Κάθριν Άστον: «Ο Μουμπάρακ άκουσε τη φωνή του αιγυπτιακού λαού»

Κάθριν Άστον: «Ο Μουμπάρακ άκουσε τη φωνή του αιγυπτιακού λαού»

Η επικεφαλής της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική Κάθριν Άστον εξέφρασε την Παρασκευή την ικανοποίησή της για την απόφαση του αιγύπτιου προέδρου να παραιτηθεί...

Η επικεφαλής της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική Κάθριν Άστον εξέφρασε την Παρασκευή την ικανοποίησή της για την απόφαση του αιγύπτιου προέδρου να παραιτηθεί, λέγοντας ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ "άκουσε τη φωνή του αιγυπτιακού λαού" και ότι κατ'αυτόν τον τρόπο άνοιξε το δρόμο για "πιο άμεσες και πιο βαθειές μεταρρυθμίσεις".

Με την παραίτησή του "άκουσε τη φωνή του αιγυπτιακού λαού και άνοιξε το δρόμο για πιο άμεσες και πιο βαθειές μεταρρυθμίσεις", αναφέρει η Άστον σε ανακοίνωσή της.

Η Άστον προσθέτει ότι η ΕΕ σέβεται την απόφαση του Μουμπάρακ να παραιτηθεί και ζητεί να υπάρξει ένας διάλογος για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρύτερης βάσης στην Αίγυπτο.

Επίσης σημειώνει ότι η ΕΕ συμμερίζεται το στόχο του αιγυπτιακού λαού για μια ομαλή μετάβαση στη δημοκρατία και για τη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών.

"Είναι σημαντικό να επιταχυνθεί ο διάλογος, οδηγώντας σε μία κυβέρνηση που θα είναι ευρέως αντιπροσωπευτική και θα σέβεται τις φιλοδοξίες (...) του λαού" της Αιγύπτου, προσθέτει.

"Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών έχει ουσιαστική σημασία. Όλες οι παραβιάσεις τους θα πρέπει να αποτελέσουν το αντικείμενο έρευνας", καταλήγει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ