Πρώτοι στη χρήση μαριχουάνας οι Αυστραλοί

Πρώτοι στη χρήση μαριχουάνας οι Αυστραλοί

Το 8% του πληθυσμού καπνίζει μαριχουάνα, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, ποσοστό που μόνο σε χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η γειτονική Νέα Ζηλανδία, συναντάται.

Αναφερόμενη στο θέμα, η καθηγήτρια Λουίζα Ντέντζενχαρτ, από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, είπε ότι η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και οι ΗΠΑ είναι παραδοσιακά οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά χρηστών μαριχουάνας στον κόσμο και αυτό έχει διαπιστωθεί επανειλημμένα σε πολλές σχετικές έρευνες που έχουν γίνει και μεταξύ των νέων και

Έρχονται από Αυστραλία για τη ψήφο

Το 8% του πληθυσμού καπνίζει μαριχουάνα, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, ποσοστό που μόνο σε χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η γειτονική Νέα Ζηλανδία, συναντάται.

Αναφερόμενη στο θέμα, η καθηγήτρια Λουίζα Ντέντζενχαρτ, από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, είπε ότι η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και οι ΗΠΑ είναι παραδοσιακά οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά χρηστών μαριχουάνας στον κόσμο και αυτό έχει διαπιστωθεί επανειλημμένα σε πολλές σχετικές έρευνες που έχουν γίνει και μεταξύ των νέων και του ευρύτερου πληθυσμού.

Ακολουθούν οι χώρες της δυτικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και Ασίας, ενώ μαριχουάνα έχουν αρχίσει να καπνίζουν και σε πολλές χώρες της Αφρικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία μιας παγκόσμιας έρευνας που έγινε το 2006 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, τα άτομα που κάνουν χρήση μαριχουάνας σε ολόκληρο τον κόσμο ξεπερνούν τα 166 εκατομμύρια, που αντιπροσωπεύει το 3,9% του συνολικού πληθυσμού του πλανήτη και συμπεριλαμβάνει άτομα από 15 έως 64 ετών.

Εξάλλου, παρόμοια έρευνα το 2007 είχε δείξει ότι το 9,1% των Αυστραλών, ηλικίας μεταξύ 14 και 65 ετών, είχε καπνίσει μαριχουάνα τον προηγούμενο χρόνο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ