Οι real estate business των Ελλήνων στο Μπαλί

Οι real estate business των Ελλήνων στο Μπαλί

Μαγεύτηκαν από τα εξωτικά τοπία του. Γεύτηκαν τις παραδοσιακές γαστριμαργικές λιχουδιές, τους φρέσκους χυμούς φρούτων, τους εν αφθονία αστακούς και καραβίδες, τα εκατό διαφορετικά είδη μασάζ, τις υψηλές υπηρεσίες παροχών σε όλα τα επίπεδα και σε τιμές σχεδόν εξευτελιστικές. Το να επενδύσουν λοιπόν σε έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό που προσφέρει όλα τα παραπάνω και δεν κοστίζει ήταν η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων για μια μερίδα συμπατριωτών μας, όπως εξήγησαν οι ίδιοι κατά τη διάρκει

Οι real estate business των Ελλήνων στο Μπαλί

Μαγεύτηκαν από τα εξωτικά τοπία του. Γεύτηκαν τις παραδοσιακές γαστριμαργικές λιχουδιές, τους φρέσκους χυμούς φρούτων, τους εν αφθονία αστακούς και καραβίδες, τα εκατό διαφορετικά είδη μασάζ, τις υψηλές υπηρεσίες παροχών σε όλα τα επίπεδα και σε τιμές σχεδόν εξευτελιστικές. Το να επενδύσουν λοιπόν σε έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό που προσφέρει όλα τα παραπάνω και δεν κοστίζει ήταν η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων για μια μερίδα συμπατριωτών μας, όπως εξήγησαν οι ίδιοι κατά τη διάρκεια της περιήγησης στον επίγειο παράδεισο του Μπαλί της Ινδονησίας.

Οι επιχειρηματίες κέντρων διασκέδασης, κ. Τάκης Γιγουρτάκης και Θανάσης Χόνδρος, η εφοπλιστική οικογένεια Ηλιού, η σχεδιάστρια μόδας και ιδιοκτήτρια τουριστικού γραφείου στο Μπαλί, κ. Μαριλένα Βλατάκη, ο γιατρός, κ. Παντελής Καρράς επένδυσαν στο real estate του νησιού βγαίνοντας κερδισμένοι εις διπλούν. Αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής για το χρονικό διάστημα που επισκέπτονται τις πολυτελέστατες εξοχικές τους κατοικίες, αλλά και σχετικά σύντομη απόσβεση των κεφαλαίων που χρειάστηκε να επενδύσουν για να δημιουργήσουν τους ιδιωτικούς τους παράδεισους.

 Ούτε η παγκόσμια οικονομική κρίση, ούτε οι δυο βομβιστικές επιθέσεις , ούτε η επιδημία του ιού SARS και η γρίπη των πτηνών ήσαν ανασταλτικοί παράγοντες στην πρόθεση των επενδυτών να «αγοράσουν» ένα κομμάτι γης στο πανέμορφο αυτό μέρος.

Στην ουσία, η αγορά γης στο Μπαλί δεν υφίσταται, σύμφωνα με την ινδονησιακή νομοθεσία, καθώς αυτή παίρνει τη μορφή ενός μακροχρόνιου leasing με δυνατότητα επέκτασης εφόρου ζωής.

Ο νόμος “Hak Pakai” σου δίνει τη δυνατότητα του μακροχρόνιου leasing που ξεκινά από τα 25 χρόνια και ανανεώνεται συνεχώς με μοναδική υποχρέωση του ιδιοκτήτη να καταβάλει στο κράτος ένα μικρό χρηματικό ποσό για τα δικηγορικά έξοδα που απαιτούνται. Αποτελέσματα είναι να παρατηρείται σήμερα «έκρηξη» στο τομέα του real estate με τις βίλες να ξεφυτρώνουν η μια πίσω από την άλλη σαν τα μανιτάρια.

Οι Έλληνες επενδυτές

 Τρεις από τις πιο εντυπωσιακές διαθέτει ο επιχειρηματίας κ. Τάκης Γιγουρτάκης. Φέρουν την ονομασία “Majapahit” (H δυναστεία της βασιλικής κάστας του Bali) και είναι χτισμένες στη περιοχή “Ketewer” μια ανάσα από τη θάλασσα. Η μαγεία αυτού του τόπου και ο χαλαρός και ήρεμος τρόπος ζωής που χαρακτηρίζει τους ντόπιους οδήγησε τον  ιδιοκτήτη του κέντρου διασκέδασης “Romeo” να επενδύσει στο Μπαλί.

Η κάθε βίλα διαθέτει πέντε κρεβατοκάμαρες, πισίνα, εξωτερικό τζακούζι και μπορεί να φιλοξενήσει άνετα μέχρι και 10 άτομα. Δέκα είναι και τα μέλη του υπηρετικού προσωπικού (από σεφ και οδηγό μέχρι μασέρ και κηπουρό) που φροντίζουν για να μη λείψει το παραμικρό στον φιλοξενούμενο.

Το κόστος ενοικίασης για τη κάθε βίλα ανέρχεται στο ποσό των 600 ευρώ την βραδιά, συμπεριλαμβανομένων όλων των παροχών. Στο ίδιο συγκρότημα διαθέτει βίλα η εφοπλιστική οικογένεια Ηλιού, που ξεκίνησε να χτίζει μαζί με τον επιχειρηματία πριν από τέσσερα χρόνια.

 Μια ακόμη Ελληνίδα που δραστηριοποιείται τα τελευταία δυο χρόνια στο real estate του εξωτικού νησιού είναι η σχεδιάστρια μόδας κυρία Μαριλένα Βλατάκη. Μένει μόνιμα στο Μπαλί και είναι παντρεμένη με Ινδονήσιο με τον οποίο διατηρούν ένα ταξιδιωτικό γραφείο και δυο καταστήματα με ρούχα και διακοσμητικά είδη. Χαρακτηρίζεται ως ο άνθρωπος – κλειδί για όσους επιθυμούν διακοπές υψηλού επιπέδου σε χαμηλό κόστος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η βίλα που χτίζει στην περιοχή Umalas, σε απόσταση 10 λεπτών από τη θάλασσα, 220 τ.μ με δυο κρεβατοκάμαρες και πισίνα, η οποία ενοικιάζεται έναντι 70 με 80 ευρώ τη βραδιά ανάλογα την τουριστική περίοδο.

 «Αποφάσισα να επενδύσω στο real estate γιατί διαπίστωσα ότι ο κόσμος που επισκέπτεται το Μπαλί και ειδικά οι Έλληνες τουρίστες αναζητούν το κάτι παραπάνω για τις διακοπές του. Όταν έρχονται εδώ για πρώτη φορά και βλέπουν την ποιότητα που μπορούν να αποκτήσουν με το λιγότερο δυνατό κόστος, κάνουν το σταυρό τους. Μου λένε, είναι δυνατόν να πληρώνουμε τον Αύγουστο στα ελληνικά νησιά 100 ευρώ για ένα δωμάτιο της κακιάς ώρας, τη στιγμή που στο Μπαλί με τα μισά χρήματα μπορούμε να νοικιάσουμε βίλα με υπηρετικό προσωπικό;»   

 Για τον κ. Παντελή Καρρά, ο οποίος διαθέτει μια συμπαθέστατη μικρή βίλα στην περιοχή Umalas με δυο κρεβατοκάμαρες και πισίνα η δημιουργία της ήταν φυσικό επακόλουθο της αγάπης του για το Μπαλί. « Την έχτισα πριν από έξι χρόνια γοητευμένος από τις ομορφιές αυτού του τόπου. Αν και δεν αποσβεστεί ακόμα το χρηματικό ποσό που διέθεσα, ωστόσο η βίλα βγάζει άνετα τα έξοδα συντήρησης της. Όποτε δεν την επισκέπτομαι, τη νοικιάζω σε φίλους και γνωστούς αλλά και σε ενδιαφερόμενους τουρίστες».      

 

Tips σε box

 

-          Γύρω στα 700 ευρώ κοστίζει ένα εισιτήριο μετά επιστροφής στο Μπαλί με μια αξιόπιστη αεροπορική εταιρία όπως η Singapore Airlines.

-          50.000 ευρώ κοστίζει περίπου η αγορά  600 τ.μ γης. Από 50.000 μέχρι 100.000 θα κοστίσει η κατασκευή, ο εξοπλισμός και η επίπλωση της βίλας με όλες τις ανέσεις (πισίνα, μπάρμπεκιου, εξωτερικά και εσωτερικά τζακούζι).

-          10 ευρώ κοστίζει ο αστακός ( το κιλό) στα καλά εστιατόρια.   

-          Μία ώρα μασάζ κοστίζει 6 ευρώ.

-          35 ευρώ ένα αυθεντικό φόρεμα της Religion, ενώ στην Ελλάδα θα το αγοράσετε από 150 έως 200 ευρώ.

-           

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης