To παράνομο δίκτυο που βοηθούσε τις γυναίκες στις αμβλώσεις - Οι ανατριχιαστικές ιστορίες τους που έγιναν ντοκιμαντέρ

To παράνομο δίκτυο που βοηθούσε τις γυναίκες στις αμβλώσεις - Οι ανατριχιαστικές ιστορίες τους που έγιναν ντοκιμαντέρ

"Τhe Janes", του HBO Max, για το παράνομο δίκτυο γυναικών που μεταξύ 1968 και 1973 προσέφερε σε 11.000 γυναίκες στις ΗΠΑ το αδιανόητο: μια ασφαλή άμβλωση χωρίς ερωτήσεις.

GettyImages-111076491
Μπορούσες να διαλέξεις μια «Σεβρολέτ», μια «Κάντιλακ» ή μια «Ρολς Ρόις». Αυτή ήταν η γκάμα των αμβλώσεων που προσέφερε η Μαφία στο Σικάγο στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Αν ήσουν απένταρη και διάλεγες την πιο φτηνή, την πρώτη (500 δολάρια, 4.000 σημερινά), θα έπρεπε να είσαι προετοιμασμένη για μια τσαπατσούλικη επέμβαση μέσα σε ένα βρώμικο δωμάτιο κάποιου μοτέλ, με υγρασία στους τοίχους και μία ακόμη «τυχερή» σαν κι εσένα στο διπλανό κρεβάτι. Θα άκουγες όλες κι όλες τρεις φράσεις: «Πού είναι τα λεφτά;», «Ξάπλωσε και κάνε αυτό που σου λέω», «Μπες στο μπάνιο». Οταν όλα θα είχαν τελειώσει, θα μένατε μόνες, δύο άγνωστες, με ακατάσχετη αιμορραγία και την παραμικρή ιδέα για το πώς θα βγείτε ζωντανές από εκεί μέσα.

Με μια τέτοια μαρτυρία (σε πρώτο βέβαια πρόσωπο), που σε γραπώνει από το πρώτο λεπτό, ξεκινάει το συνταρακτικό “The Janes”, το οποίο προβάλλεται στο HBO Max (στην Ελλάδα προσβάσιμo από τους συνδρομητές της Vodafone TV) από τις 8 Ιουνίου.

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης