Χουλιάν Άλβαρες: Δίπλα στον Μέσι, στη σκιά του Χάαλαντ

Χουλιάν Άλβαρες: Δίπλα στον Μέσι, στη σκιά του Χάαλαντ

Η Ρεάλ Μαδρίτης, η αγαπημένη του Ρίβερ Πλέιτ, η μαγεία του Λιμπερταδόρες και η πρόκληση της Σίτι

26583000
Το όνομά του είναι Χουλιάν Άλβαρεζ. Όσοι δεν το ήξεραν το έμαθαν στο Μουντιάλ του Κατάρ. Εκεί στη Ντόχα με την φανέλα της Εθνικής Αργεντινής ο 20χρονος επιθετικός έχει καταφέρει να γίνει το alter ego του Λιονέλ Μέσι στη γραμμή κρούσης της ομάδας του Λιονέλ Σκαλόνι.

Είναι ο πιτσιρικάς που πριν από δέκα χρόνια έβγαζε φωτογραφίες με τον Μέσι τον οποίο και είχε είδωλο. Σήμερα αυτός ο πιτσιρικάς είναι βασικός στην Αργεντινή, θα παίξει σε τελικό Μουντιάλ την Κυριακή, είναι μέλος της Μάντσεστερ Σίτι.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cp12avarkj3l)

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cp10wynusso9)


Το σημαντικότερο; Είναι ο τελικός αποδέκτης των ασίστ του Μέσι και με δεξιοτεχνικό τρόπο στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και την Αργεντινή στα ουράνια.

Γιορτή στην πόλη

Ο ήρωας μας γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια μικρή πόλη κοντά στην Κόρδοβα. Το Calchin. Έχει δεν έχει 2.500 κατοίκους οι οποίοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία αλλά και με την παραγωγή δημητριακών.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cp0xzizhsxkp)


Εκεί γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2000 ο Χουλιάν. Ο πατέρας του, ο Γκουστάβο, οδηγός φορτηγού σε μια μικρή εταιρεία παραγωγής δημητριακών και η μητέρα του, η Μαρία, νηπιαγωγός στην πόλη.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cp0z7kbs1ich)


Από μικρός ο Χουλιάν ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής. Όταν τον ρωτούσαν «τι θες να γίνεις αγόρι μου όταν μεγαλώσεις;», εκείνος απαντούσε: «επαγγελματίας ποδοσφαιριστής».

Μεγάλωσε μαζί με τα αδέλφια του. Τον Ράφα και τον Άγκου που έπαιξαν και οι δύο μπάλα και ο πρώτος έχει σπουδάσει και λογιστής.

Στο γήπεδο που δεν βλέπεις ουρανό

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία 4 ετών. Γρήγορα πήγε στην τοπική ομάδα, φυσικά στην ακαδημία της, και άρχισε να δείχνει τις αρετές της.

Πολλοί σύλλογοι άρχισαν να ψάχνουν για τον μικρό από την Κόρδοβα και ένας σκάουτερ της Ρεάλ Μαδρίτης τον είδε σε ένα δοκιμαστικό στην Αργεντινή και τον πήρε στη Μαδρίτη.

Ήταν μόλις 11 ετών. Έπαιξε με την ακαδημία της Ρεάλ σε κάποια φιλικά παιχνίδια, έβγαλε ασίστ στον τελικό ενός φημισμένου τουρνουά (Πελαράντα) απέναντι στην Μπέτις και στη Ρεάλ ήθελαν να τον κρατήσουν.

24764577
24979663
25657217


Ο νόμος όμως δεν επέτρεπε μεταγραφές και συμβόλαιο σε μη Ισπανούς κάτω των 13 ετών. Εκείνη την εποχή στη Ρεάλ έπαιξαν ο Ντι Μαρία και ο Ιγκουαϊν τους οποίους και συνάντησε. Που να ήξερε ότι τον Μάιο του 2021 θα έκανε ντεμπούτο στην Εθνική ομάδα της χώρας του κόντρα στη Χιλή και θα έπαιρνε τη θέση του Ντι Μαρία.

Πάντως στη Ρεάλ ο μικρός δεν έμεινε.



Θα έπρεπε οι γονείς του να αφήσουν τα πάντα, να μετακομίσουν στη Μαδρίτη, να παίζει δύο χρόνια σε φιλικά ως δοκιμαζόμενος και... βλέπουμε. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην πρωτεύουσα τον πήγαν να δει και το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".

Όταν επέστρεψε στην Αργεντινή μετά από ένα μήνα στην Ισπανία είπε στα αδέλφια του για το θρυλικό γήπεδο της Ρεάλ: «Δεν μπορούσες να δεις τον ουρανό».

Από τη Μπόκα στη Ρίβερ

Με την επιστροφή του στην Αργεντινή, ο ατζέντης του Λιονέλ Μέσι, του ζήτησε να πάει σε μια ακαδημία της Μπαρτσελόνα στο Μπουένος Άϊρες αλλά οι γονείς του δεν τον άφησαν να φύγει μόνος για την πρωτεύουσα.

qcwtoli


Δοκίμασε στην Αρχεντίνος Τζούνιορς, την ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα, φόρεσε σε φιλικά παιχνίδια την φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς αλλά κατέληξε στην Ρίβερ Πλέιτ.

«Μίλησε» η καρδιά. Από μικρός ήταν φαν της Ρίβερ. Στα 15 έφτασε στην ομάδα και είχε δωρεάν διαμονή, διατροφή, μαθήματα αγγλικών. Από εκεί ξεκίνησαν όλα.

Julian Alvarez 2021/22 - Magic Skills, Goals & Assists | HD


Ο μικρός έγινε με τα χρόνια το αστέρι της Ρίβερ Πλέιτ. Μαζί της κέρδισε το Κόπα Λιμπερταδόρες το 2018. Αργότερα με τη φανέλα της σε ένα παιχνίδι για το Λιμπερταδόρες πέτυχε έξι γκολ!

Θα σκοράρει απέναντι σε όλες τις μεγάλες ομάδες της Αργεντινής. Ο προπονητής που θα τον καθοδηγήσει είναι ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο. Από το 2018 τον είχε στις "ρεζέρβες" αλλά γρήγορα μπήκε στο παιχνίδι.

Παίζοντας στο Μπερναμπέου

Το 2018 η Ρίβερ και η Μπόκα θα παίξουν στoυς τελικούς του Κόπα Λιμπερταδόρες. Το πρώτο παιχνίδι έληξε 2-2 αλλά ο ήρωάς μας δεν ήταν στην αποστολή.

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από επεισόδια και επίθεση στον προπονητή της Μπόκα. Ο επαναληπτικός αναβλήθηκε αλλά τελικά έγινε στη Μαδρίτη και στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".

Julian Alvarez Insane 6 Goal Performance vs Alianza


Η Ρίβερ θα κερδίσει με 3-1 την μισητή Μπόκα και ο Άλβαρες θα παίξει για 23' στο γήπεδο όπου δεν έβλεπε ουρανό! Μετά από το 1-1 στα 90' το παιχνίδι πήγε στην παράταση και εκεί έπαιξε ο μικρός.

Τα Χριστούγεννα επέστρεψε στην πόλη του και οι συμπολίτες του είχαν μαζευτεί στο παλιό γήπεδο για να τον αποθεώσουν. «Όλη η πόλη ήταν εκεί - ήταν οι άνθρωποι που πάντα με στήριζαν» θα πει αργότερα σε μια συνέντευξή του ο Χουλιάν.

Έπαιξε 122 ματς στην Ρίβερ Πλέιτ και είχε 51 γκολ και 34 ασίστ.

Η «αράχνη» στην ομάδα του Πεπ

Τον Ιανουάριο του 2022 και ενώ είχαν ακουστεί ιστορίες για μεταγραφή του στη Ρεάλ και στη Μπαρτσελόνα εκείνος υπογράφει στη Μάντσεστερ Σίτι. Η συμφωνία έκλεισε στα 18,5 εκατ. ευρώ, ο παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο 5,5 ετών αλλά θα συνεχίσει έως το τέλος της σεζόν 2021-22 ως δανεικός στην Ρίβερ Πλέιτ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cnea3dsmb8mp)


Ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα τον έχει στη διάθεση του από το καλοκαίρι του 2022. Τότε που στη Σίτι έφτασε και ο Έρλινγκ Χάαλαντ ο οποίος επισκίασε τον Χουλιάν Άλβαρες. Ο Νορβηγός σκοράρει κατά βούληση και είναι φυσικά αναντικατάστατος. Ο Αργεντινός προλαβαίνει έως το Μουντιάλ να παίξει σε 20 ματς στους "Πολίτες" και να βρει δίχτυα 7.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-clt6buyrd2xd)


Πέτυχε 2 γκολ στο Champions League κόντρα στην Σεβίλλη και στην Κοπεγχάγη ενώ σκόραρε και στη νίκη (3-1) επί της Λίβερπουλ στον τελικό του Community Shield.

Στους πρωταθλητές Αγγλίας φοράει το Νο19. Στην Ρίβερ είχε τη φανέλα με το Νο9 ενώ στην εθνική ομάδα της χώρας του τον έχουμε δει με το Νο20, το Νο27, το Νο15, το Νο9 και το Νο8.

25505229


H Σίτι τον καλοσώρισε στην ομάδα ως ... αράχνη χρησιμοποιώντας ένα emoji αράχνης στα social media. Από μικρός ο Χουλιάν έχει το ψευδώνυμο "αράχνη" (La Arana).

Ο αδελφός του Άγκου είχε πει σχετικά με το παρατσούκλι του: «Από πέντε ετών όλοι τον φώναζαν ήδη Spider. Είναι πολύ όμορφο το πώς τον λένε ακόμα αράχνη τώρα ως επαγγελματίας παίκτης».

JULIAN ALVAREZ: Argentine Premier League XI


«Κάποιοι φίλοι το πρότειναν επειδή το παρατσούκλι μου είναι Spider και το έκανα» θα πει ο ίδιος όταν ακόμη έπαιζε στην Ρίβερ. Το παρατσούκλι το πήρε γιατί έκανε την κίνηση του Spiderman με τον αντίχειρα και γιατί ήταν παντού μέσα στο γήπεδο... Άπλωνε τον ιστό του.

Το Μουντιάλ της δόξας

Ο Άλβαρες έπαιξε σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες και διέπρεψε. Το 2021 ο Λιονέλ Σκαλόνι θα τον πάρει στην αποστολή της εθνικής ανδρών για το Κόπα Αμέρικα.

Θα παίξει σε ένα παιχνίδι και θα είναι μέλος της ομάδας που θα κερδίσει το τρόπαιο! Είναι το πρώτοι του Κόπα Αμέρικα και το πρώτο και για τον Λιονέλ Μέσι.



Από εκεί το 2022 κέρδισε με το σπαθί του μια θέση στην ομάδα που θα εκπροσωπούσε τη χώρα στο Μουντιάλ του Κατάρ. Ήδη έχει πετύχει 4 γκολ και έχει και μια ασίστ.

Σκόραρε με την Πολωνία στον όμιλο, με την Αυστραλία στους "16" και δύο φορές με την Κροατία στον ημιτελικό όπου είχε και ασίστ. Στο παιχνίδι με την Κροατία έγινε ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης μετά από τον Πελέ (1958) που πετυχαίνει δύο γκολ σε ημιτελικό Μουντιάλ.

Ο Βραζιλιάνος είχε πετύχει 3 το 1958 στον ημιτελικό με τη Γαλλία.

To κορίτσι του Χούλιαν

Ο Άλβαρες έχει σχέση με την Μαρία Εμίλια Φερέρο.

Η Μαρία έχει μετακομίσει μαζί του από το καλοκαίρι στο Μάντσεστερ και αυτή την εποχή είναι στη Ντόχα εκεί όπου ο καλός της διαπρέπει με τη φανέλα της Αργεντινής.

maria_1


Η κοπέλα του Άλβαρες παίζει χόκεϊ και γεννήθηκε στην ίδια πόλη με τον επιθετικό της Σίτι. «Θα σε ακολουθήσω όπου μου ζητήσεις», έγραψε πρόσφατα στα social media σε μια ανάρτηση αγάπης για τον Τζουλιάν.

Είναι μαζί της από το 2017.

Ειδήσεις σήμερα:

Ελεύθερος ο 40χρονος που κατηγορήθηκε πως ποδοπάτησε μέχρι θανάτου ένα γατάκι στη Θεσσαλονίκη

Ένταλμα σύλληψης για τον «Μιχάλη» για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό

«Aρπαξαν την περιουσία της μητέρας μου με πλαστή διαθήκη» - Καταγγελία για την Κιβωτό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ