.

Ωραία, ακούω την άποψή σας. Κατάλαβα ότι μπορεί να ενοχληθήκανε για αυτό. Σας ευχαριστώ για όσα μας είπανε.

Κεγκέρογλου: Λοιπόν, βοηθήστε μας να αποκαλύψουμε το σκάνδαλο.

Πρετεντέρης: Γράφω καθημερινά για αυτό. Τι άλλο να κάνω δηλαδή;

Κεγκέρογλου: Βοηθάτε έμμεσα το ΣΥΡΙΖΑ!


Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα διεξαχθούν φέτος οι Πανελλαδικές: Οι οδηγίες για μάσκες, ανεμιστήρες και κυλικεία

Επίθεση με βιτριόλι: Τα πρώτα λόγια της 34χρονης - Τα 75 δευτερόλεπτα της φρίκης σε βίντεο

Εξαφάνιση - μυστήριο: Βρέθηκε η βίλα - «φάντασμα» οικογένειας Έλληνα κροίσου στην Αγγλία
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (20)

Tεο

Γραφικοί τύποι.... Υλικό για επιθεώρηση Σεφερλη

Ου να χαθειτε

λαμογια του διαβολου ο ενας γονος του αρπακτικου πασοκ και ο αλλος γενητσαρος απο την ιδια μητρα. Δυστυχησμενε Ελληνακο κουβαλα τα αφεντικα σου στη καμπουριασμενη ραχη σου.

,ELENI

Πρετεντέρης!πολύ καλός δημοσιογράφος!!! Είναι σε άλλο επίπεδο!!!! Τώρα όσο αφορά την κ Γεννηματά ? και όσα είπε ο κ Πρεντετερης δεν νομίζω ότι ήθελε να την θίξει Απλά αναρωτήθηκε που είναι? Όπως όλοι? Σχετικά με τον Παπαγγελοπουλος ότι θα έπρεπε να είναι όλοι εκεί.Απαντησε ο κ Κεγκερογλου κ τέλος όλα καλά..

andreas

καλα σου λεει εχεις αναρωτηθη σε διαφερετε απο την νδ μπορει να επαυξανετε και να τους ξεπερνατε στο δογμα νεοφιλελε αυτο μπορει να συμβαινει εξαλλου παντα η σοσιαλδημοκρατια προδωσε τις διακηρηξεις της παγκοσμια εσεις γιατι να διαφερετε?

"Ας πει και ψέματα ο Κυριάκος,αρκεί να πέσει ο Τσίπρας".

Μα πόσο...ΚΙΝΑΛ είσαι,ρε Πρετεντέρη;

Σπαρταριστοί διάλογοι.

Υλικό για Επιθεώρηση.

Ηταν ειρωνικός

ο jp για όσους τον άκουσαν live, ήταν απαράδεκτος απέναντι στην Φ. Γεννηματά από κάθε άποψη, δηλ. αρχηγός κόμματος ή γυναίκα. Σχόλια για κομμωτήρια είναι άλλου επιπέδου και φαίνεται είναι τώρα πια το πεδίο του. Ξέρασε χολή χωρίς να έχει κάνει την παραμικρή δημοσιογραφική έρευνα για το θέμα που σχολίαζε. Όσο για τα περί Παπανδρέου και Καστανίδη που είπε έχουν την ανάλογη βαρύτητα (δες ελαφρότητα).

Αγιάννης Γιάννης

Μια χαρά τα λέει ο Πρετεντέρης. Μια από τις καλύτερες εκπομπές λόγου στον 104,6.

Για όλους όσους

Τους αρέσει το κουτόχορτο!!!

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδω.

Κακά τα ψέματα. Το πείραμα ΚΙΝΑΛ απέτυχε παταγωδώς. Η κυρία Γεννηματά πρέπει σιγά σιγά να το καταλάβει και να αποχωρεί. Νέος αρχηγός και πιαω στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι το σπίτι μας και δεν το παραχωρουμε σε κανέναν άλλο. Δεν μας φταίει ο Πρετεντερης.

ς

εσεις εκει στο κιναλ,ακουτε,δεν απαγορευετε οποιαδηποτε κριτικη εναντιον σας,ουτε θα προσδιορισετε εσεις τι θα σας πουν,αυτα τα κανει ο συριζα,φροντιστε εκει στο κιναλ,να εχετε ξεκαθαρες θεσεις και οταν σας λενε οτι πατε με το συριζα να το λετε καθε μερα οτι δεν πατε,με αυτους τους λεχριτες,οταν σας λενε οτι πατε για νδ,να το ξεκαθαρισετε οτι δεν γινεται καμια συνεργασια,η ευθυνη ειναι δικη σας,εαν εχετε ορθωστε το πολιτικο σας αναστημα,με παραπονα και κλαψουρισματα δεν γινεται,δουλεια,πεστετο συνεχεια με συριζα ποτε των ποτων,γιατι ειναι εκτρωμα,

Άσε

τις "βαθυστόχαστες" πολιτικές αναλύσεις - συμβουλές και ξεκίνα μαθήματα ορθογραφίας και συντακτικού.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης