Μουντιάλ: Οταν ο Χόκινγκ έδειχνε στους Άγγλους διεθνείς πώς να πάρουν την κούπα

Μουντιάλ: Οταν ο Χόκινγκ έδειχνε στους Άγγλους διεθνείς πώς να πάρουν την κούπα

Στο προηγούμενο Μουντιάλ, οι Άγγλοι, που έχουν να κατακτήσουν Παγκόσμιο Κύπελλο από το 1966, είχαν επιστρατεύσει μέχρι και τον Στίβεν Χόκινγκ! Ιδού η φόρμουλα του καθηγητή

014_80313255
Συγκεκριμένα, το 2014, το γραφείο στοιχημάτων Paddy Power πήγε στον διάσημο καθηγήτη, ο οποίος πέθανε τον Μάρτιο του 2018, για να βρει την φόρμουλα της απόλυτης επιτυχίας και αυτός δεν τους είχε απογοητεύσει.

Ανέπτυξε, λοιπόν, ένα μαθηματικό μοντέλο που διασφαλίζει την κατάκτηση του Μουντιάλ προσφέροντας ως μπόνους τη φόρμουλα για το «τέλειο πέναλτι».



Αναλύοντας τα δεδομένα όλων των διοργανώσεων από το 1966 ο Χόκινγκ έφτασε στο τελικό αποτέλεσμα, αν και είχε δηλώσει ότι την προσπάθεια της Αγγλίας μπορεί να σαμποτάρουν παράγοντες όπως η θερμοκρασία, το υψόμετρο και η απόσταση από την πατρίδα.

Επίσης επικαλούμενος την στατιστική ο διάσημος καθηγητής είχε πει ότι η κόκκινη εμφάνιση είναι πιο επιτυχημένη και είχε τότε προτείνει να ακολουθηθεί το σύστημα 4-3-3.

Κλείσιμο
«Γερμανοί ψυχολόγοι διαπίστωσαν ότι οι κόκκινες φανέλες κάνουν τις ομάδες να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Παρομοίως λειτουργεί και το 4-3-3» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Κατά τον Χόκινγκ η Αγγλία σε ένα παιχνίδι με αυξημένη θερμοκρασία κατά 5 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από το συνηθισμένο έχει 59% περισσότερες πιθανότητες να γνωρίσει την ήττα.

Επίσης πίστευε ότι η Αγγλία έχει διπλάσιες πιθανότητες να κερδίσει όταν παίζει σε υψόμετρο μικρότερο των 500 μέτρων από την επιφάνει της θάλασσας και οι πιθανότητες βελτιώνονται κατά 30% αν η σέντρα είναι προγραμματισμένη για τις 3 μετά το μεσημέρι.
 
Αυτή είναι η φόρμουλα για το τέλειο πέναλτι

Το δεύτερο πεδίο ανάλυσης του Χόκινγκ αφορούσε τη φόρμουλα για το τέλειο πέναλτι. Σύμφωνα με τον διάσημο βρετανό καθηγητή το «κλειδί» στην επιτυχία βρίσκεται στο να πάρει κανείς μεγαλύτερη φόρα από τα τρία βήματα και στο να δώσει στη μπάλα λίγο ύψος προσθέτοντας όμως ότι η ταχύτητα δεν είναι τίποτα χωρίς την κατάλληλη στόχευση.



«Μακάρι να μπορούσα να ψιθυρίσω αυτές τις οδηγίες στο αυτί του Κρις Γουόντλ το 1990. Χρησιμοποίησε το πλασέ παρά το κουντεπιέ και έχεις 10% περισσότερες πιθανότητες να σκοράρεις» εξομολογήθηκε ο Στίβεν Χόκινγκ αναφερόμενος στη διαδικασία των πέναλτι στον ημιτελικό Αγγλία-Δυτική Γερμανία στο Μουντιάλ της Ιταλίας.

Και η ανάλυση κατέληγε: Δεν υπάρχει καμία ένδειξη αν είναι πλεονέκτημα να είσαι δεξιοπόδαρος από ό,τι αριστεροπόδαρος αλλά οι φαλακροί  και οι ξανθοί ποδοσφαιριστές έχουν περισσότερες πιθανότητες να σκοράρουν, μολονότι δεν υπάρχει ακριβής επιστημονική εξήγηση γι' αυτό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε επίσης