“Παραδώσου”: Η Ηρώ Σαΐα μάς συστήνει τον νέο της δίσκο και μιλά για τη συνεργασία με τον σύζυγό της Σταύρο Ξαρχάκο

“Παραδώσου”: Η Ηρώ Σαΐα μάς συστήνει τον νέο της δίσκο και μιλά για τη συνεργασία με τον σύζυγό της Σταύρο Ξαρχάκο

Η ερμηνεύτρια μιλά στο Marie Claire για την νέα της δισκογραφική δουλειά, τη συνεργασία της με τον Σταύρο Ξαρχάκο, τη ζωή με δύο παιδιά στην καραντίνα, αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα

hrv
Records, με τίτλο Παραδώσου. Σε μουσική και ενορχήστρωση του Νεοκλή Νεοφυτίδη πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι βουτηγμένο στις θύμισες, τη νοσταλγία και τη χαρά της ζωής, στην οποία – όπως τονίζει η ερμηνεύτρια στην κουβέντα που είχαμε μαζί της με αφορμή αυτόν τον νέο δίσκο- αξίζει να παραδίνεσαι.

 «Παραδώσου»: Η τελευταία δισκογραφική σας δουλειά με την Panik. Τι να περιμένουμε από αυτόν τον δίσκο;

Πρόκειται για 10 καινούργια τραγούδια -μια διασκευή παραδοσιακού τραγουδιού και 9 σε μουσική του Νεοκλή Νεοφυτίδη – τα οποία είτε στο στίχο, είτε στη μουσική είτε και στα δύο αυτά σημεία, έχουν πολύ έντονο το στοιχείο της Παράδοσης.

Μέσα από τα 10 αυτά τραγούδια κάνουμε ένα μικρό μουσικό ταξίδι σε ήχους της Ελλάδας, για παράδειγμα έχουμε ένα τραγούδι που έχει βασιστεί στον ηπειρώτικο ήχο, ένα άλλο στον Κρητικό (πεντοζάλι) , το ομώνυμο «Παραδώσου» που έχει βαλκανικό ήχο κλπ. Και φυσικά η ενορχήστρωση που έχει κάνει ο Νεοκλής είναι χαρακτηριστική για κάθε τραγούδι και δημιουργει αυτή την αίσθηση του μουσικού «ταξιδιού».

 Θα μπορούσε ο τίτλος να χαρακτηριστεί συμβολικός, μετά την «παράδοσή» μας στον καναπέ, αλλά και στην αγάπη των δικών μας ανθρώπων;

Στο σημέιωμά μου για το cd τελειώνω ως εξής : «Όσο ζω μαθαίνω πώς ΝΑ ΜΗΝ Παραδίνομαι: στον καναπέ μου, στις άσχημες σκέψεις, στον κακό μου εαυτό και κυρίως στις ευκολίες μου. Όσο μπορώ…»

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης