Το Sesame Street στο πλευρό των παιδιών της Μέσης Ανατολής που έχουν πληγεί από τους πολέμους

Το Sesame Street στο πλευρό των παιδιών της Μέσης Ανατολής που έχουν πληγεί από τους πολέμους

Στόχος είναι να ψυχαγωγήσουν 1,5 εκατομμύριο παιδιά προσφύγων και εκτοπισμένων έως 8 ετών στις χώρες αυτές με βιβλία, παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες

Οι κούκλες της παιδικής, τηλεοπτικής σειράς Sesame Street (Σουσάμι Άνοιξε!) και μια οργάνωση αρωγής έλαβαν το ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων για να χρησιμοποιήσουν τις γνωστές φιγούρες της σειράς για να προσφέρουν χαρά σε εκατομμύρια παιδιά στη Μέση Ανατολή που έχουν πληγεί από τους πολέμους.

Το Sesame Workshop και η International Rescue Committee (IRC) θα επικεντρωθούν σε παιδιά στη Συρία, την Ιορδανία, τον Λίβανο και το Ιράκ με μια ειδική έκδοχή του Sesame Street, όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα John D. And Catherine T. MacArthour που προσέφερε τα χρήματα.

Στόχος είναι να ψυχαγωγήσουν 1,5 εκατομμύριο παιδιά προσφύγων και εκτοπισμένων έως 8 ετών στις χώρες αυτές με βιβλία, παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες.

Μέσω της τηλεόρασης, των κινητών τηλεφώνων, των μέσων και άλλων ηλεκτρονικών πλατφόρμων το πρόγραμμα Sesame Street θα διδάξει γραμμή, ανάγνωση και άλλες δεξιότητες σε 9,4 εκατομμύρια παιδιά στη Μέση Ανατολή.

«Η πιο διάσημη παιδική σειρά του κόσμου θα στείλει το μήνυμά της της χαράς, της αγάπης και του γέλιου σε κάποια από τα πιο ευάλωτα παιδιά του κόσμου», σχολίασε ο επικεφαλής της IRC Ντέβιντ Μίλιμπαντ.

«Έχασαν τους γονείς τους ή τα αδέλφια τους. Έχουν χάσει τα σπίτια τους. Έχουν χάσει την πατρίδα τους», πρόσθεσε.

Εκατομμύρια παιδιά στη Μέση Ανατολή, διωγμένα από τις συγκρούσεις και τις διώξεις, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, να μείνουν πίσω ή να εγκαταλείψουν τη σχολική τους εκπαίδευση, ζουν στη φτώχεια και υποφέρουν από ψυχολογικά τραύματα.

Ο Μίλιμπαντ χαρακτήρισε το πρόγραμμα αυτό «μια μακροπρόθεσμη επένδυση στη σταθερότητα της Μέσης Ανατολής». 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

paidakia

Ετοιμάζεται και η ελληνική εκδοχή - Παιδιά και ενήλικες με διαταραχή ή απώλεια λόγου ή τουρίστες μπορούν να δείξουν το σκίτσο με το πιάτο της επιλογής τους και να το παραγγείλουν - Πρωτοβουλία της Ιταλικής Ένωσης Angelman για ασθενείς με το σύνδρομο Angelman