Γιατί τόση... «Ευτυχία» στον ελληνικό κινηματογράφο; - Ο σκηνοθέτης της ταινίας εξηγεί

Γιατί τόση... «Ευτυχία» στον ελληνικό κινηματογράφο; - Ο σκηνοθέτης της ταινίας εξηγεί

O σκηνοθέτης της ταινίας... όνομα και πράγμα Άγγελος Φραντζής που σαρώνει στις ελληνικές αίθουσες, εξηγεί λεπτομερώς στο Marie Claire όλα όσα θες να μάθεις για το made in Greece best seller της χρονιάς.

16img_9201
Ήταν μια νωχελική Παρασκευή, από αυτές που θες να αποφύγεις τη βαβούρα των μπαρ, αλλά ταυτόχρονα αρνείσαι και να κάτσεις σπίτι. «Ευκαιρία να δούμε την “Ευτυχία”», σκέφτηκα. Έξι εβδομάδες είχαν μεσολαβήσει από τις 19 Δεκεμβρίου που έκανε πρεμιέρα, πίστευα πως δε θα δυσκολευόμασταν ιδιαίτερα, ακόμη κι αν πηγαίναμε τελευταία στιγμή. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η περιπέτειά μας εκείνο το βράδυ· αλλάξαμε τρεις (!) κινηματογράφους για να βρούμε δύο από τις «τελευταίες θέσεις» -όπως μας ενημέρωσαν στο ταμείο.
Είτε μου άρεσε είτε όχι αυτό που θα παρακολουθούσα, είχα μόλις αποκτήσει σοβαρό κίνητρο για να ξαναμιλήσω μετά από περίπου ενάμιση χρόνο με τον Άγγελο Φραντζή, αυτήν τη φορά για ένα πρότζεκτ που εκ πρώτης όψεως δύσκολα θα φανταζόταν κανείς ότι θα τον ενδιέφερε να φέρει την υπογραφή του. Για την ιστορία, μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, και ούσα στην 7η εβδομάδα προβολής της στις ελληνικές αίθουσες η «Ευτυχία» έχει κόψει 610.878 εισιτήρια και συνεχίζει ακάθεκτη, γεγονός σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα. Ο ενθουσιασμός μου λοιπόν στο ξεκίνημα της κουβέντας μας ήταν ευδιάκριτος και οι απορίες στο μυαλό μου, εύλογες.

Αλήθεια, πώς προέκυψε η Ευτυχία;
Η Tanweer είχε ήδη έτοιμο το σενάριο από την Κατερίνα Μπέη και ενώ δεν κάνω ποτέ ταινίες που προέρχονται από ιδέα κάποιου άλλου, η συγκεκριμένη πρόταση που μου έκαναν ήταν διαφορετική για μένα. Το σενάριο με ενθουσίασε και και η προσωπικότητα της Ευτυχίας τόσο γοητευτική και με τόσο πολύ «ψωμί» που είπα πολύ γρήγορα το «ναι».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης