Κόστα Ρίκα-Σερβία 0-1: Με ένα σουτ... τηλεφώνημα του Αλεξάντερ Κόλαροβ

Κόστα Ρίκα-Σερβία 0-1: Με ένα σουτ... τηλεφώνημα του Αλεξάντερ Κόλαροβ

Ο Κέιλορ Νάβας έμοιαζε ανίκητος, αλλά ο αρχηγός της εθνικής Σερβίας με απίθανη εκτέλεση φάουλ στο 57' χάρισε τη νίκη στην ομάδα του!

asddd
Αποφασιστικό βήμα πρόκρισης για τη Σερβία από την πρώτη κιόλας αγωνιστική καθώς η οβίδα του Κολάροφ στο 57' αρκούσε για να πάρει τη νίκη με 1-0 απέναντι στην Κόστα Ρίκα. Οι Σέρβοι ήταν ανώτεροι καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ωστόσο η Κόστα Ρίκα παρέταξε μία άμυνα από... γρανίτη, χωρίς να αφήνει χώρους στους Σέρβους να αναπτυχθούν.

Τελικά το... τείχος της Κόστα Ρίκα έσπασε η εξαιρετική απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Κολάροφ (η έβδομη εκτέλεση φάουλ που κρίνει παιχνίδι στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων), με τη Σερβία να παίρνει τρεις πολύτιμους βαθμούς από την πρώτη αγωνιστική του ομίλου. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς δεν ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα και πέρασε αλλαγή για τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Με άμυνα... μπετόν η Κόστα Ρίκα έβαλε δύσκολα στη Σερβία
Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, η Κόστα Ρίκα ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη στο 12' αλλά η κεφαλιά του Γκονσάλες από κοντινή απόσταση, έπειτα από τη σέντρα του Γκουσμάν, πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στοΐκοβιτς.

Οι Σέρβοι από το σημείο αυτό και μετά ανέβηκαν, προσπαθώντας συνεχώς από τη δεξιά πτέρυγα με τον πολύ κινητικό Τάντιτς, αλλά και τον Ιβάνοβιτς που ανέβαινε στο γήπεδο, χωρίς ωστόσο να μπορούν να διασπάσουν την εξαιρετικά διαβασμένη άμυνα των Κοσταρικανών.

Στο 27' η Σερβία δημιούργησε και αυτή με τη σειρά της μια καλή ευκαιρία όταν ο Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς βγήκε, μετά από κάθετη, απέναντι στον Νάβας, αλλά τη φάση να σταματάει ως οφσάιντ.

Η Σερβία είχε με το μέρος της την κατοχή στα επίπεδα του 64% και προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι, όμως η άμυνα... γρανίτης της Κόστα Ρίκα δεν άφηνε διαδρόμους ούτε στον Τάντιτς, ούτε και στον Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, από τους οποίους η μπάλα περνούσε συνεχώς από τα πόδια. O Μιλίνκοβιτς - Σάβιτς μάλιστα στο 44' με ένα εντυπωσιακό ψαλιδάκι προσπάθησε να νικήσει τον Νάβας, αλλά η σημαία σηκώθηκε λανθασμένα για οφσάιντ.

Η φαουλάρα του Κολάροφ έδωσε τη λύση
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους το σκηνικό δεν άλλαξε. Μάλιστα, στο 50' η Σερβία έχασε μια πραγματικά σπουδαία ευκαιρία όταν ο Μίτροβιτς βγήκε απέναντι από τον Νάβας, αλλά ο γκολκίπερ της Κόστα Ρίκα σταμάτησε εντυπωσιακά το πλασέ, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

Κλείσιμο
Η Σερβία κατάφερε τελικά να βρει λύση στον γρίφο από μία στημένη φάση. Στο 57' ο Κολάροφ ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ και με το αριστερό έστειλε την... οβίδα του στη γωνία του Νάβας, ο οποίος παρότι έπεσε δεν μπορούσε να το βγάλει.

Το προβάδισμα της Σερβίας οδήγησε τους Κοσταρικανούς σε αλλαγές, με τον Μπολάνιος και τον Κάμπελ να περνούν στο γήπεδο, αλλά να μην καταφέρνουν να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο μπροστά από την εστία του Στοΐκοβιτς. Η Σερβία κράτησε χωρίς δυσκολία το 0-1 και πανηγύρισε ένα τρίποντο – χρυσάφι για τη διεκδίκηση της πρόκρισης στη φάση των 16.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φινάλε της αναμέτρησης υπήρξαν αρκετά νεύρα μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, με τον επιθετικό του ΠΑΟΚ, Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς (ο οποίος πέρασε αλλαγή στο 90' στη θέση του Μίτροβιτς) να χτυπάει πάνω στη φάση αντίπαλό του και να τιμωρείται με κίτρινη κάρτα.

Κόστα Ρίκα: Νάβας, Ακόστα, Γκονσάλες, Ντουάρτε, Κάλβο, Γκαμπόα, Μπόρχες, Ρουίς, Γκουσμάν (Κολίντρες 73'), Βενέγας (Μπολάνιος 60'), Ουρένια (Κάμπελ 67').
Σερβία: Στοΐκοβιτς, Τόσιτς, Ιβάνοβιτς, Κολάροφ, Μιλένκοβιτς, Μιλιβόγεβιτς, Τάντιτς (Ρουκάβινα 82'), Μιλίνκοβιτς - Σάβιτς, Μάτιτς, Λιάιτς (Κόστιτς 70'), Μίτροβιτς (Πρίγιοβιτς 90').


Πηγή:www.gazzetta.gr




Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το www.protothema.gr

90'+7': Τέλος του αγώνα η Σερβία επικρατεί με 1-0.

90'+6': Ο Πρίγιοβιτς προσπαθεί να ξεμαρκαριστεί και χτυπά τον αντίπαλο. Κινδυνεύει με κόκκινη, αλλά τελικά δέχεται την κίτρινη.

90'+5': Ο Μπολάνιος από τα δύο μέτρα αστοχεί, αλλά ήταν και οφσάιντ

90'+3': Ένταση με τον Μάτιτς και τον πάγκο της Κόστα Ρίκα καθώς ο Σέρβος προσπάθησε να πάρει τη μπάλα και ο βοηθός των αντιπάλων δεν του την έδινε

90'+3': Διώχνει η άμυνα και οι Σέρβοι φεύγουν πέντε με δύο στην κόντρα αλλά ο Κόστιτς κάνει σέντρα στον... Νάβας

90'+2': Κόρνερ παραχωρεί ο Κόλαροβ. Στην τελευταία φάση του αγώνα

90'+1': Φάουλ για την Κόστα Ρίκα διώχνει η άμυνα και ο Στόικοβιτς μπλοκάρει το μακρινό σουτ

90': Ο Κόστιτς είναι έξω από την περιοχή, όμως σουτάρει πάνω από το δοκάρι!

89': Η ώρα το Πρίγιοβιτς που θα μπει στη θέση του Μίτροβιτς

86': Καταπληκτικό κλέψιμο από τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς που βγάζει μόνο του τον Μίτροβιτς, όμως και πάλι ο φορ της Σερβίας καθυστερεί και τελικά πέφτει στο χορτάρι χωρίς να υπάρχει τίποτα απολύτως!

80': Οι Σέρβοι ανέβηκαν λίγο και μπόρεσαν να βγάλουν σημαντικές κόντρες

76': Απίστευτη χαμένη ευκαιρία από τον Κόστιτς, ο οποίος μετά το γύρισμα του Τάντιτς κι αφού η μπάλα πέρασε από τον Νάβας, στην κενή εστία λειτούργησε σαν αμυντικός διώνοντας τη μπάλα!

75': Ωραία αντεπίθεση της Σερβίς με τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς να παίρνει τη μπάλα από την προσποίηση του Μίτροβιτς, αλλά σούταρε απελπιστικά άστοχα

Οι Σέρβοι έχουν δώσει πολλά μέτρα στο γήπεδο κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο.

72': Ο Κάμπελ ευνοείται από τις κόντρες, αλλά ο Μιλένκοβιτς τον προλαβαίνει την τελευταία στιγμή.



65': Πλέον το παιχνίδι παίζεται στο μισό γήπεδο της Σερβίας που έχει γυρίσει πολύ πίσω

Ο Τζόελ Κάμπελ μπαίνει στο ματς για την Κόστα Ρίκα

60': Φάουλ για την Κόστα Ρίκα, διώχνουν οι αμυντικοί.



Αυτή τη φορά ο Νάβας δεν μπορούσε να αντιδράσει στο σουτ-φαουλ του Κόλαροβ!

57' ΓΚΟΟΟΛ: Ο Αλεξάντερ Κόλαροβ με τρομερή εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Νάβας και η Σερβία προηγείται με 0-1!!!!!

50': Απίστευτη χαμένη ευκαιρία από τον Μίτροβιτς. Ο φορ της Φούλαμ βγήκε τετ α τετ και είχε όλη την άνεση να πλασάρει όμως έστειλε τη μπάλα πάνω στον Κέιλορ Νάβας!!!

Σέντρα στο Β' ημίχρονο



45'+2': Τέλος στο πρώτο ημίχρονο 

43': Νέα εκπληκτική επέμβαση του Κέιλορ Νάβας σε ανάποδο ψαλιδάκι του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, αλλά η φάση έχει σταματήσει λανθασμένα για υπόδειξη οφσάιντ του Σέρβου μέσου.

39': Ο Ουρένα μετά το λάθος του Τόσιτς βρίσκεται έξω από την περιοχή όμως σουτάρει εντελώς άστοχα...



32': Η Σερβία ελέγχει τον αγώνα, αλλά φτάνοντας έξω από την περιοχή του Νάβας δεν έχει λύσεις...

27': Η πρώτη μεγάλη φάση για τους Σέρβους με τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας, όμως το πλασέ με το αριστερό ήταν άψυχο για να μπλοκάρει εύκολα ο Νάβας!

20': Αρκετά καλός ρυθμός στον αγώνα.



15': Ο Ιβάνοβιτς προωθήθηκε από τα δεξιά, αλλά ο Κέιλορ Νάβας έδιωξε το γύρισμα του πριν προλάβει ο Μίτροβιτς.

12': Η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς είναι για την Κόστα Ρίκα με τον Γκονσάλες εντελώς μόνο του να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.

7': Ο Κόλαροβ επιχειρεί το διαγώνιο σουτ με τη μπάλα να περνά άουτ αφού κι ο Μίτροβιτς δεν πρόλαβε να μπει στη φάση.



3': Από την σέντρα που βγήκε ο Γκονσάλες έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στην αγκαλιά του Στοΐκοβιτς

1΄: Σέντρα στην αναμέτρηση

Οι συνθέσεις
Κόστα Ρίκα: Νάβας, Ακόστα, Γκονσάλες, Ντουάρτε, Κάλβο, Γκαμπόα, Μπόρχες, Ρουίς, Γκουσμάν, Βενέγας, Ουρένια.
Σερβία: Στοΐκοβιτς, Τόσιτς, Ιβάνοβιτς, Κολάροφ, Μιλένκοβιτς, Μιλιβόγεβιτς, Τάντιτς, Μιλίνκοβιτς - Σάβιτς, Μάτιτς, Λιάιτς, Μίτροβιτς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε επίσης