Η δισέγγονη του Άγγελου Σικελιανού στο Marie Claire: «Το ήξερε ότι η Εύα Πάλμερ ήταν λεσβία - είχαν συναντήσει την ερωμένη της»

Η δισέγγονη του Άγγελου Σικελιανού στο Marie Claire: «Το ήξερε ότι η Εύα Πάλμερ ήταν λεσβία - είχαν συναντήσει την ερωμένη της»

«Και αυτό δεν πήγε πολύ καλά, να το πούμε έτσι! Η Natalie Barney ζήλευε πάρα πολύ τον Άγγελο, του φέρθηκε σκληρά, και έτσι τελείωσε η σχέση της με την Εύα». Η συγγραφέας Ελένη Σικελιανός, δισέγγονη του Άγγελου Σικελιανού και της Εύας Πάλμερ, εγγονή της Ελένης Παπαμάρκου, της χορεύτριας μπουρλέσκ με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Χρυσή Ελληνίδα, μίλησε στο Marie Claire με αφορμή τη θεατρική μεταφορά του βιβλίου όπου αφηγείται την ιστορία της γιαγιάς της,«Εσύ, η ζωώδης μηχανή», από την Τώνια Ράλλη και την Ομάδα Νοσταλγία στο Rabbithole.

Eleni_Sikelianos_jpg
Πήγε στην έρημο Μοχάβι να βρει την Ελένη Παπαμάρκου, τη χορεύτρια με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Κορίτσι Λεοπάρδαλη, αλλά η γιαγιά της δεν ήταν εκεί, είχε πεθάνει 26 χρόνια πριν. Βρήκε μια πόλη φάντασμα και τη μοναδική κάτοικό της, την Άνι, που περνάει τις μέρες της φτιάχνοντας παράξενα, μικρά γλυπτά και πίνοντας κρασί. «Γιατί τόσα πρώην showgirls καταλήγουν στην έρημο; Έχω κάποιες θεωρίες» μού λέει η Ελένη Σικελιανός. «Η μία είναι ότι εκεί υπάρχει κάτι πολύ απελευθερωτικό, ότι δεν ισχύουν οι συνηθισμένοι κανόνες. Ειδικά η Μοχάβι είναι ένα πολύ παράξενο μέρος, που προσελκύει άτομα του περιθωρίου. Έχει μια ιδιαίτερα μυστικοπαθή στρατιωτική βάση, όπου ποιος ξέρει τι συμβαίνει, και βέβαια το τοπίο είναι ακραίο. Η έρημος Μοχάβι έχει φτηνότερη ζωή και βέβαια δεν βρίσκεται πολύ μακριά από το Λας Βέγκας».

Διαβάστε τη συνέχεια στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης