Μουντιάλ 2022: «Ήταν πέναλτι κύριε Πάνο;» - Η φάση της Βραζιλίας που δίχασε

Μουντιάλ 2022: «Ήταν πέναλτι κύριε Πάνο;» - Η φάση της Βραζιλίας που δίχασε

Αποχαίρετησε το τουρνουά η Σελεσάο, ωστόσο μια φάση στον αγώνα της με τους Κροάτες έχει... διχάσει

profile_player-960x540
Από τις απαρχές του, μια ερώτηση... ταλανίζει το ποδόσφαιρο. «Ήταν πέναλτι;». Μια ελληνική κωμική ταινία του 1998, σε παραγωγή, σκηνοθεσία και σενάριο Σταύρου Τσιώλη και πρωταγωνιστές Γιάννη Ζουγανέλη, Σάκη Μπουλά και Αργύρη Μπακιρτζή το έθεσε εξαιρετικά πριν αρκετά χρόνια σε μια εμβληματική σκηνή.

«Ήτανε πέναλτι κύριε Πάνο μου;» λέει μια γυναίκα από το... πουθενά στον Γιάννη Ζουγανέλη με τον ίδιο να απαντά «Ο ορισμός του πέναλτι κυρία μου!». 

Αυτή η συζήτηση ξέσπασε και χθες κατά τη διάρκεια του αγώνα της Βραζιλίας με την Κροατία για τα προημιτελικά του Μουντιάλ 2022. Στο 49ο λεπτό, μετά από μια βαθιά μπαλιά από την βραζιλιάνικη άμυνα προς εκείνη της Κροατίας, στο κατέβασμά της μέσα στην περιοχή η μπάλα βρίσκει ξεκάθαρα στο χέρι του Γιόσιπ Γιουράνοβιτς -εκ των κορυφαίων χθες Κροατών- ωστόσο η φάση συνεχίζεται με τον Βινίσιους και τον Νεϊμάρ να συνεργάζονται και δύο διαδοχικά σουτ να τελειώνουν τη φάση. 
 

Κλείσιμο
Αμέσως υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους παίκτες της Σελεσάο για πέναλτι, ο Μάικλ Όλιβερ συμβουλέυτηκε τους συναδέλφους του στο VAR και μετά από λίγο έδειξε πως δεν υπάρχει πέναλτι, υποδεικνύοντας μάλιστα και οφσάιντ. Πάντως οι σκηνοθέτες της παραγωγής δεν μας έδειξαν ποτέ κάποιο ριπλέι που να φάνηκε το οφσάιντ ή να γίνει ξεκάθαρο τι έδειξε ο διαιτητής. Από την άλλη η επαφή στο χέρι του Γιουράνοβιτς φαίνεται ξεκάθαρα. Αυτό που πιθανότατα «απάλλαξε» τον Κροάτη δεξιό μπακ ήταν πως δεν απέκτησε πλεονέκτημα από τη φάση.

Δείτε και... κρίνετε:
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-coxf1rslo6mx)


Ειδήσεις σήμερα:

Εύα Καϊλή: Όταν αποθέωνε το Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο - Δείτε βίντεο

Η γρίπη θα ξεκινήσει μετά τις 25 Δεκεμβρίου, πρέπει να εμβολιαστούμε, λέει η Παγώνη

Διπλή αυτοκτονία στην Καλαμάτα: Παίρνουν καταθέσεις από συγγενείς και φίλους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ