Στην Αθήνα το πρώτο Διεθνές Συνέδριο για το παιχνίδι στην προσχολική ηλικία

Στην Αθήνα το πρώτο Διεθνές Συνέδριο για το παιχνίδι στην προσχολική ηλικία

Το συνέδριο απευθύνεται σε όποιον ασχολείται ή θα ήθελε να ασχοληθεί με την προσχολική αγωγή ή το παιχνίδι ή και τα δύο, και ψάχνει για καινούργιες πηγές έμπνευσης

παιχν4
Το παιχνίδι αποτελεί έναν από τους καλύτερους «συμμάχους» της προσχολικής αγωγής αρκεί να κανείς να έχει μεράκι και γνώσεις για να εμπνεύσει στα παιδία εναλλακτικούς τρόπους εκμάθησης.

Γι αυτό και η «Play on Early Education» διοργανώνει από 11 εως 13 Απριλίου 2019 το πρώτο Διεθνές Συνέδριο Αθηνών με στόχο να παρουσιάσει στο ευρύτερο κοινό την αξία που έχει το ακηδεμόνευτο παιχνίδι στην προσχολική ηλικία όταν βασίζεται στον σεβασμό, στην ελευθερία και στην εμπιστοσύνη.

Τις πρώτες δύο μέρες του συνεδρίου οι εισηγητές θα μοιραστούν με το κοινό τις ιστορίες και τις γνώσεις τους γύρω από το παιχνίδι και την εκπαίδευση. Την τρίτη μέρα, μέσα από workshops διαδραστικού χαρακτήρα, παιδιά και ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν κατανοώντας βιωματικά πράγματα που θα έχουν ακούσει τις προηγούμενες ημέρες.

Το συνέδριο απευθύνεται σε όποιον ασχολείται ή θα ήθελε να ασχοληθεί με την προσχολική αγωγή ή το παιχνίδι ή και τα δύο, και ψάχνει για καινούργιες πηγές έμπνευσης.

Επίσης, επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου που θα επιθυμούσαν να παρουσιάσουν τη δουλειά και τις εμπειρίες τους, μπορούν να υποβάλλουν την πρόταση τους μέσα από την ιστοσελίδα του συνεδρίου, ξεκινώντας την 01/07/2018.

Τις εμπειρίες τους θα καταθέσουν, η διάσημη Σουηδή παιδαγωγός Suzanne Axelsson, ο σπουδαίος ψυχολόγος από τη Βοστώνη Dr. Peter Gray, συγγραφέας εκτός των άλλων του περίφημου βιβλίου «Free to Learn», ο Tom Hobson, ο περίφημος «Teacher Tom» από το Seattle και ο Βρετανός playworker Meynell Walter, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της International Play Association (IPA) σε Αγγλία, Ουαλία και Β. Ιρλανδία, αλλά και πολλοί ακόμη σημαντικοί άνθρωποι από τoν χώρο της εκπαίδευσης.

Το συνέδριο το εμπνεύστηκαν και το σχεδίασαν οι άνθρωποι της Dorothy Snot, ενός κορυφαίου play-based learning σχολείου για πολύ μικρά παιδιά που λειτουργεί στο κέντρο της Αθήνας απο το 2008 έως σήμερα.

Για περισσότερες πληροφορίες, βιογραφικά ομιλητών κ.α., επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου www.playonathens.com και τα κοινωνικά δίκτυα:

https://www.facebook.com/playonearlyeducation

Κλείσιμο
https://www.instagram.com/playonearlyathens/

https://twitter.com/PlayEarly
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης