Η Σοφία έγραψε τον πρώτο ταξιδιωτικό οδηγό για μικρά παιδιά και μοιράζεται συμβουλές για τέλειες οικογενειακές διακοπές

Η Σοφία έγραψε τον πρώτο ταξιδιωτικό οδηγό για μικρά παιδιά και μοιράζεται συμβουλές για τέλειες οικογενειακές διακοπές

Η συγγραφέας του «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα», φιλόλογος και μπλόγκερ, μοιράζεται τις ομορφότερες παιδικές αναμνήσεις της και τους τρόπους με τους οποίους σήμερα μεταλαμπαδεύει στην επόμενη γενιά το πάθος της για περιπέτεια.

mesa1
Τέλος Ιουλίου η ατμόσφαιρα μυρίζει καλοκαιρινές διακοπές, ακόμα και αν αυτή η εποχή σε βρίσκει ακόμα σε κάποιο καφέ στο κέντρο της Αθήνας. Τα τζιτζίκια στα δέντρα τα δίνουν όλα στο τραγούδι, τα παγωμένα κοκτέιλ πάνε κι έρχονται στα υπαίθρια τραπεζάκια και όλοι δείχνουν ξαφνικά πιο χαλαροί, πιο χαμογελαστοί, ακόμα και μέσα σε μια πανδημία που δεν λέει να τελειώσει. Ή τουλάχιστον αυτές είναι οι παραστάσεις που κρατάμε, φιλτράροντας τα ερεθίσματα μέσα από το πρίσμα του ενθουσιασμού καθώς μετράμε αντίστροφα μέχρι την άδειά μας.

Αναπόφευκτα στη συνάντηση με τη Σοφία Αλεξίου η συζήτηση οδηγείται στα ταξίδια και τις διακοπές, λόγω όχι μόνο της διάθεσης των ημερών αλλά και του θέματος του «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα» του πρώτου ταξιδιωτικού οδηγού για μικρά παιδιά στην Ελλάδα, που έγραψε, σε εικονογράφηση Αλεξίας Λουγιάκη. Φιλόλογος, δημιουργός του μαμαδο-μπλογκ «Mom and the City» και μαμά ενός κοριτσιού τεσσάρων ετών, η Σοφία Αλεξίου διοχέτευσε όλες τις ιδιότητες και τις μεγάλες της αγάπες σε αυτό το βιβλίο που μας ξεναγεί από την Αθήνα μέχρι την Κρήτη, με ενδιάμεσες στάσεις στα νησιά του Αργοσαρωνικού και σε κορυφαίους προορισμούς της Πελοποννήσου, μέσα από τα μάτια των μικρών της ηρώων: της Έλλης, του Ερμή, ενός σκύλου οικολόγου και ενός μυρμηγκιού που λατρεύει τις σκανταλιές.

Διαβάστε τη συνέχεια στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης