Μητσοτάκης: Το Δημόσιο παραιτείται από την αναίρεση - Αποζημιώνονται οι συγγενείς των θυμάτων της Marfin

Μητσοτάκης: Το Δημόσιο παραιτείται από την αναίρεση - Αποζημιώνονται οι συγγενείς των θυμάτων της Marfin

Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, δέκα χρόνια μετά την τραγωδία, το δημόσιο παραιτείται από τα ένδικα μέσα και ανοίγει ο δρόμος για να αποζημιωθούν οι οικογένειες

marfin-arthro
Ανοίγει ο δρόμος για να αποζημιωθούν οι συγγενείς των τριών θυμάτων της Marfin δέκα χρόνια μετά την τιμωρία και ενώ οι φυσικοί αυτουργοί παραμένουν ασύλληπτοι. Όπως έγινε γνωστό, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Ελληνικό Δημόσιο, ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης, θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων. Αυτό σημαίνει ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα μπορούν να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο και ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ, καθώς η δικαστική διαδικασία θα λήξει εδώ. 

Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού γίνεται γνωστή μια μέρα πριν από τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας στη μνήμη του Επαμεινώνδα Τσακάλη, της Παρασκευής Ζούλια και της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου που είχε χαθεί μαζί με το αγέννητο παιδί της. H τελέτη έχει προγραμματισθεί να γίνει αύριο, στις 12 το μεσημέρι, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να παραστούν.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκκλησία της Αμερικής: Επαναλειτουργούν οι ενορίες και ανοίγουν ξανά οι ναοί

Απάντηση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στη Γερμανία για την ΕΚΤ: «Είναι δική μας αρμοδιότητα»

Θετικοί στον κορωνοϊό 3 Σουηδοί από ξενοδοχείο στη Γλυφάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης