Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών

Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών

Το Σάββατο θα προβληθεί το νορβηγικό ντοκιμαντέρ Αδέρφια, η ιστορία δύο αγοριών μέσα από τον κινηματογραφικό φακό της μητέρας τους, από την παιδική τους ηλικία μέχρι την ενηλικίωσή τους και την Κυριακή το Φεστιβάλ προτείνει μια ταινία... τρόμου για παιδιά

Το Φεστιβάλ CineDoc Kids και αυτό το Σαββατοκύριακο 24 & 25 Φεβρουαρίου στις 15:30... συνεχίζει τις προβολές στον κινηματογράφο Δαναό.

Το Σάββατο θα προβληθεί το νορβηγικό ντοκιμαντέρ Αδέρφια, η ιστορία δύο αγοριών μέσα από τον κινηματογραφικό φακό της μητέρας τους, από την παιδική τους ηλικία μέχρι την ενηλικίωσή τους.

Την Κυριακή, το Φεστιβάλ προτείνει μια ταινία τρόμου για παιδιά! Το Δωμάτιο 213, βασισμένο στο βιβλίο της φημισμένης συγγραφέως παιδικών βιβλίων Ingelin Angerborn, παρακολουθεί την περιπέτεια τριών κοριτσιών σε μια παιδική κατασκήνωση όπου (ίσως) κυκλοφορούν φαντάσματα.

Η παρουσίαση των ταινιών γίνεται από την παιδική κριτική επιτροπή CineDoc Kids που στο τέλος του Φεστιβάλ θα βραβεύσει την καλύτερη ταινία. 
Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών του Φεστιβάλ. 

Οι ταινίες του Σαββατοκύριακου 24 & 25 Φεβρουαρίου

Σάββατο 24/2, 15:30
Αδέρφια (Brothers)
ηλικίες: 10+
Σκηνοθεσία: Aslaug Holm | 2015 | 100’ | Νορβηγία | Ντοκιμαντέρ
Στα νορβηγικά με ελληνικούς υπoτίτλους
Τα Αδέρφια αποτελούν ένα οικογενειακό πορτραίτο, με τη σκηνοθέτιδα να παρακολουθεί, μέσα από τον κινηματογραφικό της φακό, τους δύο γιους της, Μάρκους και Λούκας, και να αποτυπώνει στιγμές από τα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών και την ενηλικίωση τους. Η ταινία αφηγείται την αθωότητα της παιδικής ηλικίας, τους προβληματισμούς, τις συμπεριφορές στην καθημερινή ζωή και τις μικρές επαναστάσεις των δύο αγοριών.

Δείτε το τρέιλερ:Θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι με τη θεατροπαιδαγωγό Ζωή Γυφτάκη. Η προβολή γίνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Νορβηγίας και του Νορβηγικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Κυριακή 25/2, 15:30
Δωμάτιο 213 (Room 213)
ηλικίες: 11+
Σκηνοθεσία: Emelie Lindblom | 2017 | 78’ | Σουηδία | Μυθοπλασία
Στα σουηδικά με ελληνικούς υποτίτλους
Το Δωμάτιο 213 είναι μια ταινία μυστηρίου και ενηλικίωσης, που αφηγείται τη φιλία τριών κοριτσιών η οποία δοκιμάζεται όταν υποψιάζονται ότι στην καλοκαιρινή τους κατασκήνωση κυκλοφορούν φαντάσματα.  Οι τρεις φίλες αναγκάζονται να μείνουν στο δωμάτιο με τον αριθμό 213, το οποίο ήταν κλειδωμένο για πολλά χρόνια. Όταν αρχίσουν να εξαφανίζονται αντικείμενα, δημιουργούνται υποψίες για τον κλέφτη που μοιάζει να ανήκει στον κόσμο των πνευμάτων... 

Δείτε το τρέιλερ:
Θα ακολουθήσει κινηματογραφικό εργαστήριο με τη σκηνοθέτιδα Αγγελική Αριστομενοπούλου. Η προβολή γίνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Σουδίας και σε συνεργασία με το Athens Clue.

Το CineDoc Kids πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, των πρεσβειών της Γερμανίας, Νορβηγίας, Ελβετίας, Σουηδίας, Ουγγαρίας, του Ισραήλ, του Νορβηγικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Νεανικού Πλάνου. Υπό την Αιγίδα & την Υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ώρα προβολών: 15.30
Τιμή εισιτηρίου: 6€ (παιδικό μέχρι 12 ετών, 5€)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το CineDoc Kids:
www.cinedoc.gr | info@cinedoc.gr | 210 7211073

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης