Μουντιάλ 2018 - Βραζιλία-Μεξικό 2-0: Με την σφραγίδα του Νεϊμάρ πέρασε στους «8»

Μουντιάλ 2018 - Βραζιλία-Μεξικό 2-0: Με την σφραγίδα του Νεϊμάρ πέρασε στους «8»

Κυνική και ουσιαστική η Βραζιλία «καθάρισε» το Μεξικό με πρωταγωνιστή τον Νεϊμάρ ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 51' και δημιούργησε το 2-0 στο 89' για το Φιρμίνιο - Εξαιρετικό το Μεξικό στο πρώτο ημίχρονο, έμεινε με τις εντυπώσεις κι αποχαιρέτισε το Μουντιάλ 2018

mundial_main01
Βραζιλία με στιλ αλλά και… ουσία! Η «σελεσάο» με μία αρκετά ώριμη και πειστική εμφάνιση, δεν την πάτησε όπως τα άλλα φαβορί της διοργάνωσης, επικράτησε απόλυτα δίκαια του Μεξικού με 2-0 και έκλεισε θέση στην οκτάδα, όπου και θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού του Βελγίου με την Ιαπωνία.

Πολυτιμότερος της ομάδας του Τίτε ο Νεϊμάρ, ο οποίος άνοιξε το δρόμο για την πρόκριση με κοντινή προβολή στο 49’ και δημιούργησε το 2-0 για το Φιρμίνο στο 89’.

Καθολική η υπεροχή των Βραζιλιάνων επί των Μεξικανών κυρίως μετά το 35’, με την οποία έδειξαν πως δικαιολογημένα μπορούν να κάνουν… όνειρα τίτλου.

Χωρίς τον Κασεμίρο, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες θα παραταχθεί στα προημιτελικά η σελεσάο.




Κλείσιμο
Πως έπαιξαν
O Άλισον υπερασπιζόταν την βραζιλιάνικη εστία, έχοντας μπροστά του τους Φάγκνερ, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα και Φελίπε Λουίς. Καζεμίρο και Παουλίνιο συνέθεταν το δίδυμο των αμυντικών μέσων με τον Γουίλιαν να είναι στο δεξί άκρο και τον Νεϊμάρ στο αριστερό. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Γκαμπριέλ Ζεσούς, ο οποίος είχε στην πλάτη του τον Κοουτίνιο.

Από την άλλη πλευρά βασικός πορτιέρε για το Μεξικό ήταν ο Οτσόα. Άλβαρες, Αγιάλα, Σαλσέδο και Γκαγιάρδο συνέθεταν την τετράδα της άμυνας. Μπροστά από τα στόπερ και σε ρόλο… σκούπας ήταν ο Ράφα Μάρκες με τον Γουαδράδο στα αριστερά του και τον Ερέρα στα δεξιά του. Ο Λοσάνο βρισκόταν στο δεξί φτερό με τον Κάρλος Βέλα στο αριστερό και τον Τσιτσαρίτο να αποτελεί αιχμή του δόρατος.



Το ματς
Ορεξάτες ξεκίνησαν τα αναμέτρηση και οι δύο ομάδες με το ρυθμό του ματς να βρίσκεται από νωρίς σε ψηλά επίπεδα.

Το Μεξικό ήταν εκείνο που απείλησε πρώτο με τον Λοσάνο μόλις στο 2’ να βρίσκεται σε θέση βολής και τον Μιράντα να απομακρύνει αποσοβώντας τον κίνδυνο. Η Βραζιλία ισοφάρισε τις… ευκαιρίες στο 5’ με τον Νεϊμάρ να δοκιμάζει από μακριά το πλασέ και τον Οτσόα να απομακρύνει παρότι αρχικά έδειξε να μπερδεύεται.

Οι δύο αντίπαλοι δεν έδειχναν την παραμικρή σκοπιμότητα, με το Μεξικό να είναι αυτό που έδειχνε να πατά καλύτερα στο ματς, αλλά την Βραζιλία να είναι εκείνη που έχει τις ευκαιρίες. Έτσι στο 25’ ο Νεϊμάρ έκανε… μυθική τρίπλα στον Άλβαρες, με το πλασέ του ωστόσο να σταματά πάνω στον Οτσόα. Μάλιστα, η σελεσάο είχε νέα ευκαιρία ένα λεπτό αργότερα με τον Ζεσούς να κάνει το σουτ στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής και τον Μάρκες να απομακρύνει.

Η σελεσάο έψαχνε το γκολ πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους και στο 33’ κατάφερε να απειλήσει και πάλι με τον Ζεσούς κάνει τη σέντρα σουτ, τον Οτσόα να μην διώχνει σωστά και τη μπάλα να περνά από πολλά σώματα, πριν απομακρυνθεί από την περιοχή των μεξικάνων. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η εικόνα του ματς άλλαξε με τους βραζιλιάνους να έχουν την κατοχή και να κλείνουν το Μεξικό στα καρέ του κυνηγώντας το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα πριν την ανάπαυλα. Τελικά αυτό δεν έγινε με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα (0-0).

Από το σημείο που τελείωσε το πρώτο μέρος, ξεκίνησε και το δεύτερο. Η Βραζιλία έδειχνε μεγαλύτερη φρεσκάδα και έμοιαζε να βρίσκεται πιο κοντά στο γκολ. Κι αν η προσπάθεια του Κοουτίνιο στο 48’ αποτέλεσε την… προειδοποίηση, δεν συνέβη το ίδιο με αυτή του Νεϊμάρ στο 51’. Σε εκείνο το σημείο ο σουπερ σταρ της σελεσάο πάτησε στον Γουίλιαν, ο οποίος από αριστερά έκανε το παράλληλο γύρισμα με τον παίκτη της Παρί να σπρώχνει με προβολή τη μπάλα στην κενή εστία, να κάνει το 1-0 και να βάζει τις βάσεις για την πρόκριση της Βραζιλίας στην οκτάδα.

Η… δουλειά είχε γίνει, ωστόσο οι βραζιλιάνοι δεν έδειχναν διατεθειμένοι να κατεβάσουν ταχύτητα και συνέχισαν να απειλούν αρχικά με τον Παουλίνιο στο 59’ και εν συνεχεία με τον Γουίλιαν στο 64’. Και στις δύο περιπτώσεις ωστόσο ο Οτσόα είχε απάντηση κρατώντας το Μεξικό ζωντανό στο ματς. Μετά το 75’ ωστόσο η σελεσάο οπισθοχώρησε στο γήπεδο, δίνοντας μέτρα στους παίκτες του Οσόριο που δεν είχαν άλλη επιλογή από το να βγουν στην επίθεση και να κυνηγήσουν το τέρμα της ισοφάρισης. Η κούραση είχε αρχίσει πλέον να κάνει την εμφάνισή της για τα καλά, κάτι που φαινόταν ξεκάθαρα στις επιλογές των παικτών των δύο αντιπάλων.



Η Βραζιλία είχε ορθώσει… τείχος μπροστά από την εστία του Άλισον, με το Μεξικό να μην μπορεί να απειλήσει, παρά το γεγονός πως είχε βγει μαζικά μπροστά μήπως και στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Σε μία από τις τελευταίες στιγμές του ματς λοιπόν, στο 89’ ο Νεϊμάρ βγήκε στην κόντρα προσπάθησε να τελειώσει τη φάση με το μυτάκι, με τον Οτσόα να βρίσκει τρόπο να αποκρούσει τη μπάλα και τον Φιρμίνο από κοντά να στέλνει τη μπάλα για δεύτερη φορά τη μπάλα στα μεξικάνικα δίχτυα, σφραγίζοντας την πρόκριση της «σελεσάο».

Αναλυτικά οι συνθέσεις:
Βραζιλία (4-4-1-1): Άλισον, Φάγκνερ, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Φιλίπε Λουίζ, Γουίλιαν (90’ Μαρκίνιος), Παουλίνιο (80’ Φερναντίνιο), Κασεμίρο, Νεϊμάρ, Φελίπε Κοουτίνιο (86’ Φιρμίνο), Γκάμπριελ Ζεσούς.
Μεξικό (4-3-3): Οτσόα, Άλβαρες (55’ Τζόναθαν Ντος Σάντος), Αγιάλα, Σαλσέδο, Γκαγιάρδο, Έρέρα, Μάρκες (46’ Λαγιούν), Γκουαρδάδο, Κάρλος Βέλα, Λοσάνο, Ερνάντες (60’ Χιμένες).
Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι



Πηγή:www,sport-fm.gr


Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το www.protothema.gr

90'+7': Τέλος του αγώνα με την Βραζιλία να επικρατεί με 2-0.

Κάπου εδώ τελειώνει η πορεία των Μεξικανών στο Μουντιάλ...


88' ΓΚΟΟΟΟΟΛ: Ο Νεϊμάρ βγαίνει στην κόντρα, πλασάρει ο Οτσόα διώχνει με τα πόδια αλλά ο Φιρμίνιο από κοντά πετυχαίνει το 2-0!

85': Το Μεξικό προσπαθεί να πιέσει

80': Η Βραζιλία διαχειρίζεται με σχετική άνεση τιο προβάδισμα στο σκορ

75': Ο Βέλα από τα αριστερά, μπαίνει στην περιοχή και κάνει κακή σέντρα...

72': Ο Λαγιούν πατάει τον Νεϊμάρ που πέφτει σφαδάζοντας στο έδαφος, αλλά ο διαιτητής Ρόκι δεν δείχνει κάτι

70': Σουτ του Γκαγιάρδο προβολή από τον Τιάγκο Σίλβα

68': Ο Νεϊμάρ σουτάρει η μπάλα κοντράρει στον Σαλτσέδο και περνά δίπλα από το δοκάρι του Μεξικό!

63': Ο Γουίλιαν σε μια ακόμη εξαιρετική προσπάθεια και δυνατό σουτ ο Οτσόα εντυπωσιακά σε κόρνερ.

61': Σουτ του Βέλα διώχνει ο Άλισον

59': Νέα μεγάλη επέμβαση του Οτσόα στο σουτ του Παουλίνιο!

53': Το Μεξικό προσπαθεί να απαντήσει αμέσως με τον Ερέρα να μπαίνει στην περιοχή από πλάγια θέση αλλά να μην βρίσκει συμπαίκτη του ενώ ο Βέλα τελικά κέρδισε το κόρνερ.

Τακουνάκι από Νεϊμάρ, τρομερή προσπάθεια από την Γούλιαν και σέντρα πάρε-βαλε για το γκολ


51' ΓΚΟΟΟΟΛ: Ο Γουίλιαν έκανε την ατομική προσπάθεια και την σέντρα σουτ με τον Νεϊμάρ να σκοράρει στην κενή εστία!

50': Στην κόντρα το Μεξικό ο Γκαγιάρδο σουτάρει άστοχα

48': Ο Κουτίνιο στην περιοχή σουτάρει με δύναμη κι ο Οτσόα για μια ακόμη φορά απομακρύνει.

46': Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο

Ημίχρονο στη Σαμάρα

42': Κόρνερ για την Βραζιλία διώχνει ο Μάρκεζ, στην κόντρα το Μεξικό, σκληρό φάουλ του Λουίς στον Βέλα και κίτρινη κάρτα...

40': Πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Τσιτσαρίτο

39': Εκτελεί το φάουλ ο Νεϊμάρ και η μπάλα καταλήγει άουτ.

38': Σκληρό φάουλ του Άλβαρεζ στον Νεϊμάρ και κίτρινη κάρτα...

19737843
19737838


33': Ο Ζεσούς στην περιοχή σουτάρει με δύναμη διώχνει ο Οτσόα κι απομακρύνουν οι αμυντικοί

30': Έχει ισορροπήσει η Βραζιλία το παιχνίδι

26': Φάση διαρκείας στην εστία του Μεξικό με τον Κουτίνιο να σουτάρει άστοχα!

25': Τρομερή κλειστή ντρίμπλα από τον Νεϊμάρ που αδειάζει δύο αμυντικούς και βγαίνει τετ α τετ με τον Οτσόα να διώχνει με το απλωμένο χέρι του

19737964
19737967


20': Ο Ερέρα στη γραμμή της μεγάλης περιοχής, κάνει την πρώτη προσποίηση και σουτάρει με τον Παουλίνιο να διώχνει με το σώμα

17': Κόρνερ για την Βραζιλία που μετά από ώρα βγήκε στην επίθεση...  Διώχνει η άμυνα και το Μεξικό βγαίνει με τρεις μπαλιές στην κόντρα με τον Φιλίπε Λουίς να διώχνει

15': Νέα κόντρα από το Μεξικό, το γύρισμα του Λοσάνο είναι πολύ δυνατό κι ο Τσιτσαρίτο δεν μπορεί να απειλήσει

13': Νέο κόρνερ για το Μεξικό που έχει ξεκινήσει καλύτερα...

11': Εξαιρετική αντεπίθεση για το Μεξικό, όμως ο Τσιτσαρίτο μπερδεύεται στην τελευταία του προσποίηση και χάνεται η ευκαιρία.

19737977
19737755


9': Κόρνερ για το Μεξικό, από την κεφαλιά του Μάρκεζ ο Τσιτσαρίτο βγαίνει απέναντι από τον Άλισον, αλλά είναι σε θέση οφσάιντ

5': Λάθος από τους Μεξικανούς, ο Νεϊμάρ με τη μπάλα έξω από την περιοχή σούταρε κι ο Οτσόα έδιωξε με γροθιές. 

2': Ευκαιρία για το Μεξικό! Από την σέντρα του Γκουαδράδο, ο Άλισον δεν έδιωξε σωστά, η μπάλα έφτασε στον Λοσάνο ο οποίος σούταρε αλλά ο Μιράντο με το σώμα έδιωξε σε κόρνερ!

1': Σέντρα στον αγώνα

Οι συνθέσεις
Βραζιλία (Τιτέ): Αλισον, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Φιλίπε Λουίς, Φάγκνερ, Καζεμίρο, παουλίνιο, Κουτίνιο, Κουτίνιο, Νεϊμάρ, Γκαμπριέλ Ζέσους.
Μεξικό (Χουάν Κάρλος Οσόριο): Οτσόα, Αλβαρες, Αγιάλα, Σαλσέδο, Μάρκες, Ερέρα, Γκουαρδάδο, Λοσάζο, Βέλα, Ερνάντες.


19736464
19737541
Samara
19737159
19736497
19737555
19737538






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε επίσης