Όσα είχε πει στο Marie Claire η νικήτρια του κρατικού βραβείου νουβέλας, Δήμητρα Κολλιάκου

Όσα είχε πει στο Marie Claire η νικήτρια του κρατικού βραβείου νουβέλας, Δήμητρα Κολλιάκου

Είχε μιλήσει στο Marie Claire για το βιβλίο της, Αλφαβητάρι εντόμων, λίγο μετά από την κυκλοφορία του την άνοιξη του 2018.

kolliakou
Mία Ελληνίδα που ζει εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό, πρώτα στην Αγγλία και πλέον στη Γαλλία, έφτιαξε ένα ακροφωνικό αλφάβητο με γράμματα-επιστολές στην ήπειρο που την εμπνέει, τη γεμίζει χαρά και την απογοητεύει καθημερινά. «Αγαπημένη μου Ευρώπη,», έτσι ακριβώς, με κόμμα, είναι γραμμένη η αφιέρωση στο «Αλφαβητάρι Εντόμων» της Δήμητρας Κολλιάκου (εκδ. Πατάκη). Μια αφιέρωση που μοιάζει με την αρχή μιας επιστολής, ενός γράμματος, που η συγγραφέας απευθύνει στην Ευρώπη.

Με σπουδές Κλασικής Φιλολογίας και Θεωρητικής Γλωσσολογίας στις βαλίτσες της και αφού δίδαξε Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ, ακολούθησε τον σύζυγό της στη Γαλλία. «Σκέφτηκα να δώσω εξετάσεις και να εργαστώ ως καθηγήτρια στο Λύκειο στο Παρίσι. Εργάζομαι μερικές ώρες την εβδομάδα διδάσκοντας αγγλικά σε διάφορες συνοικίες του Παρισιού και έχω έρθει σε επαφή με παιδιά που έχουν ζήσει πολύ διαφορετικές ζωές από μένα. Ήταν ένας τρόπος να ενταχθώ καλύτερα στη γαλλική κοινωνία», μου λέει σε ένα σύντομο πέρασμά της από την Αθήνα μερικούς μήνες πριν».

Το «Αλφαβητάρι Εντόμων» είναι ένα λογοτεχνικό βιβλίο που δεν μπορείς να κατατάξεις εύκολα σε υποκατηγορία – και αυτή είναι μονάχα μία από τις αρετές του.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης