Αργεντινή-Κροατία 0-3: Το φάντασμα της Αργεντινής διασύρθηκε από την εκπληκτική Κροατία

Αργεντινή-Κροατία 0-3: Το φάντασμα της Αργεντινής διασύρθηκε από την εκπληκτική Κροατία

Η «αλμπισελέστε» παρουσιάστηκε χωρίς αρχή και τέλος με αποτέλεσμα να διασυρθεί από την τρομερή Κροατία που προκρίθηκε στους «16» - Τραγικό λάθος του Καμπαγέρο για το 0-1 στο 53', ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο Μόντριτς (82') και Ράκιτιτς (90+1') ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο - Σε ένα θαύμα ελπίζει πλέον η Αργεντινή για να προκριθεί

argedini_croatia_arthro4
Η Κροατία δεν είναι Ισλανδία για να αρκεστεί σε μια ισοπαλία με το φάντασμα της Αργεντινής κι από τη στιγμή που οι Λατινοαμερικάνοι άρχισαν τα δώρα κι έπαιζαν με το ίδιο νωθρό στιλ, όπως και κόντρα στους ψαράδες, το πλήρωσαν, με μια συντριβή που τους φέρνει μια ανάσα από έναν ντροπιαστικό αποκλεισμό!



Φλύαρη, χωρίς φαντασία και με τον Μέσι πάλι σκιά του εαυτού του η Αργεντινή προδόθηκε από την αστεία άμυνα της καθώς στο 53' ο Καμπαγέρο έκανε δώρο το γκολ στον Ρέμπιτς για να ακολουθήσουν τα γκολ των Μόντριτς (82') και Ράκιτιτς που διαμόρφωσαν το τελικό 0-3 που στέλνει την Κροατία στους 16 και όλη την Αργεντινή να προσεύχεται για ένα θαύμα!

Η Αργεντινή -που υπέστη τη 2η πιο βαριά ήττα σε φάση ομίλων Mundial μετά το 6-1 από την Τσεχοσλοβακία το 1958- χρειάζεται πλέον συνδυασμό αποτελεσμάτων για να προκριθεί στους «16» καθώς, αν η Ισλανδία νικήσει την Νιγηρία, θα χρειάζεται νίκη με πολλά γκολ σε βάρος των Αφρικανών και οι Ισλανδοί να μην πάρουν βαθμό από την Κροατία την τελευταία αγωνιστική.

Πιο δυνατά μπήκε η Κροατία στο ματς και στο 5' λίγο έλειψε να τιμωρήσει την άμυνα τριών της Αργεντινής όταν ο Πέρισιτς έφυγε από πλάγια αλλά το αριστερό του έβγαλε ο Καμπαγιέρο. Στο 10' οι Hrvatski θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει και πάλι το σκορ, όμως ο Βρσάλικο που έσπασε το οφσάιντ από δεξιά και είχε δύο να τον περιμένουν σε κενό τέρμα δεν μπόρεσε να βγάλει τη συρτή σέντρα με τη μία. Στο 13' ο Μέσα κοντραρίστηκε μέσα από την περιοχή και στο 21' η Αργεντινή βρήκε ευκαιρία από το πουθενά όταν η σέντρα του Ακούνια από αριστερά πήγε στο οριζόντιο και άουτ.

Κλείσιμο
Ο Μέσι ήρθε σε επαφή με την μπάλα μετρημένες φορές, οι Κροάτες έδειχναν ότι είναι πιο ποιοτικοί στο κέντρο, όμως στο 30' η Albiceleste έφτασε πολύ κοντά στο γκολ μετά το μπέρδεμα στην άμυνα των Βαλκάνιων, όμως με την εστία χωρίς keeper ο Εντσο Πέρες πλάσαρε άουτ με αμυντικό μπροστά του. Αν και το ματς δεν είχε ρυθμό, τρία λεπτά μετά η Κροατία θα μπορούσε να έχει σκοράρει όμως στην τρομερή σέντρα από δεξιά από τον Βρσάλικο ο Μάντζουκιτς έκανε το ψαράκι... άουτ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Αντε Ρέμπιτς έφυγε στην κόντρα αλλά προτίμησε την ντρίμπλα και να ψάξει ένα απίθανο curler το οποίο έφυγε... απίθανα έξω και το πρώτο μέρος έφυγε με 0-0.

Η επανάληψη θα εξελισσόταν σε έναν από τους χειρότερους εφιάλτες που έχει ζήσει ποτέ η Αργεντινή, η οποία είχε την πρώτη καλή στιγμή, όταν ο Κουν εμφανίστηκε στο 53' και σούταρε στα χέρια του Σούμπασιτς όμως στο ίδιο λεπτό ο Καμπαγιέρο έκανε μια από τις χειρότερες γκάφες όλων των εποχών, χαρίζοντας την μπάλα στον Ρέμπιτς, ο οποίος με βολέ έκανε το 1-0 για την Κροατία. Ο Σαμπάολι απάντησε με Παβόν αντί Σάλβιο, όμως η Αργεντινή δεν μπορούσε να πείσει κανέναν και ο Μέσι δεν μπορούσε να φανεί με τίποτα. Στο 64' ο σταρ της Μπαρτσελόνα και ο Μέσα δεν μπόρεσαν από κοντά και οι Κροάτες απείλησαν με τον Μάντζουκιτς που δεν βρήκε στόχο.

Το party για τους παίκτες του Ντάλιτς άρχισε στο 80' όταν ο μυθικός, Λούκα Μόντριτς, έπιασε εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής στέλνοντας την μπάλα στη γωνία του Καμπαγιέρο για το 2-0. Στο 86' το απευθείας φάουλ του Ράκιτιτς πήγε στη συμβολή των δοκαριών και το τελειωτική χτύπημα ήρθε στις καθυστερήσεις όταν ο Ράκιτιτς σκόραρε τελικά με πλασέ από κοντά ύστερα από φάση διαρκείας για το τελικό 3-0 για την Κροατία.

Αργεντινή (Χόρχε Σαμπάολι): Καμπαγιέρο, Ταλιάφικο, Οταμέντι, Μερκάδο, Σάλβιο (56' Παβόν), Μασεράνο, Πέρες (68' Πέρες), Μέσα, Ακούνια, Αγουέρο (54' Ιγουαΐν).

Κροατία (Ζλάτκο Νάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς (82' Κόβατσιτς), Ρέμπιτς (57' Κράμαριτς), Μάντζουκιτς (92' Τσόρλουκα).

Πηγή:
gazzetta.gr

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το www.protothema.gr

90'+1' ΓΚΟΟΟΟΛ: Από το κόρνερ η Κροατία έφυγε στην κόντρα, ο Καμπαγέρο έβγαλε το σουτ του Ράκιτιτς, αλλά ο Κόβαζιτς πήρε το ριμπάουντ, έδωσε την ασίστ στον Ράκιτιτς κι αυτός σε σε προπόνηση πέτυχε το 0-3!

90': Σωτήρια προβολή του Βίντα στο σουτ του Μέσα και κόρνερ για την Αργεντινή

86': Ο Ράκιτιτς εκτελεί το φάουλ και η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Καμπαγέρο!

84': Φάουλ του Οταμέντι, ο οποίος κλωτσά τη μπάλα στο πρόσωπο του Ράκιτιτς και απειλείται σύρραξη με τον διαιτητή να του δείχνει την κίτρινη

Η Κροατία έκλεβε συνέχεια μπάλες κι αφού σπατάλησε κάποιες καλές κόντρες, ο Μόντριτς «σκότωσε» την Αργεντινή!




80' ΓΚΟΟΟΛ: Από ένα ακόμη λάθος της άμυνας, ο Μόντριτς βρέθηκε με τη μπάλα έξω από την περιοχή, ζύγισε το πόδι του και με τρομερό σουτ πέτυχε το 0-2!

79': Μία ακόμη κακή σέντρα, αυτή τη φορά από τον Ντιμπάλα που επίσης δεν έχει βοηθήσει!

75': Ένταση καθώς ο Ράκιτιτς ήταν πεσμένος στο έδαφος και ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα

74': Σέντρα στο πουθενά από τον Ακούνια...

73': Νέα απίθανα λάθη στην άμυνα της Αργεντινής, φέρνουν τον Κράμαριτς σε θέση βολής όμως καθυστερεί και κόβει ο Οταμέντι

71': Ο Ντιμπάλα κερδίζει τη μπάλα κι επιχειρεί να πλασάρει τον Σούμπασιτς όμως η μπάλα περνά πάνω από το δοκάρι

69': Ένα ακόμη κλέψιμο από τον Μόντριτς βγάζει την Κροατία στην κόντρα, αλλά κάνει κακό γύρισμα ο Κράμαριτς

Η Αργεντινή μπορεί να χάνει, αλλά στις κερκίδες οι οπαδοί της δίνουν πραγματικό σώου!

67': Κίτρινη στον Βρσάλκο για σκληρό φάουλ στον Ακούνια...

66': Έξυπνο πέρασμα του Βρσάλκο στον Μάντζουκιτς που πλασάρει με τη μία και στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων

64': Κάθετη στον Ιγουαΐν, που κάνει το γύρισμα όμως ο Σούμπασιτς έβγαλε το σουτ του Μέσα και στη συνέχεια ο Ράκιτιτς με σωτήρια προβολή έδιωξε σε κόρνερ το κοντινή προβολή του Μέσι. τεράστια ευκαιρία για την Αργεντινή!

62': Ο Μέσι αποφεύγει τρεις αντιπάλους, αλλά ο τέταρτος τον κόβει

56': Κόρνερ για την Κροατία, διώχνει ο Καμπαγέρο

Ο Καμπαγέρο προσπάθησε να περάσει τη μπάλα πάνω από τον Ρέμπιτς, αλλά του έκανε ιδανική πάσα για να τον κεραυνοβολήσει! Πλέον η Αργεντινή είναι με το ένα πόδι στον γκρεμό!



53' ΓΚΟΟΟΛ: Τραγικό λάθος του Καμπαγέρο, τον οποίο πίεσε ο Ρέμπιτς με τον πορτιέρο της Αργεντινής να του δίνει την ασίστ και ο Κροάτης να τον εκτελεί!!!

53': Επιτέλους μια κάθετη πάσα στον Αγουέρο αλλά ο Σούμπασιτς μπλόκαρε

51': Από την κακή πάσα του Μέσα στην περιοχή της Κροατίας, ο Μόντριτς έβγαλε τον Ρέμπιτς στην κόντρα, αλλά ο Μερκάδο έκανε το φάουλ και πήρε την κάρτα!

50': Ο Πέρισιτς βγήκε από τα δεξιά, όμως δεν έκανε καλή σέντρα

49': Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο μέχρι στιγμής

46΄: Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο

Κι η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Μάντζουκιτς αμέσως μετά


Η αντίδραση των παικτών της Αργεντινής στη χαμένη ευκαιρία του Πέρεζ


Τέλος του πρώτου ημιχρόνου

45'+2': Αντεπίθεση της Κροατίας με τον Μόντριτς να κάνει μαγική μπαλιά στον Ρέμπιτς, όμως ο τελευταίος άργησε και το πλασέ που επιχείρησε ήταν... αποκαρδιωτικό!

39': Νέο σκληρό φάουλ του Ρέμπιτς, αυτή τη φορά στον Σάλβιο και κίτρινη κάρτα!

35': Πολύ σκληρό φάουλ του Ρέμπιτς στον Μερκάδο. Υποφέρει ο παίκτης της Αργεντινής μετά το χτύπημα στα πλευρά...

33': Τι έχασε ο Μάντζουκιτς! Ο Σάλβιο ξέχασε τον φορ της Κροατίας ο οποίος από τα 2 μέτρα μπόρεσε με κεφαλιά να στείλει τη μπάλα άουτ!!! Τρομερή ευκαιρία και για τους Κροάτες!




29': Απίστευτα λάθη από την άμυνα της Κροατίας όμως ο Έντσο Πέρεζ κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ κι ενώ η εστία ήταν κενή!!! Τρομερή χαμένη ευκαιρία για την Αργεντινή!

26': Ωραία συνεργασία Αγουέρο, Ακούνια, ο πρώτος μπαίνει στην περιοχή αλλά καθυστερεί να πασάρει κι ο Στρίνιτς διώνχι σε κόρνερ. 


Όταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα συνάντησε τον Νταβόρ Σούκερ



25': Κι Κροάτες όμως γυρίζουν παρακινδυνευμένα τη μπάλα στον Σούμπασιτς που διώνχει την τελευταία στιγμή!

Μόλις η μπάλα πάει στα πόδια του Καμπαγέρο, αμέσως τρέχει πάνω του παίκτης της Κροατίας για να τον πιέσει...

Μετά από 20 λεπτά έχουν γίνει 10 φάουλ!

21': Σέντρα σουτ του Ακούνια η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Κροατίας!

19': Παίζει με τη φωτιά ο Καμπαγέρο, αλλά τελικά ο Ταλιαφίκο παίρνει φάουλ από τον Μάντζουκιτς που λίγο έλειψε να κλέψει τη μπάλα...



Μετά από ένα εκρηκτικό πεντάλεπτο ο ρυθμός έπεσε πάλι με την Αργεντινή να ψάχνει τρόπο να διασπάσει την κροατική άμυνα

16': Αργεντίνικο τάκλιν από τον Πέρεζ στον Ράκιτιτς και φάουλ στο χώρο της μεσαίας γραμμής!

13': Ο Μέσι στον Σάλβιο, αυτός γυρίζει στο πέναλτι κι ο Μέσα σουτάρει με τον Λόβρεν σωτήρια να παρεμβαίνει παραχωρώντας το κόρνερ!

11': Βαθιά μπαλιά προς τον Μέσι ο οποίος απλώνει το πόδι, αλλά δεν προλαβαίνει τη μπάλα

Αυτή η στιγμή θα μείνει αξέχαστη για μια ζωή στον πιτσιρικά που... λάμπει


Η Αργεντινή έχει την υπεροχή, όμως η Κροατία έχει ήδη δύο σημαντικές φάσεις!

10': Μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Αργεντινής με τον Βρσάλκο να κάνει κακό γύρισμα προς τον Ρέμπιτς που ήταν έτοιμος να σκοράρει και ο Ταλιαφίκο έδιωξε.

9': Σκληρό φάουλ του Ταλιαφίκο στον Μάντζουκιτς

Η αγκαλιά των αρχηγών Μέσι και Μόντριτς


6': Έβγαλε η άμυνα της Αργεντινής αλλά δεν είναι κανείς μπροστά για να το εκμεταλλευτεί!

5': Πρώτη φάση στο ματς και είναι για την Κροατία! Από το βολέ του Σούμπασιτς και την κεφαλιά του Μάντζουκιτς ο Πέρισιτς βρέθηκε μόνος του από τα αριστερά έκανε το σουτ κι ο Καμπαγέρο έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ!

3': Η Αργεντινή προσπαθεί να πιέσει ψηλά από την αρχή του αγώνα

1': Ξεκίνησε ο αγώνας


Οι συνθέσεις
Αργεντινή: Καμπαγέρο, Μερκάδο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Σάλβιο, Μασεράνο, Μέτσα, Ακούνα, Μέσι, Αγουέρο, Πέρεζ.
Κροατία: Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μπάντελι, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς.
Διαιτητής: Ραβσάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)

Ενώ η «αλμπισελέστε» παίζει με τη γνωστή ριγέ της φανέλα


Εντύπωση προκαλεί η μαύρη εμφάνιση της Κροατίας...





Οι οπαδοί της Αργεντινής καθ' οδόν για το «Nizhny Novgorod Stadium»


Μέχρι και ο μικρός γιος του Λίο Μέσι είναι έτοιμος για το μεγάλο παιχνίδι

❤️🇦🇷🇦🇷🇦🇷 #vamospapi🙏🙏#vamosargentina

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AntoRoccuzzo88 (@antoroccuzzo88) στις

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε επίσης