Μήπως η έρευνα για την «Ενδοοικογενειακή Βία κατά τη διάρκεια των περιορισμών λόγω του Covid-19» σε αφορά;

Μήπως η έρευνα για την «Ενδοοικογενειακή Βία κατά τη διάρκεια των περιορισμών λόγω του Covid-19» σε αφορά;

Το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διεξάγει επιστημονική έρευνα για να «χαρτογραφήσει» το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού λόγω Covid-19
 

200825174230_domestic-violence-necklace-1-1536x747
Το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διεξάγει επιστημονική έρευνα για να «χαρτογραφήσει» το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας, κατά τη διάρκεια των περιορισμών, που επιβλήθηκαν, λόγω της πανδημίας Covid-19, στη χώρα μας.

Σκοπός της έρευνας είναι να εντοπίσει την έκταση και τις μορφές που έχει λάβει το αδίκημα στην Ελλάδα, αν δηλαδή οι δείκτες της ενδοοικογενειακής κακοποίησης έχουν αυξηθεί/μειωθεί κατά τη διάρκεια της περιόδου απομόνωσης εξαιτίας του Covid-19, καθώς δεν υπάρχουν πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία. Η έρευνα απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες από 16 χρόνων και άνω, που διαμένουν στη χώρα και θα διενεργηθεί στο διαδίκτυο με τη συμπλήρωση ενός ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου. Τα παραπάνω δεδομένα θα τύχουν επεξεργασίας με σκοπό την διεξαγωγή της έρευνας με τίτλο «Ενδοοικογενειακή Κακοποίηση Κατά τη Διάρκεια της Απομόνωσης λόγω του Covid-19 στην Ελλάδα».

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης