Πώς τα παιδιά σε όλο τον κόσμο βιώνουν την καραντίνα - Βίντεο και φωτογραφίες

Πώς τα παιδιά σε όλο τον κόσμο βιώνουν την καραντίνα - Βίντεο και φωτογραφίες

Σίγουρα με μεγαλύτερη αισιοδοξία από τη δική μας.

GettyImages-1212207019
Η ανακοίνωση ότι τα σχολεία της χώρας κλείνουν ως μέτρο πρόληψης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού έκανε τους γονείς να νιώσουν δύο αντιφατικά συναισθήματα: ανακούφιση και τρόμο. Το πρώτο γιατί έτσι θα ήξεραν ότι το παιδί τους θα κινδυνέψει όσο λιγότερο γίνεται και δεν θα κολλήσει άλλους συμμαθητές τους κάνοντας την κατάσταση ακόμα χειρότερη. Το δεύτερο συναίσθημα ήρθε μαζί με τις σκέψεις: Τι θα κάνουμε τόσες μέρες στο σπίτι; Πώς θα του εξηγήσω τι είναι αυτό που συμβαίνει ενώ καλά καλά εγώ δεν ξέρω; Πώς θα το κρατήσω μακριά από τον παππού και τη γιαγιά; Τι θα γίνει με τα μαθήματά του;

Οι απαντήσεις αυτές δεν είναι ανώδυνες και για πολλούς γονείς χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια. "Μπορούμε να αξιοποιήσουμε την περίοδο αυτή για ν’ αυξήσουμε την ουσιαστική φροντίδα και την επικοινωνία με τα παιδιά μας και τέλος να ενισχύσουμε την εκπαίδευσή τους όσο αφορά στην υγιεινή ζωή. Είναι λάθος να σπείρουμε τον τρόμο στα παιδιά" λέει στο Marie Claire η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ειρήνη Λιάγκα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα παιδιά διατηρούν μια αθωότητα και μας γεμίζουν αισιοδοξία με το πώς βιώνουν τις μέρες της πανδημίας αλλά και της καραντίνας. Παρακάτω έχουμε μερικά τέτοια παραδείγματα με παιδιά από όλο τον κόσμο. Ας παραδειγματιστούμε.


Δείτε στο marieclaire.gr φωτογραφίες και βίντεο με παιδιά από όλο τον κόσμο


Διαβάστε επίσης:

Η καραντίνα σε κάθε χώρα του κόσμου

Πώς να μην πεινάς συνέχεια στην καραντίνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης