Για πρώτη φορά γυναίκα ολοκλήρωσε τον πιο δύσκολο μαραθώνιο του κόσμου - «Το φύλο μου δεν με εμπόδισε»

Για πρώτη φορά γυναίκα ολοκλήρωσε τον πιο δύσκολο μαραθώνιο του κόσμου - «Το φύλο μου δεν με εμπόδισε»

Η 40χρονη μητέρα δύο παιδιών, που δεν το έβαλε κάτω, έγραψε ιστορία, αλλά δεν θα ξανατρέξει στον αγώνα Barkley.
 

jasminparis
ΗJasmin Paris από τη Σκωτία ολοκλήρωσε των Μαραθώνιο Barkley μόλις ένα λεπτό και 39 δευτερόλεπτα πριν από το όριο των 60 ωρών, που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του αγώνα. Η ίδια δήλωσε στο BBC ότι ήταν «πανευτυχής» και ότι είχε ένα ισχυρό προαίσθημα κατά τη διάρκεια της προπόνησης ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει.

Ο Μαραθώνιος του Barkley διεξάγεται κάθε χρόνο στο Tennessee και είναι γνωστός για την ακραία δυσκολία του. Αποτελείται από μια διαδρομή περίπου 160 χιλιομέτρων που πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε 60 ώρες. Περιλαμβάνει την πλοήγηση μέσα σε δύσβατο, συχνά χωρίς μονοπάτια, έδαφος, με συνολική υψομετρική αύξηση που ισοδυναμεί με την ανάβαση του όρους Έβερεστ δύο φορές.

Από την έναρξή του,το 1986, είναι γνωστός για τις σκληρές συνθήκες και τους ιδιαίτερους κανόνες του, αλλά και το γεγονός ότι πολύ λίγοι συμμετέχοντες έχουν ποτέ ολοκληρώσει τη διαδρομή εντός του χρονικού ορίου, καθιστώντας τον μια από τις πιο σκληρές προκλήσεις αντοχής στον κόσμο.

 
Κλείσιμο
Σχεδόν 20 άτομα έχουν καταφέρει να φτάσουν στο τέλος του αγώνα μέσα στις 60 ώρες που προβλέπονται από τότε που ο αγώνας επεκτάθηκε στα 160 χλμ το 1989.

Η 40χρονη κτηνίατρος, Jasmin Paris, έπρεπε να διασχίσει αχαρτογράφητα εδάφη, συνεχίζοντας να τρέχει ακόμα και μέσα στη νύχτα. Οι φωτογραφίες στη γραμμή τερματισμού του αγώνα την Παρασκευή, 22 Μαρτίου, δείχνουν τα πόδια της γδαρμένα από τους αιχμηρούς θάμνους, και γεμάτα πληγές από τα χτυπήματα σε απότομες πλαγιές γεμάτες βράχους. Ήταν η μία, ανάμεσα στους πέντε, που κατόρθωσαν να τερματίσουν τον φετινό αγώνα.

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης