Κεραμέως: «Εξαιρετικά υπεύθυνη στάση της Εκκλησίας»

Κεραμέως: «Εξαιρετικά υπεύθυνη στάση της Εκκλησίας»

Ικανοποιημένη η Εκκλησία από τους χειρισμούς  της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας

200313102940_kerameos
Ευχαριστίες προς την Εκκλησία της Ελλάδος εξέφρασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στη συνέντευξη που έδωσε μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Η υπουργός είπε ότι ευχαριστεί την Εκκλησία για την εξαιρετικά υπεύθυνη στάση που επέδειξε ως προς την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων κατά την ιδιαίτερη για τους Ορθοδόξους περίοδο του Πάσχα.

Επίσης είπε ότι από τις 4 Μαΐου οι Ναοί ανοίγουν για ατομική μόνο προσευχή, ενώ από τις 17 του μήνα οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στις ακολουθίες υπό όρους που θα ακολουθήσουν τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Η υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε, επίσης, τους εκπροσώπους των θρησκειών και δογμάτων στη χώρα για την άριστη συνεργασία και τη στήριξή τους στην κοινή προσπάθεια.

Ικανοποιημένη η εκκλησία από τη στάση της κυβέρνησης

Κλείσιμο
Χθες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στην Εκκλησία, λέγοντας... «ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο και τον κλήρο για την κατανόηση και τη συνεργασία μας. Δεν ήταν εύκολη για κανέναν μας η εμπειρία του φετινού Πάσχα. Αποδείχθηκε, όμως, ότι ήταν αναγκαία για όλους. Από τις 4 Μαΐου οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία. Και από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες. Πάντα όμως με αυστηρούς κανόνες που θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα».

Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, η Εκκλησία είναι ικανοποιημένη από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος έδειξε «ότι αναγνωρίζει και σέβεται τον ρόλο της».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι Ιεράρχες θεωρούν στην πλειονότητά τους ότι βρέθηκε η «χρυσή τομή και επικράτησε το πνεύμα μέτρου, ενώ θεωρούν σωστό τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως».

Αύριο Πέμπτη θα συνεδριάσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για να καθορίσει τις ρυθμίσεις με τις οποίες θα ανοίξουν οι Ναοί, προκειμένου να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την δημόσια υγεία.

Ειδήσεις σήμερα:

Άρση μέτρων - Σχολεία: Μισοί-μισοί και μέρα παρά μέρα οι μαθητές πίσω στα θρανία


Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις αποδείξεις του Μαρτίου

Κομμωτήρια - Καταστήματα: Μπάνιο μετά τη δοκιμή ρούχων - Προσοχή στο «πιστολάκι»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης