Δέκα σταρ πρωταγωνιστές στα νέα σίριαλ

Στη γραμμή εκκίνησης της νέας τηλεοπτικής σεζόν έχουν ήδη πάρει θέση περισσότερες από 30 σειρές σε όλα τα κανάλια, όμως, μέχρι να δούμε τα σενάρια, το γεγονός που μονοπωλεί  το ενδιαφέρον είναι το μεγάλο comeback των ηθοποιών που θα ενσαρκώσουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
tv-series-mak
Πού να το φανταζόταν η Κάτια Δανδουλάκη, όταν έπαιζε τη Μάρμω στους «Πανθέους» το 1977, ότι μετά από 46 χρόνια θα της πρότειναν τον ρόλο της Χρυσοστόμης Πανθέου στη νέα εκδοχή της σειράς. Και ποιος θα πίστευε ότι λίγα χρόνια μετά την έκρηξη των «Αγριων Μελισσών» σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές θα ήταν περιζήτητοι.

Πώς να πείσεις το τηλεοπτικό κοινό ότι φέτος ειδικά η τηλεόραση έστρεψε το βλέμμα της στα βιβλία, στη λογοτεχνία, σε σημαντικά μυθιστορήματα; Πως διάλεξε καλούς ηθοποιούς και πως οι επιλογές πλέον είναι τόσο πολλές που κάποια απλώς δεν θα προλαβαίνει ο τηλεθεατής να τα παρακολουθήσει;

Υπάρχουν και άλλα παράξενα και παράδοξα και ανατρεπτικά. Και είναι λογικό να συμβαίνουν από τη στιγμή που σε λίγες εβδομάδες από τώρα θα κόψουν το νήμα της νέας τηλεοπτικής σεζόν περισσότερες από 30 ελληνικές σειρές. Σχεδόν δεν φτάνουν οι ηθοποιοί για να καλυφθούν οι ρόλοι, γι’ αυτό και πολλοί θα κάνουν διπλές εμφανίσεις. Το πιο σημαντικό είναι ότι σταθερά πλέον στην τηλεοπτική αγορά έχουν επιστρέψει οι δύσπιστοι και οι ακριβοθώρητοι.

Ονόματα μεγάλα που πριν από λίγα χρόνια δεν συναινούσαν σε τηλεοπτικό comeback παρά τις δυσκολίες του χώρου. Βοηθάει και το γεγονός ότι πολλές σειρές φέτος έχουν αφενός σενάρια που βασίζονται σε λογοτεχνικά έργα και αφετέρου στελεχώνονται από εξαιρετικούς επαγγελματίες σε όλα τα πόστα. Αλλά την παράσταση πάντα την κλέβουν οι πρωταγωνιστές…
tv-series-1
tv-series-2
Γιάννης Στάνκογλου - Γιώργος Χρυσοστόμου: Οι δύο πρωταγωνιστές συναντώνται στο «Ναυάγιο», ένα από τα πλέον φιλόδοξα εγχειρήματα του MEGA για τη νέα σεζόν. Το σενάριο βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη με επίκεντρο το ναυάγιο του «Φοίνικα»

Γιάννης Στάνκογλου - Γιώργος Χρυσοστόμου («Ναυάγιο» - MEGA)

Δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές συναντώνται σε ένα από τα πλέον φιλόδοξα εγχειρήματα του MEGA για τη νέα σεζόν. Το «Ναυάγιο» ήδη από τα πρώτα πλάνα του τρέιλερ, με μουσική επένδυση την φωνή της Βίκυς Μοσχολιού να τραγουδά το «Δίχτυ», ερεθίζει την περιέργεια. Το σενάριο βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη με επίκεντρο το ναυάγιο του «Φοίνικα».

Ο Γιάννης Στάνκογλου πλέον έχει καταφέρει τόσο θεατρικά όσο και τηλεοπτικά να κατακτήσει μια θέση ανάμεσα στους πλέον αξιόλογους πρωταγωνιστές με προσεγμένες επιλογές και μεγάλους ρόλους. Εχοντας οργώσει την περιφέρεια με τον «Οιδίποδα Τύραννο» κατά τη θερινή περίοδο, έρχεται στα πλατό να πρωταγωνιστήσει σε μια σειρά πολυαναμενόμενη. Μαζί του ο επιλεκτικός Γιώργος Χρυσοστόμου, ο οποίος κλείνοντας τον κύκλο του μπρεχτικού «Η άνοδος του Αρτούρο Ούι» επιστρέφει σε δραματική σειρά. Η συνύπαρξή τους, εκτός από την ατομική αξία τους, είναι σημαντική.
tv-series-3
Κοραλία Καράντη: Η ηθοποιός επιστρέφει τηλεοπτικά έπειτα από τέσσερα χρόνια για τη νέα σειρά «Famagusta» που θα προβάλλεται στο MEGA και είναι εμπνευσμένη από τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο
Κλείσιμο

Γρηγόρης Βαλτινός, Κοραλία Καράντη, Γιάννης Μπέζος («Famagusta» - MEGA)

Εμπνευσμένη από τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, η οποία ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου του 1974 και ολοκληρώθηκε με τη διχοτόμηση του νησιού στις 14 Αυγούστου του ίδιου χρόνου, η «Famagusta» του Ανδρέα Γεωργίου, εκτός από την ενασχόλησή της με ένα σημαντικό κεφάλαιο της Ιστορίας, σε επίπεδο μυθοπλασίας συστήνει ένα καστ που παραπέμπει σε θίασο. Η τριάδα των πρωταγωνιστών της δεν χρειάζεται συστάσεις, με πολλά χιλιόμετρα τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός απέχει εδώ και χρόνια και επιστρέφει μετά την τελευταία εμφάνισή του στα «Δίδυμα φεγγάρια» του ΑΝΤ1 το 2017. Μεσολάβησαν αρκετά χρόνια για έναν πρωταγωνιστή που μετρά ρόλους από τα χρόνια της «Αστροφεγγιάς» και της «Πρόβας νυφικού» ως τον «Μεγάλο Θυμό» και τα «Παιδιά της Νιόβης». Η Κοραλία Καράντη, με τελευταία εμφάνιση στο «Τατουάζ» του Ανδρέα Γεωργίου, επιστρέφει τηλεοπτικά μετά από τέσσερα χρόνια. Μαζί τους ο Γιάννης Μπέζος, πανταχού παρών τηλεοπτικά και θεατρικά, που σπάνια απέχει και πάντα ξεχωρίζει.

Γιώργος Γάλλος («Μάγισσα» - ΑΝΤ1)

Στη μεγαλύτερη παραγωγή που γυρίζεται για την επόμενη σεζόν, ο Λευτέρης Χαρίτος σκηνοθετικά και οι Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης συγγραφικά έβαλαν τα δυνατά τους για να επιστρέψουν μετά τον θρίαμβο των «Αγριων Μελισσών» με κάτι εντελώς διαφορετικό. Οσο και αν πρόκειται για μια τελείως άλλη αλλιώτικη σειρά, υπάρχουν κάποια στοιχεία που ενώνουν το τότε με το τώρα. Αλλωστε πάντα υπάρχει ένας πυρήνας, μία ομάδα πίσω από επιτυχημένες απόπειρες που μοιράζονται έναν κοινό καλλιτεχνικό κώδικά. Η επιλογή του Γιώργου Γάλλου είναι μια ευτυχής συγκυρία. Είναι αυτή η υποκριτική δεινότητα η οποία αναδύεται μέσα από το σύνολο τόσο αθόρυβα και τόσο ορμητικά ταυτόχρονα.

Ο Γάλλος μετά τις «Μέλισσες» έκανε κι άλλα σπουδαία και λιγότερο σημαντικά. Δεν έχει σημασία. Η συμμετοχή του στις «Σέρρες» του Γιώργου Καπουτζίδη ήταν καθοριστική. Ηταν ο βασικός άξονας γύρω από τον οποίο στροβιλίστηκε η πιο μοντέρνα ιστορία της σύγχρονης μυθοπλασίας. Και ώρα για ένα ιστορικό δράμα, μια διαφορετική απόπειρα από μια ισχυρή ομάδα. Απλώς, ανυπομονούμε.
tv-series-5
Αννα Μάσχα - Πέγκυ Τρικαλιώτη: Δύο μεγάλες πρωταγωνίστριες συναντώνται στον θεσσαλικό κάμπο της δεκαετίας του ’50 όπως αυτός μεταφέρεται τηλεοπτικά από το μυθιστόρημα του Γ. Πολίτη «Το Προξενιό της Ιουλίας»

Αννα Μάσχα - Πέγκυ Τρικαλιώτη («Το Προξενιό της Ιουλίας», ALPHA)

Είναι αναμφισβήτητα το ωραιότερο τρέιλερ νέας σειράς για φέτος. Εντυπωσιακό και δίχως να απομακρύνεται από τον θεματικό πυρήνα του. Είναι μια πικρή ιστορία μιας περιόδου που κράτησε δυστυχώς πολύ στην Ελλάδα και καθόρισε με μελανό τρόπο τη ζωή των γυναικών. Βασισμένη στην ιστορία που αφηγείται ο Γιώργος Πολίτης στο μυθιστόρημά του, η νέα σειρά του ALPHA έχει επενδύσει στο καστ, το οποίο είναι στο σύνολό του από τα πιο ισχυρά στο σύνολο των παραγωγών.

Η Αννα Μάσχα είναι μiα ηθοποιός που δεν κάνει συχνά τηλεόραση. Εχοντας γαλουχηθεί στο αξεπέραστο φυτώριο του θεάτρου «Αμόρε», με τον Γιάννη Χουβαρδά επικεφαλής, πάντα ακολουθούσε τις θεατρικές ράγες. Τα «ναι» της ήρθαν όταν οι προτάσεις είχαν λογοτεχνικές παραμέτρους. Και τώρα αυτό ισχύει. Κάτι ανάλογο ισχύει και για την Πέγκυ Τρικαλιώτη, η οποία έχει πολύ πλούσιο παρελθόν σε καλές σειρές και σίγουρα έχει αξεπέραστες ερμηνείες σε τηλεοπτικές μεταφορές λογοτεχνικών κειμένων. Η συνύπαρξή τους στο «Προξενιό της Ιουλίας» είναι ενδεικτική της πρόθεσης των δημιουργών της σειράς για καλή τηλεόραση.
tv-series-4
Αιμίλιος Χειλάκης: Ο ηθοποιός πρωταγωνιστεί στη νέα εκδοχή των «Πανθέων» ερμηνεύοντας τον Ανδρέα Πανθέο κι έχοντας στο πλευρό του την ταλαντούχα Μελία Κράιλινγκ στον ρόλο της Μάρμως Πανθέου

Κάτια Δανδουλάκη, Αιμίλιος Χειλάκης («Πανθέοι» - ΣΚΑΪ)

Αν κάποτε η Κάτια Δανδουλάκη ήταν η άπιστη Μάρμω Πανθέου, που τα είχε φτιάξει με τον Στέλιο Καλογερόπουλο (τον περίφημο Κίτσο), ζωγράφο ανιψιό του άνδρα της, πλέον ήρθε η ώρα να περάσει στην αντίπερα όχθη, ερμηνεύοντας τη Χρυσοστόμη Πανθέου. Για την ηθοποιό ο ρόλος της Μάρμως ήταν κομβικός, που σημάδεψε τη μετέπειτα επαγγελματική της πορεία. Η ίδια, άλλωστε, έχει χαρακτηρίσει τη συμμετοχή της στη συγκεκριμένη σειρά ως μία από τις πιο ευτυχισμένες επαγγελματικές της στιγμές, που ήταν ουσιαστικά στην αρχή της καριέρας της. Και είναι αλήθεια. Από τη μία η Μάρμω, από την άλλη η Βίρνα.

Η Δανδουλάκη ήξερε πάντα να ισορροπεί καλά στον άξονα της επιτυχίας με διαφορετικές επιλογές και ανομοιογενή τηλεοπτικά προϊόντα. Πόσοι ηθοποιοί έχουν την ευκαιρία να ερμηνεύσουν στην ίδια σειρά δύο διαφορετικούς ρόλους με απόσταση χρόνων; Μάλλον μόνο εκείνη.

Ο Αιμίλιος Χειλάκης δεν χρειάζεται συστάσεις σύμφωνα με το κλισέ. Ιδανική επιλογή για τον ρόλο του γιατρού, που πηγαίνει κόντρα στην οικογένειά του και παντρεύεται μια γυναίκα πολύ νεότερή του, τη Μάρμω. Ενας από τους γιους του πατριάρχη της οικογένειας, του Βλάση Πανθέου. Διακεκριμένος γιατρός και διευθυντής κλινικής. Σοβαρός, έξυπνος, μορφωμένος και ορκισμένος εργένης μέχρι να γνωρίσει τη Μάρμω. Τότε θα αλλάξουν όλα.

Οπως και ο ίδιος αναφέρει στην περιγραφή του ρόλου του, «ο κόσμος βλέπει σ’ εμένα έναν γοητευτικό, ακέραιο χαρακτήρα. Εναν bon viveur, με πολλές κατακτήσεις στο παρελθόν. Θα έλεγα πως είμαι ένα ορκισμένο γεροντοπαλίκαρο, μέχρι που, αναπάντεχα, θα γνωρίσω τη Μάρμω. Θα την ερωτευτώ παράφορα και στη ζωή μου θα έρθουν τα πάνω κάτω. Θα συγκρουστώ με τον πατέρα μου και όλη την οικογένειά μου, αλλά παρά τις αντιρρήσεις τους θα την παντρευτώ. Οταν καταλάβω ότι εκείνη με απατά με τον αγαπημένο μου ανιψιό, τον Κίτσο, θα υπομείνω σιωπηλά και με αξιοπρέπεια την ταπείνωση και το προσωπικό μου μαρτύριο. Είμαι αφοσιωμένος ολόψυχα στη Μάρμω και θα βρίσκω πάντα την ψυχική δύναμη να παραμένω γενναιόδωρος και αξιοπρεπής ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της σχέσης μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ