Μουντιάλ 2022: Η Γαλλία ζητά από τη FIFA την... ισοπαλία με την Τυνησία, λόγω κακής εφαρμογής του VAR!

Μουντιάλ 2022: Η Γαλλία ζητά από τη FIFA την... ισοπαλία με την Τυνησία, λόγω κακής εφαρμογής του VAR!

Οι Γάλλοι μετά την ήττα από την Τυνησία μπορεί να μην έχασαν τίποτα το ουσιαστικό, πέραν του αήττητου τους, ωστόσο θεωρούν ότι έγινε κακή χρήση του VAR και το ματς πρέπει να... κηρυχθεί ισόπαλο!

26529630
Η Τυνησία πέτυχε μία ακόμη μεγάλη έκπληξη στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, ωστόσο η νίκη της επί της Γαλλίας δεν ήταν αρκετή για να της δώσει το εισιτήριο για τους 16...

Η ήττα αυτή δεν κόστισε κάτι και στη Γαλλία, που ήταν ούτως ή άλλως πρώτη, όμως πλήγωσε τον εγωισμό τους και ειδικά ο τρόπος με τον οποίο σημειώθηκε καθώς στο 90'+8 ακυρώθηκε το γκολ της ισοφάρισης του Γκριεζμάν με τη βοήθεια του VAR.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-copse73rqze1)


Μόνο που οι Γάλλοι ισχυρίζονται ότι έγινε κακή χρήση του και ως εκ τούτου το αποτέλεσμα πρέπει να αλλάξει και να διαμορφωθεί σε... 1-1, καταθέτοντας επίσημο αίτημα στη FIFA.

Το αίτημα της γαλλικής πλευράς, δεν εδράζεται στο ορθό ή λάθος της απόφασης, αλλά στο γεγονός ότι η παρέμβαση του VAR έγινε με καθυστέρηση.

Οι Τυνήσιοι έκαναν τη σέντρα, ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη και στη συνέχεια κλήθηκε να δει το βίντεο, για να αποφανθεί τελικά ότι το γκολ του Γκριεζμάν δεν έπρεπε να μετρήσει.

Σύμφωνα με τους «τρικολόρ», η ενέργεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με το πρωτόκολλο χρήσης του VAR που έχει θεσπίσει η FIFA.

Σημειώνεται ότι, ακόμη και σε περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημα της Γαλλίας, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στην σειρά κατάταξης του 4ου ομίλου: η Γαλλία είναι έτσι κι αλλιώς πρώτη, με καλύτερη διαφορά τερμάτων από την Αυστραλία που προκρίθηκε ως δεύτερη. Η Τυνησία, παρά τη νίκη της, έμεινε τρίτη και αποκλείστηκε, όπως και η ουραγός Δανία.

Ειδήσεις σήμερα:

Κιβωτός του Κόσμου: «Ξηλώθηκε» ο στενός κύκλος του πατέρα Αντώνιου - Τι ψάχνουν στους λογαριασμούς


Βοστόνη: Αποδοκίμασαν τον Γουίλιαμ για τα ρατσιστικά σχόλια της νονάς του - Δείτε βίντεο

Βίντεο: Διαγωνιζόμενη έπαθε ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια των καλλιστείων στο Μεξικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ