Η Τζένη έγραψε βιβλίο για τις γυναικοκτονίες: «Με τόσα κοινωνικά καρκινώματα, δεν ξέρεις ποια θα είναι η επόμενη Καρολάιν»

Η Τζένη έγραψε βιβλίο για τις γυναικοκτονίες: «Με τόσα κοινωνικά καρκινώματα, δεν ξέρεις ποια θα είναι η επόμενη Καρολάιν»

Η νεαρή δημοσιογράφος, παρακολουθώντας τα περιστατικά έμφυλης βίας να πολλαπλασιάζονται, ανέλαβε δράση υλοποιώντας μια σχολαστική και ευκολοδιάβαστη μελέτη που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο «Είμαι γυναίκα, γι’ αυτό με σκοτώνεις». Μιλήσαμε μαζί της για την πατριαρχία, το victim blaming, τις παθογένειες της ελληνικής οικογένειας.

krithara_main
Το «Είμαι γυναίκα, γι’ αυτό με σκοτώνεις» (εκδ. ΚΨΜ) μπορεί άνετα να διαβαστεί και ανάποδα. Ξεκινώντας, δηλαδή, από το τρίτο και τελευταίο μέρος του, που συγκεντρώνει δέκα αληθινές μαρτυρίες γυναικών οι οποίες έζησαν, είτε προσωπικά είτε μέσα από τις εμπειρίες αγαπημένων προσώπων, την κακοποίηση.

Η γυναίκα που παραλίγο να στραγγαλιστεί από το δυνάστη της, η γυναίκα που έχασε το μωρό της, τα γεννητικά όργανα και την αναπαραγωγική ικανότητά της μετά τη βία που υπέστη στην εγκυμοσύνη της, η γυναίκα που έγινε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας της αδερφής της από το σύντροφό της δεν ζουν σε κάποιο μακρινό σύμπαν. Είναι οι γυναίκες της διπλανής πόρτας, που υπήρξαν αρκετά τυχερές ώστε να επιζήσουν και να αφηγηθούν την ιστορία τους στη συγγραφέα του βιβλίου, Τζένη Κριθαρά, δημοσιογράφο με ερευνητικά ενδιαφέροντα που περιλαμβάνουν τα γυναικεία δικαιώματα, την έμφυλη ανισότητα και τους μηχανισμούς αναπαραγωγής στερεοτύπων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης