Το συγκλονιστικό μήνυμα της Reese Witherspoon, με αφορμή τον θάνατο του Αφροαμερικανού George Floyd

Το συγκλονιστικό μήνυμα της Reese Witherspoon, με αφορμή τον θάνατο του Αφροαμερικανού George Floyd

Προς όλους τους γονείς: «Μιλήστε στα παιδιά σας για τον ρατσισμό»

reese

Ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί «παγωμένος» τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της δολοφονίας του Αφροαμερικανού George Floyd. Ο 46χρονος έχασε τη ζωή του στις 25/5, στη Μινεάπολις, όταν η αστυνομία προσπάθησε να τον συλλάβει και στη συνέχεια, ένας εκ των αστυνομικών, ο Ντέρεκ Τσόβιν, σε πλήρη ηρεμία και χωρίς να διατρέχει τον οποιοδήποτε κίνδυνο όπως είναι ευδιάκριτο στα οπτικά ντοκουμέντα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, τον ακινητοποίησε και τον πίεσε με το γόνατό του στο λαιμό μέχρι θανάτου.

Τα τελευταία 24ωρα η Αμερική έχει μετατραπεί σε «καζάνι που βράζει». Για τον θάνατο του Αφροαμερικανού από λευκούς αστυνομικούς έχουν προγραμματισθεί 152 διαδηλώσεις, οι οποίες, μάλιστα, έχουν τη στήριξη του ίδιου του δημάρχου, ενώ έντονες είναι και οι αντιδράσεις των ανθρώπων μέσα από τα social media. Πολλοί από αυτούς που πήραν θέση ανήκουν στο χώρο των celebrities, όπως η ηθοποιός Reese Witherspoon.

Η σταρ κάνοντας μια ανάρτηση στο Instagram, αποκάλυψε ότι αναγκάστηκε να μιλήσει στον 7χρονο γιο της, Tennessee James Toth, για τη δολοφονία του George Floyd και ζήτησε δημόσια από όλους τους γονείς, να μιλήσουν ανοιχτά στα παιδιά τους για τον ρατσισμό, τη βία και το φανατισμό, που υπάρχουν στον κόσμο, πριν προλάβει να το κάνει κάποιος άλλος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.marieclaire.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης