Η Χαμάς σχεδιάζει να εφαρμόσει τη θανατική ποινή

Η Χαμάς σχεδιάζει να εφαρμόσει τη θανατική ποινή

Η ισλαμιστική Χαμάς σχεδιάζει να εφαρμόσει τη θανατική ποινή στη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να αντιμετωπίσει την εκρηκτική αύξηση της διακίνησης ναρκωτικών στο παλαιστινιακό αυτό έδαφος το οποίο ελέγχει.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Χαμάς καθώς και οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επισημαίνουν ότι η λαθραία εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών από τις σήραγγες μέσω των οποίων διοχετεύονται είδη πρώτης ανάγκης και καταναλωτικά αγαθά από την Αίγυπτο προκειμένου να παρακαμφθεί ο ισ

Η Χαμάς σχεδιάζει να εφαρμόσει  τη θανατική ποινή

Η ισλαμιστική Χαμάς σχεδιάζει να εφαρμόσει τη θανατική ποινή στη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να αντιμετωπίσει την εκρηκτική αύξηση της διακίνησης ναρκωτικών στο παλαιστινιακό αυτό έδαφος το οποίο ελέγχει.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Χαμάς καθώς και οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επισημαίνουν ότι η λαθραία εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών από τις σήραγγες μέσω των οποίων διοχετεύονται είδη πρώτης ανάγκης και καταναλωτικά αγαθά από την Αίγυπτο προκειμένου να παρακαμφθεί ο ισραηλινός αποκλεισμός, έχει αυξηθεί σε ανησυχητικό βαθμό τους τελευταίους μήνες.

Σήμερα οι περισσότεροι από τους 300 κρατούμενους στη φυλακή της Γάζας εκτίουν διάφορες ποινές κατηγορούμενοι για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, αλλά η ηγεσία της Χαμάς πιστεύει ότι η φυλακή δεν είναι ένα αρκετά αποτρεπτικό μέσο για το προσοδοφόρο αυτό εμπόριο.

Για το λόγο αυτό σχεδιάζει να αντικαταστήσει τον ισραηλινό στρατιωτικό νόμο που προβλέπει ανώτατη ποινή κάθειρξης 10 χρόνων για παρόμοια αδικήματα, με την αιγυπτιακή νομοθεσία που είναι πολύ αυστηρότερη και προβλέπει καταναγκαστική εργασία και θανατική ποινή για ορισμένες περιπτώσεις.

«Διαπιστώσαμε ότι η αιγυπτιακή νομοθεσία είναι καλύτερη στην αντιμετώπιση της αναπτυσσόμενης εγκληματικότητας και για τέτοιου είδους εγκληματίες. Καλύπτει ένα ευρύτερο πεδίο δράσης», δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης της Χαμάς Μοχάμεντ Αμπεντ.

Ο ίδιος εξηγεί ότι οι αποθήκες της εισαγγελίας βρίθουν από κατασχεμένες συσκευές όπως πλυντήρια, μαγνητόφωνα, τηλεοράσεις και κομπιούτερς τα οποία βρέθηκαν παραγεμισμένα με χασίς και παραισθησιογόνα χάπια.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι το οπιούχο αναλγητικό Tramadol έχει αναδειχθεί σε «μπεστ σέλλερ» τον τελευταίο χρόνο στη Λωρίδα της Γάζας, στους κόλπους ενός πληθυσμού 1,5 εκατομμυρίων ανθρώπων που έχει δοκιμαστεί σκληρά από τη συντριπτική ισραηλινή εισβολή του περασμένου Δεκεμβρίου και τώρα αναζητεί την παρηγοριά σε χημικούς παραδείσους.

«Ένα εκατομμύριο χάπια Tramadol μεταφέρθηκε μέσα σε ένα πλυντήριο», δηλώνει ένας βοηθός του Αμπεντ. Το έκσταση κάνει επίσης θραύση στη νεολαία, και σύμφωνα με την αστυνομία πωλείται στα σχολεία μέσης εκπαίδευσης της Γάζας.

Οικονομικοί κύκλοι τοποθετούν το ποσοστό της ανεργίας και της φτώχειας στη Γάζα στο 50%. Η ισραλινή εισβολή κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της ντόπιας βιομηχανίας και ο αποκλεισμός έχει κάνει αδύνατη την εισαγωγή χάλυβα και τσιμέντου για την ανοικοδόμηση της περιοχές.

Ορισμένοι κατηγορούμενοι για εισαγωγή χασίς δηλώνουν ότι κατέφυγαν σε αυτό για να βγάλουν κάποια χρήματα, σε ένα μέρος του κόσμου που πολλοί αποκαλούν «ανοικτή φυλακή», χωρίς δουλειά και χωρίς μέλλον.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης